11,476

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Mie imi plac tare mult ierburile astea de primavara , nu mai imi trebuie nimic daca imi fac o salata dintr-asta , deci spanac au voie  big_smile am sa le dau diseara sa vedem daca le place

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
Gogosonul, inca parte din viata mea sad
*(Stefi)

11,477

fii atenta ca nu tot ce e bun pentru om e bun si pentru ei;)

11,478 (edited by mereana28 31-03-2012 15:11)

Stiu , deasta am si intrebat aici daca sunt bune pentru ei  smile

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
*(Stefi)

11,479

am vandut perusa..ma ciupea... :blb:

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

11,480

numai nca e 1 aprilie smile))

11,481

Eu vin cu o intrebare serioasa big_smile Albastrica mea are la ochi un fel de puchi.. am incercat sa-l iau dar nu se duce.. e lipit.. ce sa fac?

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

11,482

incearca cu ceai de musetel

11,483

O sa ii pun. Sa umezesc un betisor de ala pentru urechi si sa o dau nu? Mersi.

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-

11,484

da

11,485 (edited by zucchina 02-04-2012 10:50)

Nu mai e nimeni pe aici? sad
Pun eu niste poze.. big_smile Sambata am facut curatenie generala si am facut schimbari prin colivie.
Am si o poza cu Dombolo ca i s-a mai schimbat ceromul... Ce credeti?

-Marina-

11,486

zucchina wrote:

Nu mai e nimeni pe aici? sad
Pun eu niste poze.. big_smile Sambata am facut curatenie generala si am facut schimbari prin colivie.
Am si o poza cu Dombolo ca i s-a mai schimbat ceromul... Ce credeti?

Mie Dombolo imi pare a fi baietel  :perusi:

Roro esti parte din sufletul meu!

11,487

Si eu sper sa fie asa big_smile Ei la ce varsta incep sa cante? Ca deocamdata doar tipa..

-Marina-

11,488 (edited by mereana28 02-04-2012 21:00)

Foarte scumpi Marina!

Cum se comporta perusii cand sunt umpic raciti? Sunt mai apatici , nu mananca au diaree ceva , sau doar ... stranuta?
Ai mei sunt perfect ok , se joaca toata ziua , mananca super bine , au cacatelul ok , numai ca uneori parca isi trag nasul , cum il avem noi cand suntem infundati , dar asta foarte rar , o data pe zi maxim , mai stranuta uneori , dar dupa ce isi aranjeaza penajul si asta stiu ca e ok

*(Stefi)

11,489

zucchina wrote:

Si eu sper sa fie asa big_smile Ei la ce varsta incep sa cante? Ca deocamdata doar tipa..

Marina, nu e o varsta anume la care incep sa cante, depinde de la pasare la pasare. Daca poti lasa-l sa asculte cat mai mult pasarelele de afara cantand. Isi va da si el drumul la tril cand te astepti mai putin. Cel mai tarziu cand va intra prima data in perioada de imperechere. Va pupam  :malex: :perusi:

Roro esti parte din sufletul meu!

11,490

Stau afara dimineta cand se aud toate vrabiile cantand :heart: Se mai intrece si el cu ele smile
Multumesc Stefy :pup: Pupam cioculetele!

Adaugat: 02-04-2012 23:09

De foarte multe ori il vad pe Dombolo ca sta pe bara, se tine de ea si da din aripi ca si cum ar zbura.. De ce oare face asa? Se antreneaza sa zboare?

-Marina-

11,491

asa face si Bubu...

11,492

Eu le-am dat drumul prin casa crezand ca vrea sa zboare...

-Marina-

11,493 (edited by mereana28 04-04-2012 14:59)

Vine Pastele si na ... noi ne strangem toti in familie , si ne ducem la tara si trebuie sa ii luam si pe micuti cu noi , dar am vorbit zilele astea cu bunica mea si se pare ca are o problema cu gainile ...   s-au imbolnavit foarte multe si nu stie de ce, e disperata saraca si cateva au si murit , intrebarea mea este : daca ii duc la tara , si bineinteles ca nu o sa ii las nici o secunda in contact cu celelalte pasari , care au de altfel tarcul lor separat nu stau prin curte , se poate intampla ceva?

*(Stefi)

11,494

Eu nu cred ca patesc ceva.. Doar o sa-i tii in casa, nu-i scoti afara... Parerea mea smile

-Marina-

11,495

Sunt socat:O!!! Am fost ieri in Bucuresti si am intrat in Baneasa carefour intr-un peth shop!! cu banii pe care ii dau pe un merusi sau o nimfa in brasov imi iau pereche!!!

11,496

Ia uitati cum ne-am schimbat nasucul :perus:

-Marina-

11,497 (edited by mereana28 07-04-2012 15:58)

Am cumparat de curand un aparat foto si vroiam sa va pun poze cu nasucul perusilor mei , cum apar in poze sunt si in realitate , si inca o intrebare se vede ca fetita mea a inceput sa aive o tenta de maroniu la nasuc , dar de ce bulinele de sub cioc sunt inca gri? de ce nu s-au facut negre?
Ce ziceti ca sunt?
Ce este aia naparlire intarziata?

*(Stefi)

11,498

la al meu baietel bulinele sunt albastre inchis smile

11,499

mereana28 wrote:

Am cumparat de curand un aparat foto si vroiam sa va pun poze cu nasucul perusilor mei , cum apar in poze sunt si in realitate , si inca o intrebare se vede ca fetita mea a inceput sa aive o tenta de maroniu la nasuc , dar de ce bulinele de sub cioc sunt inca gri? de ce nu s-au facut negre?
Ce ziceti ca sunt?
Ce este aia naparlire intarziata?

pozele astea confirma ce am spus acum cateva luni: ai doua femele. Nu e nicio problema atata timp cat se inteleg bine.

Cat despre "buline", nici nu cred ca vor fi negre la femela blue, avand in vedere mutatiile ei ( opaline greywing )

11,500 (edited by mereana28 07-04-2012 22:20)

Ma asteptam la raspunsul asta , in ultima vreme asa mi s-a parut si mie
Ma intriga faptul ca se hranesc una pe alta ceea ce mi se pare ciudat , nu stiam ca doua femele se hranesc una pe alta , bine se mai si bat , dar in principiu s einteleg bine , si nu ma deranjeaza sa am doua fetite , sa fie ele sanatoase si eu sunt multumita, oricum nu mai interesa sa ii reproduc sau ceva , eu sunt mai mult decat fericita cu ei doi si ii iubesc enorm smile

*(Stefi)