11,701 (edited by Latifa 04-04-2012 23:37)

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

Am reusit sa o surprind pe Zuzu cantand. Nu se vede foarte clar,  dar important este ca se aude  smile  mi se pare totusi un pic ciudat sa cante ea, care este femela si sa nu cante Maxy, care este mascul.   

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2P7ETcCiGbU&feature=plcp&context=C461ff8cVDvjVQa1PpcFPIY65-bEqvvzQg2mh7gKRURLQhePaLPbc%3D[/youtube]

:malex:  Rio

11,702

Cine ti-a zis ca este femela?Luminita?

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

11,703

Mi-a zis ca este femela crescatorul de la care l-am luat pe Maxy. Eu l-am luat pe Zuzu de la un coleg de facultate care nu stia sigur ce este deoarece era din prima generatie a lui de puisori. Si in plus m-am documentat de pe acest forum si nu numai. Stiu ca masculii Normal Grey au capul galben si nu au dungi sub codita si sub aripioare cum au femelele, plus ca ele au si capul gri, mai exact tot penajul. Acum nu stiu, poate ma insel. Asta ar explica si faptul ca se cearta mai tot timpul cand sunt unul langa celalalt. Si inca ceva, Zuzu cand are chef de nebunii se duce langa prietenul meu, ridica codita in sus si se lasa in jos ca si cand ar vrea sa fie calcata. Am inteles ca masculii au un anumit ritual de imperechere (danseaza, canta, fac orice ca sa-si impresioneze femela).

11,704

Vezi ca este invers la tine adica zuzu baietel si maxy fetita

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

11,705

Chiar nu stiu ce sa mai zic  neutral  Sunt foarte derutata. O sa mai astept sa vad comportamentul lor. Sper sa fie pereche. Zuzu are peste un an jumate iar Maxy pana intr-un an.

11,706

Pai avatarul face totul ai pereche:)

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

11,707 (edited by Latifa 07-04-2012 09:54)

Cam asa face Zuzu cand este in calduri tongue
Acesta este unul din motivele pentru care eu cred ca este femela.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=69u7dUTW8nM&feature=plcp&context=C461ff8cVDvjVQa1PpcFPIY65-bEqvvzQg2mh7gKRURLQhePaLPbc%3D[/youtube]

11,708 (edited by Latifa 07-04-2012 09:54)

luminitza wrote:

Cam asa face Zuzu cand este in calduri tongue
Acesta este unul din motivele pentru care eu cred ca este femela.

http://www.youtube.com/watch?v=69u7dUTW … ePaLPbc%3D
Luminitza, Zuzu este 100% femela. Asa face si femela lui Pufi cand vrea sa fie calcata.  :iubareti: Plus ca Zuzu seamana perfect cu Angelina mea. Numai ca la a mea incepe sa ii apara panute galbene pe ceafa, parca e vipera.  smile

Îngrijeste animalele ca pe tine însuti! ---George---
Piticii mei:   2 Pauni  , 3 :pisica: , un :caine:

11,709

Unde le place puiutilor sa stea... big_smile

11,710

Multumesc George  smile  M-am mai linistit. Se pare ca am sanse sa fie pereche.
Dar imi pare rau ca se tot cearta. Stau mereu la distanta unul de celalalt. Poate pur si simplu nu se plac  sad

11,711

Luminita, Maxy fiind cel perlat si Zuzu cel normal grey?
Pe Maxy il ai de un an si jumatate si nu a cantat niciodata? Totusi este baiat. Ce screme Zuzu acolo, nu e tril . Dar sunt si femele care imita bine cantecul unui mascul. Si la mine Perluta se scremea acum vreo 2 ani. Am ramas masca, dar a fost trecator. Ei stiu foarte bine sa imite. Nu canta, stai linistita, incearca doar  :hihi:
Face exact ca o fetita in calduri. Totusi ceva nu-mi este clar. De ce nu se inteleg? Ori este diferenta mare de varsta intre ei si Maxy fiind invatat singur se acomodeaza mai greu dar mai este si varianta ca nimfele nu se giugiulesc toata ziua precum perusii de exemplu.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

11,712

Pe Zuzu (cel normal grey) il am de 1 an si are ca varsta 1 an jumate.
Pe Maxy (cel perlat) il am de 3 luni si are ca varsta 8 luni.

Si nu se inteleg bine in sensul ca daca se apropie unul de celalalt se bat  sad cat timp stau la distanta este bine.
Poate am gresit ca i-am bagat din prima zi de cand s-au cunoscut, pe amandoi in aceeasi colivie, desi stiam ca nu este bine  sad
Nu le-am lasat suficient timp sa se cunoasca.
Practic, Maxy a invadat teritoriul lui Zuzu.

11,713

Eu pe Zuzu a mea si pe Pico i-am bagat din prima impreuna, si din prima s-au inteles bine. Bineinteles ca se mai bat si ai mei dar in rest se inteleg foarte bine smile

11,714

Ma bucur pentru ai tai Aleku.
Si au varste apropiate, sau? La ai mei o fi de vina diferenta de varsta, dupa cum spune si deyseby.

11,715

teoretic, dupa ce mi-au spus vanzatorii, ar fi diferenta doar de cateva luni ... dar practic cred ca ea e putin mai mare...

11,716

merci pt.raspunsuri Suanei, Patriciucai si Bianca.mihaela.cred si eu ca este vorba doar despre anotimpul primavara cand isi schimba penele.cu caraitul inca nu mi-ati dat o parere.poate ca asa striga el acum.oricum cand vrea cants f.frumos.chiar a invatat si cateva cuvinte :perus: pupi, pico, cine-i mic acolo. :aga: eu zic ca este f. destept. :nimfa:

11,717

Nimfa mea dupa ce am ridicat-o dupa oua de 3 zile a inceput sa faca cu multa apa pe langa gainat. Am incercat o zi cu zeama de orez fiert dar nu prea a vrut decat sa linga putin dupa oglinda,sa bea nu,nici ceai de menta nu a vrut..Este posibil din cauza agitatiei sa faca asa? Mentionez ca mananca si f mult os si minerale acum cu toata ca a avut si in timpul clocitului dar nu a mancat atat de mult.In rest este ok,nu are nimic numai ca nu face normal. Partea solida a gainatului este ok,verde-maro cred de la os de sepie,partea alba este si ea ok dar este cu apa multa pe langa..

11,718 (edited by Latifa 09-04-2012 20:56)

buna ... Am si eu o nimfa pe care au cumparat.o mama si tata ,acum 3 luni, de ziua surorii mele dar ei erau grabiti si au uitat sa mai intrebe cate ceva despre papagal ...inca nu am aflat daca este femela sau mascul si nici varsta nu o stim ...  sad

Puteti sa ma ajutati sa  aflu ce varsta are si daca este mascul sau femela?Astept raspunsuri daca se poate precise ... Va multumesc  smile

11,719

La papica....

11,720

Asa arata gainatul.Din cate am inteles este poliurie nu diaree.Ce as putea sa ii dau?
Mentionez ca asta e a patra zi de cand a terminat de clocit ouale si de atunci a inceput sa faca asa.Cat timp a clocit a facut normal,acum bea si multa apa,mananca f mult os de sepie,minerale si seminte.
Am inceput sa ii dau Padovan Multivitaminico.

11,721

Buna Elena, eu nu te pot ajuta in privinta sexului nimfei, dar iti pot sugera sa ii faci cateva poze la codita si sub aripioare pentru a-si da seama mai bine cei care se pricep la determinarea sexului  smile

11,722 (edited by george89 09-04-2012 22:15)

Ce frumos stau puii la papica Aleku, abia astept sa am si eu smile.
Sunt suparat pe Angelina pentru ca ii tot trage panutele de la Pufi din cap. Cred ca face asta de stresata ca nu poate depune ouale, de-vina e  temperatura. Sper sa ii treaca, ca imediat mi-l lasa chel de tot, deja pot acoperi cu un banut de 50 de bani locul de unde ii tot smulge panutele.

Îngrijeste animalele ca pe tine însuti! ---George---
Piticii mei:   2 Pauni  , 3 :pisica: , un :caine:

11,723

iar papica de azi, cand am papat singurei.... felul 1... ca apoi tot de seringa trageam...

Adaugat: 10-04-2012 09:21

Azi am renuntat pana la urma seringa. Am invatat sa papam singuri si am avut invitati la masa tongue

11,724

ALEKU am citit in postarile tale ca baietelu tau a facut mai moale,am atasat o poza cum face a mea,dar bea foarte multa apa si mananca foarte mult os de sepie si seminte.Dupa parerea ta,vad ca ai puiuti crezi ca e normal? Mentionez ca imediat ce am luat-o dupa oua a inceput sa faca asa..

11,725

Daca mananca mult os de sepie e ca are nevoie de calciu. e posibils afie iar in calduri. Eu cu baietelul am avut problema, dar la mine facea urat tare diareea, la tine mie nu imi pare a fi chiar o problema. e posibil sa fie din cauza ca bea multa apa. Dar daca mananca mult os de sepia  mi se pare normal sa bea multa apa...