951

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

Sa nu-mi spuneti ca exista nimfe albastre !!! Cum l-ai vopsit asa ? Sau e facut in Adobe ? Pe bune, eu unul n-am vazut nicaieri asa o culoare de nimfa, sau poate n-am cautat destul ! Poate ma lamureste cineva, ca sunt tare curios ! Despre scame, ce sa zic ? Nu mai ai nevoie de aspirator... dar, fiind seriosi, cred ca mai bine ai aspira inainte sa-i dai drumul prin camera. Oricum, nu cred ca le mananca, ci doar este curios cand vede ceva de alta culoare decat covorul si singura lor modalitate de a constata despre ce este vorba este sa guste. Cand se lamuresc nu cred ca inghit, urmareste mai atent.

952

smile Eu cred ca este un gri

953

si eu cred ca este un gri,dar bate un albastru in poza din cauza lumini (asa cum blitul iti face ochii rosii)

954

Da, m-am uitat mai atent la poza si constat ca si scarita de lemn bate bine in bleu, ceea ce inseamna ca toate culorile sunt "virate" - cum spun fotografii - in albastru. Oricum, trebuie sa recunoastem, arata interesant ! O nimfa albastra... cine nu si-ar dori ? (daca ar exista...)

Adaugat: 04-02-2009 01:46

Azi dimineata nimfa mea Jackie a mancat (inainte sa-i pun semintele) morcov si frunza de andive. Se pare ca asta poate fi o metoda de a invata pasarile care au fost obisnuite in petshop numai cu seminte, sa se hraneasca si cu legume si fructe proaspete. In alta dimineata am reusit s-o conving sa manance mar (ii place mai mult coaja - ceea ce este foarte bine).  Dimineata probabil le este destul de foame ca sa "incerce" si alte feluri de mancare. Unii reusesc asta in timpul zilei, prin "infometare", dar, chiar daca scopul este "nobil", metoda mi se pare "inumana", asaincat va recomand, celor care vor sa diversifice meniul, sa incercati metoda de mai sus, adica dimineata, inainte de boabe. La mine a mers. Succes !

955

am si eu o intrebare:D papagalul meu (nimfa) de ceva vreme isi tine un deget de la picior intins , si cand sta in colivie pe stinghie si cand il tin pe deget ...oare sa fie rupt :-? ce are ? dak imi puteti rasp la intrebare pls faceti-o [-o< big_smile...ms

956

Am patit si eu ceva asemanator cand aveam perus, dar era foarte batran (13,5ani) si era de fapt o semipareza, datorata varstei si nu aveam ce sa-i fac. La el insa era pe dos, adica nu-si mai putea intinde degetele de la un picior, insa putea strange cu ele. Daca nimfe ta este tanara, pot fi mai multe cauze. Una ar fi ca are gherutele prea mari si din cauza asta sa-si fi "scrantit" un deget, adica  s-a dat un pic peste cap. Deci, verifica unghiile. Apoi, se poate sa se fi lovit in timp ce se misca prin colivie sau pe-afara. Oricum, nu este in regula daca dureaza de mai multa vreme. Ar fi cel mai bine daca ai putea merge la un medic veterinar, macar sa intrebi in prima instanta ce ar putea fi. Succes, si multa sanatate nimfei tale !

957 (edited by babyblue10 06-02-2009 11:41)

ms dan .....eu am nimfa doar de cateva luni mai exact din noiembrie ....nu are asa degetul de mult timp de vreo sapt cam asa ... cu gherutele nu ma prea pricep dar daca ma uit la ele mie nu mi se par prea mari ... si de la o vreme a inceput sa stea "in fund" ca si cum a cloci ,cv de genu ( este baiat) ,sa fie ceva neobisnuit sau e normal? scz k pun astfel de intrebari dar nu am mai avut papagal pana acuma si de aceea intreb pt ca nu vreau sa fie cv neinregula cu el big_smile ...in afara de aceste "mici probleme" nu are nimik mananca doarme zboara fluiera ..mi se pare k e ok ...in cea mai mare parte a zilei sta afara din colive si din cand in cand mai scoate asa un sunet mic ca si cum ar vrea sa zica cv ....oare asta este un semn ca vrea sa vorbeasca sau asa fac ei big_smile am pus si o poza cu el sa il vedeti big_smile ( i se vad si gerutele putin poate poti sa imi zici dak trebeuie sa le tai ,desi el are in colivie os de sepie pt gheare )...am uitat cv ...:D tremuratul din cand in cand e normal ?:D

958

In mod normal, cand sta pe o suprafata plana, chiar daca unghiile ating suprafata, degetul nu trebuie sa se indoaie in sus, altfel inseamna ca unghiile sunt prea mari. Te poti uita la unghii pe dedesubt si vei vedea (fiindca sunt transparente) exact pana unde sunt vascularizate. Daca de la limita vasului de sange unghia mai are mai mult de 1-1,5mm, atunci se poate taia, eventual cu o unghiera, incercand sa pastrezi forma arcuita a unghiei si cu graja sa nu ajungi aproape de vasul de sange. Eu i-am taiat un pic unghiile lui Jackie, fiindca am luat-o de la petshop si nu avusese acolo pe ce sa-si toceasca unghiile si ciocul, iar cand mergea pe birou, de exemplu, patina foarte tare. Trebuie ca cineva sa tina pasarea intr-un prosop si altcineva sa taie, altfel exista riscul sa se zbata si sa tai gresit. Succes !

959

ms mult de raspuns ddan59 ....am verificat unghile si nu trebuie taiate doar una care era un pic mai mare am taiat-o ....la celelalte 2 intrebari imi poti raspunde big_smile pls ...tremuratul din cand in cand e normal ? si dak sta "in fund" e cv neobisnuit ? big_smile asta e tot ...ms mult de ajutor wink

960

Babyblue - am incercat sa-ti raspund la ceea ce ma pricep un pic, fiindca am avut 14,5 ani un perus, dar nimfa o am si eu de curand, asa ca nu-ti pot spune decat ca si a mea a tremurat o vreme la inceput, cand inca era tare stresata. Acum s-a obisnuit cu mine mai ales, fiindca m-am ocupat cel mai mult de ea. Cu statul pe vine chiar nu stiu ce sa spun. Sper sa nu fie de la degetelul care sta in sus si poate il cam doare. Chiar, cand i-ai taiat unghia, i-ai atins si degetul cu pricina ? A tipat ? Statul pe vine ar mai putea fi si un reflex "de clocire", insa ai spus ca este sigur baiat, deci ce sa zic ? Cauta cateva pagini in urma sa vezi cum m-am lamurit eu ca a mea este fetita, poate ai si tu o surpriza.... Oricum, multa sanatate ! si nu uita sa-i pui in colivie si o bucatica de BCA - la mine a dat rezultate.

961

i-am taiat ieri unghiile la shadow si a stat ca un ingeras acum nu mai iti intra in carne ca el cand ti se pune pe deget  strange tare

962

ms ddan59 .....degetul eu i lam atins si l-am miscat dar nu a avut nici o reactie cand il iau in mana la inceput il tine normal apoi si-l intinde , totusi cred k nu are nimic ,nu conteaza mai vad cu timpu ce se intampl si dak e tot mai rau merg cu el la veterinar  ...ai putea sa imi zici ce este BCA big_smile

963

Babyblue - Ma bucur ca totul pare a fi in regula cu nimfa ta si sper sa nu trebuiasca sa ajungi vreodata la veterinar. In legatura cu BCA-ul, asta este pur si simplu materialul acela poros care se foloseste in constructii pe post de caramizi, dar mult mai mari. Poate avea si forma de placi etc. Se taie foarte usor cu o panza de bonfaier, o bucatica de 10X6X2 cm (dimensiunile sunt aproximative, bineinteles) si se cresteaza pe margini ca sa poata fi prinsa cu sforicele pe lateralul custii (ca sa nu te incurce cand  faci curat si sa nici nu faca nimfa "ceva" pe ea). Daca nu te descurci, poate te ajuta tatal tau. BCA-ul este destul de abraziv (unii il folosesc la baie sa-si toceasca bataturile de la picioare) si papagalii isi pot toci gherutele si ciocul pe el. Singura grija pe care trebuie sa o ai este sa-l speli bine inainte sa-l fixezi in colivie. Mult succes si sanatate pentru nimfa ta si pentru tine !

964

mersi mult ddan59 de ajutor ....maine sau poimaine o sa il duc pe paco la veterinar deoarece mi se pare k e din ce in ce mai rau sad:(( a inceput sa stea din cand in cand intr-un picior si cand merge schioapata putin sad de rupt nu cred k e deoarece l-am pus sa urce pe colivie si a putut ...cred k mai mult s-a folosit de ghertutze sad o sa merg cu el sa vad ce zice veterinarul si de gherutze dak trebuie cumva taiate smile din pacate nu am putut evita sa merg cu el la veterniar sad l-am tot lasat dar nu mi se pare k e inregula piciorusul lui sad ms ink o data de ajutor big_smile wink

965 (edited by suana 10-02-2009 22:11)

Sub aripi  protectoare....:)
http://i42.tinypic.com/rh5x8x.jpg

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

966

Babyblue - cum a fost vizita la veterinar ? Este in regula cu Paco ? Ce avea la piciorus ? Sper din toata inima ca s-au rezolvat problemele. Sanatate !

967

ce se poate usca mai nou pe un uscator de rufe smile

968

Ce frumoase sunt pozele voastre ... eu nu pot sa ii tin in mana dar stau si ei pe cutiile de pe dulap si le rod ...  si mai stau si pe usca.. intro zi am vrut sa ma apropii de el ... (Coco) si a dat sa ma mmuste .... smile))  aici va pun poze unde stau ei calare....

Adaugat: 12-02-2009 12:00

Acesta este traseul lor de la colivie la dulap... se mai uita prin dulap de pe usa .. mai zboara prin camera... dar de tinut in mana inca nu am reusit... si adevarul este ca nici nu am timp.... poate o data si o data o sa reusesc.... vroiam sa va intreb daca mi`as lua o pereche de perusi se vor intelege?

969

Buna...
Sunt si eu noua pe aici si as vrea sa ma ajutati cu un sfat.
Am primit un papagal nimfa, mascul.Are doar 2 luni si as vrea sa stiu daca e prea devreme sa incerc sa il dresez.Acum e cam speriat si cam agitat.

970

buna alexandraungurean...
la 2 luni cred ca e momentul cel mai bun pentru a dresa o pasare.;)

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

971

ddan.....am fost la veterinar cu el dar nu era acolo si mia zis sa vin dimineatza...sambata dimineatza sun si intreb daca e acolo si merg cu el ...

972

In curand se implinesc 2 luni de cand am cumparat-o pe Jackie. Cand am luat-o credeam ca este baiat (asa cum m-au mintit cei de la petshop), eram un pic speriat de toate reactiile pe care le avea, tremura mai tot timpul, tipa mereu, era agitata si in prima zi nici nu s-a atins de mancare. Incet, incet, lucrurile au intrat "in normal", iar eu am progresat in primul rand datorita celor care m-au sfatuit pe acest forum. Cu multa, multa rabdare, am reusit cateva performante. Acum Jackie mananca din palma, ba chiar ma lasa s-o mangai pe cap si pe spate in timp ce mananca, iese singura din colivie si vine pe mana imediat ce imi pun cateva seminte in palma, iar cand termina de mancat intra singura la loc, am reusit de asemenea sa-i diversific alimentatia, acum mananca mar, salata, frunze de andive, morcov, ardei, patrunjel. Cred ca acomodarea, sau "dresajul", cum vreti sa-i spuneti, poate fi facut la orice varsta, daca ai suficienta rabdare si mai ales daca iubesti un animal. Bineinteles ca este ideal sa incepi inainte de 1 an, fiindca orice pui are sentimentul de "dependenta", care il face un pic mai docil, iar capacitatea de invatare este mai mare, dar nu este exclus sa se obtina rezultate nici mai tarziu.
Am scris aceste randuri pentru noii veniti pe acest forum, pentru a le da curaj si a-i sfatui sa fie perseverenti, iar rezultatele vor fi pe masura. Mult succes tuturor !

973

salutare  sunt  nou  pe aci, dupa cum vedeti  pozele  lui paco al  meu, el este  foarte  cuminte, bland dar cand vreau sa schimb ceva din  in colivia lui  nu imi  face  nimic, mai ales ma lasa sa iau  nisipu de  jos sa il schimb, in restu  tipa cateo data, cand incerc sa  il ating nu prea  fuge de  mn.. sta dar cand apropii la 2 cm  incearca  sa ma  ciupeasca, cand sta  lipit de gratii il  ating pe  pieptu  lui  asa  usor dar sa  vedeti ce  duce  capu... e atent cand il ating... e  foarte  cuminte si  doarme toata ziua ca nare ce face.. nu iam dat  drumu  inca, il am de 4 sapt, totusi  vreau sa  spal  colivia ca sa  mudarit, dar as  vrea  un sfat daca  dau drumu... mai intra   inapoi?

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

974

daca nu intra singur inapoi dupa ce ii cureti colivia stai linistit si nu il fugarii prin camera ca mai mult il sperii...cand ii se va face foame va venii cu siguranta la colivie.inceraca sa ii puii mancarea in afara coliviei...asa le faceam si eu la ai mei

"Numai cand vei iubi un animal vei simti iubirea cu toata inima." (Anatole France) ->Dany<-1 perus Candy,1 nimfa Miki

975

vreau sa  incep si eu sa  il  dresez dar  nu stiu  cum sa  procedez... ca  nam  avut  niciodata  papagal, ce sfaturi imi dati?

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==