In curand se implinesc 2 luni de cand am cumparat-o pe Jackie. Cand am luat-o credeam ca este baiat (asa cum m-au mintit cei de la petshop), eram un pic speriat de toate reactiile pe care le avea, tremura mai tot timpul, tipa mereu, era agitata si in prima zi nici nu s-a atins de mancare. Incet, incet, lucrurile au intrat "in normal", iar eu am progresat in primul rand datorita celor care m-au sfatuit pe acest forum. Cu multa, multa rabdare, am reusit cateva performante. Acum Jackie mananca din palma, ba chiar ma lasa s-o mangai pe cap si pe spate in timp ce mananca, iese singura din colivie si vine pe mana imediat ce imi pun cateva seminte in palma, iar cand termina de mancat intra singura la loc, am reusit de asemenea sa-i diversific alimentatia, acum mananca mar, salata, frunze de andive, morcov, ardei, patrunjel. Cred ca acomodarea, sau "dresajul", cum vreti sa-i spuneti, poate fi facut la orice varsta, daca ai suficienta rabdare si mai ales daca iubesti un animal. Bineinteles ca este ideal sa incepi inainte de 1 an, fiindca orice pui are sentimentul de "dependenta", care il face un pic mai docil, iar capacitatea de invatare este mai mare, dar nu este exclus sa se obtina rezultate nici mai tarziu.
Am scris aceste randuri pentru noii veniti pe acest forum, pentru a le da curaj si a-i sfatui sa fie perseverenti, iar rezultatele vor fi pe masura. Mult succes tuturor !