11,626

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

smile  smile  smile  Sa stii Mary ca ar fi asta explicatia.Se pare ca pe Silverina n-o intereseaza outzele,ea doar le face.Si le-a facut la Hanny si Motzi in colivie.Ca si cucul...ia facetzi voi treaba mea. :hihi: Dar intotdeauna am spus,ei sa fie sanatosi si sa-si vada de ale lor,cum vor.

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

11,627

Zuzu  a mea a inceput sa smulga penele la puisori sad( unul deja nu mai are motul intreg sad de 3 ori am prinso cu pene in cioc, 2 mari din mot si una mititica de pe corp cred ... neutral

11,628

Eu vin cu vesti noi, Coro nu mai fuge asa rau de mine, a stat singurel toata ziua insa daca a mancat inseamna ca e bine tongue i-am curatat colivia, am pus apa  proaspata si atunci cand cant ..da din cap :heart:  de abia astept sa se acomodeze si mai bine ca sa il tin in brate sa il pupacesc:D :grey:

Adaugat: 23-03-2012 00:01

Incet incet ne acomodam:D si azi dimineata i-am deschis usita si iata-ne  :heart:  :heart: stam si privim :grey:

:rusine: Cu cat cunosc mai bine oamenii,cu atat iubesc si respect mai mult animalele! :heart:
:grey: Coro, sufletelul meu :heart:
Coro Album

11,629

aleku wrote:

Zuzu  a mea a inceput sa smulga penele la puisori sad( unul deja nu mai are motul intreg sad de 3 ori am prinso cu pene in cioc, 2 mari din mot si una mititica de pe corp cred ... neutral

Ar trebui sa le scoti cuibul afara si sa pui puisorii in tava jos, asta daca nu ai facut-o deja. Dupa cum ai scris au inceput iar sa se imperecheze, si ei devin mai agresivi.

Îngrijeste animalele ca pe tine însuti! ---George---
Piticii mei:   2 Pauni  , 3 :pisica: , un :caine:

11,630

Alfy am si eu o intrebare...cat ai dat pe colivie>? Ps ai toate florile din camera...sau cauta pe net alea daunatoare.am auzit ca le pot face foarte mult rau.

Nimfa Bisous
-------------------------
Cateva poze cu motatii mei care nu mai sunt pe aici sad http://savinalex.sunphoto.ro/Nimfele_mele_scumpe

11,631

Pretul era 60 insa colivia nu avea nimic in ea si era murdara bine ca e mare a avut noroc ca nu mai aveam de unde sa iau si in aceiasi seara urma sa iau pe coro....i-am dat 50.
Cat despre flori nu am decat in balcon unde nu are  :grey:  acces.

Adaugat: 23-03-2012 20:07

A stat azi multe ore afara dar observ ca inca nu stie sa intre singurel...

:rusine: Cu cat cunosc mai bine oamenii,cu atat iubesc si respect mai mult animalele! :heart:
Coro Album

11,632

george89 wrote:
aleku wrote:

Ar trebui sa le scoti cuibul afara si sa pui puisorii in tava jos, asta daca nu ai facut-o deja. Dupa cum ai scris au inceput iar sa se imperecheze, si ei devin mai agresivi.

Am pus unul putin in tavita jos in colivie, dar s-a repezit la el sa-l bata.... ma gandesc sa ii scot de tot si sa-i hranesc eu.. dar inca astept niste informatii ...

11,633

aleku wrote:
george89 wrote:
aleku wrote:

Am pus unul putin in tavita jos in colivie, dar s-a repezit la el sa-l bata.... ma gandesc sa ii scot de tot si sa-i hranesc eu.. dar inca astept niste informatii ...

Ridic mana sus si spun ca si eu am patit asa la perusi...prima serie a fost fara probleme urmatoarele trei mi-au scos peri albi...femela mea mi-a jumulit sistematic puisorii de la primele tuleie...nu exista remediu pt. asta...solutia mea a fost sa-i scot cuibul si puisorii...i-am crescut la mana, cei jumuliti le-au crescut penele in proportie de 90% ( stiu un mascul caruia i-au ramas epoletii la aripioare golasi ), Kimmy este un dulce pana la al scarpina pe capusor, daca indraznesc sa fac asta tipa ca din gura de sarpe...traune raman asta este clar, este periculos in special pt. femelele traumatizate astfel, vor ajunge la maturitate sa fac acelasi lucru cu pui lor...sfatul meu : separa puisorii si creste-i tu... renunta la a mai reproduce cu aceasta fetita .

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

11,634

Asa voi face. In seara sta i-am lsata ca sa ii hraneasca ei. Mi-am pregatit mancarea pentru dimineata, ou fiert tare si morcov fiert date prin blander, si a iesit asa ca o pasta. De maine dimineata am sa ma apuc. Sper sa nu fac vreo prostie si sa fie totul bine.

Adaugat: 23-03-2012 23:13

Prima papica... le-am dat mai intai din lingurita, unii mai ca se bateau d la lingurita smile) dar la un moment dat nu au mai vrut sa pape, si le-am dat putin si cu seringa pt ca totusi gusitele erau cam golute... i-am controlt pe toti, aveau ceva in gusite, dar bineinteles mai putin fata de cum aveau de la parinti. Si daac am vazut ca refuza sa mai papa am zis sa ma opresc, si sa le mai dau mai tarziu. Pana se obisnuiesc cu mien si cu noul stil de hranire am sa incerc sa ii hranesc mai des, iar dupa ce se obisnuiesc sa trec pe programul d ehranire care apare si pe site...
Acum sper sa fie bine, sa nu fi facut nimic gresit... Am observat ca le place mai mult din lingurita decat cu seringa smile

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=CeF6DBuWo3Q&feature=youtu.be[/youtube]

Adaugat: 24-03-2012 07:43

Vai de dmineata tipa aia mari in continuu, dupa cum vad am impresia ca nici de mancare nu s-au atins... se agita prin colivie si tipa c nebunii. Mi-e si mila de ei, dar ce sa le fac daca nu au fost cuminti.

Puisorii i-am lasat in cutia aia de la papuci, cu capacul aplecat si lasat doar putin intredeschis sa intre aer(oare pot sa-i las acolo sau sa-i pun in cuibul lor care e mult mai inalt?)... Au incercat sa evadeze, unul se suise si statea pe marginea cutiei smile) unii motaie, altii rod cutia, altii ridica capul si se uita curiosi peste marginea cutiei... 

Cutia am pus-o langa colivia parintilor. Oare sa o las acolo sau sa o mut pe alta masa langa perusei?

Adaugat: 24-03-2012 09:16

smile tongue a

11,635

Gata, iau aripa? smile)

Un :perus: Rico, o perusa :perus: Lora si  un pechinez Lory, :caine:

" Pe masura ce invat mai multe, imi dau seama ca nu stiu nimic " :*:*

11,636

Incearca si ei smile Sunt curiosi nevoie mare....

Am in casa o colivie mica (la 20 lei) ....de aia in care poti tine un perus...  acum intrebarea e .. sa-i tin in cutia aia din poza, sa-i pun inapoi in cuib sau pot sa-i pun in colivia aia, sa le pun servetele pe jos sa nu le fie rece de la plastic, si sa le pun si mancare in hranitori, apa.... sa se invete usor usor... ca am observat cand le dadeam papica am mai dat mancare pe cutie pe acolo pe pereti. si se duceau si ciuguleau mancarea de pe cutie smile

11,637

Coro s-a obisnuit sa ceara afara din colivie insa nu intra singur inca..nu stiu de ce   insa sta si 5  ore fara sa intre chiar daca nu are mancare si apa in exterior.Oare nu stie sau nu vrea?E a treia zi pentru el.

Coro Album

11,638

Deci, nu stiu ce sa cred.. iar sunt in dubii (legat de sexul lui Maxy). In cele din urma a venit si Zuzu (femela). A trecut o saptamana de cand s-au cunoscut si nimic. Nu zic sa sara pe ea, dar nici macar nu o baga in seama, iar cand Zuzu face un pas spre Maxy, el da cu ciocul (nu o loveste, doar asa sa o sperie, sa o tina la distanta). Ea tot ce vrea este sa fie mangaiata, sau sa il mangaie smile poate el nu isi da seama, este pui. Dar are deja 7 luni, macar daca ar canta as sti sigur ca este mascul, dar nici asta nu face. Imortant este ca nu se bat, nici la mancare nu se cearta, iar in colivie are fiecare locul lui  smile Deyseby, help  :sol:

:malex:  Rio

11,639

Mai erau niste indicii cu coada lor ... nu stiu ce sa zic nu ma pricep insa sunt adorabili... :grey: coro acum sta pe usita si daca ma apropii intra in colivie pana acum urca pe colivie si acum intra singur..m-as mira sa invete sa intre singur big_smile
E un baiat cumintel insa inca sfios dar are mami grija sa se simta in siguranta :heart:

Coro Album

11,640

Stiu, crede-ma ca am citit toate indiciile posibile si imposibile legate de sexul nimfelor si tot nu imi pot da seama neutral Zuzu stiu sigur ca este femela, dar Maxy imi da batai de cap sad Ai rabdare, o sa invete sa intre singur in colivie. Ai mei intra singuri. Noaptea cand le sting becul, la fel, intra singuri, nu ma mai chinui sa ii bag eu smile

:malex:  Rio

11,641

De abia astept ...parca nu am rabdare as vrea sa il tin in brate sa il mangai sa il pupic ...inca se fereste nu il pot atinge ca o ia la zbor  hmm

Coro Album

11,642 (edited by deyseby 25-03-2012 21:48)

Aleku, sa stii ca sunt tare frumosi. Doamne! imi vine sa-i pupacesc pe toti la rand. Mancarea cu care ii hranesti nu este buna, lingurita de metal, este exclusa. Ti-am trimis MP.
Setris imi pare rau sa aud si la tine de astfel de problema. Nu credeam ca si la perusi pot fi astfel de probleme. Si la mine Perluta mai smulge puii dar nu la fiecare tura. Depinde. Eu nu as da fetita din cauza asta. Adica nu as schimba fetita numai ca sa am pereche pt reprodus. Asta se intampla numai la crescatori, dar la cei care au cate o pereche se poate remedia treptat probema. Sa ma vezi cum stau cu gura pe ea si se teme ca tip si nu-i smulge.Odata ce se apuca de imperecheat din nou, ele vor sa elimine puii existenti in cuib si sa depuna alte oute. Asta se mai intampla cand le faci foarte des curat in cuib. Eu le faceam o data pe sapt. Traumele se duc si la pui. De exemplu Perluta mea si Motatul Suanei sunt frati. Si Motatul si Perluta smulg puii ceea ce argumenteaza spusele tale.
Luminita, din pozele astea nu-mi pot da seama de sexul nimfelor. Cel din stanga este baietel. Dar din dreapta nu stiu. Ieri a plecat la Constanta un pui care semana perfect cu Mago. Era si tare cuminte. Sper sa vad poze pe forum cat mai curand.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

11,643

Aaaaa, nu ma intelege gresit, nu am zis sa renunte la femela, am zis sa nu o mai reproduca...eu recunosc ca sunt vinovata  sad  am renuntat de un an de zile la ea pt. ajunsese sa jumoale masculul care o iubea la nebunie si statea, era in permanenta chel pe ceafa si pe aripioare...nu mi-a fost usor sa o dau dar, Micul are mai bine de cinci ani si am zis ca e mai bine pt. el sa aiba o femela mai linistita .

:perus: Kimmy Puta jr.
RIP: Piscotel,Micu&Bella...Kimmy parte din sufletul meu

11,644

Apropo de jumulit. Si eu am observat ca femela mea de nimfa cand il scarpina pe Pufi in cap il trage de mot. Dar nu am vazut sa il smulga, si sper ca nu il smulge.
Acum sunt mai agresivi ca se imperecheaza, cred, ca in curand o sa depuna femela oute.  :k:

Îngrijeste animalele ca pe tine însuti! ---George---
Piticii mei:   2 Pauni  , 3 :pisica: , un :caine:

11,645

A mea femela nu are nimic cu masculul... doar pe puisori i- cam smuls ...

11,646 (edited by suana 24-03-2012 22:44)

La noi Hanny a ramas fara cateva penutze din spatele capsorului.Motzatul i le tot ciugule,insa am observat ca dupa giugiuleli ,cand incepe sa traga de pene,Hanny se indeparteaza si nu-l mai lasa.Deja se formeaza penutzele noi.Hannyutza mea draga face acum in primavara 10 anisori. :heart:
Aleku,sa le fie de bine la puisori papica.Ma bucur ca le-a placut.Probabil ca e bine sa fie hraniti mai des.
Sincer eu n-am avut niciodata problema ca unii din ei sa fie agresivi.In afara de a-si  apara outzele,normal,nu se bat,nu pisca.Comportamentul lor se reduce la a sasai si a se balansa,dupa care uita si vin repede la mine. big_smile

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

11,647

Multumesc Suana. In seara asta am papat ca niste flamangiosi. Nici nu stiam de ce parte sa mai apucam seringa, mai apucam si de degete, mai roadem si cutia ... iesim singuri la plibare (sar din cutie pe margine si de pe margine in pat si vin sa le dau papica, dar nu inainte de a-si astepta cuminciori randul smile ) Dau din aripi zici ca mai au putin si zboara smile)si cand ma gandesc ca au abia nici o luna intreaga smile

Cei mari nu-s asa de balnzi ca ai tai Suana. Ea sasie dar fuge daca ma apropii de ea, pe cand Pico, sasie sare la tine:) mai ales daca bag mana in colivie, in loc sa fuga, vine si ma musca:)) bien ca prima data musca tare si pe urma cand vede ca nu reuseste nimci, musca asa usor. Si daca nici asa nu rezolva nimic, fuge smile)

11,648

Motzatul a venit de la Mary si de la ea a fost cuminte.Bombonel la fel,insa el era mai reticent la inceput.Acuma mananca din mana,si canta amandoi odata cu mine.Ma distrez seara cu ei,avem serenada ..in trio. :hihi:

11,649

Visez la ziua cand Coro va manca din mana, cand va sta pe mana mea si cand vom canta impreuna  :grey:  momentan ...e timid :rusine:  sad  desi ii ofer si sper sa simta iubirea si caldura mea insa are doar 3 zile ...sper ca incet incet sa se apropie si el de mine :heart:

Coro Album

11,650

Dupa micul dejun wink)

Adaugat: 25-03-2012 08:19

@ dintre puisori au inceput sa zboare yikes.... unul galben si unul gri ... am ramas  yikes voi reveni cu filmulet....:D

Adaugat: 25-03-2012 11:05

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9NOO8mqcldc[/youtube]

la final zboara unul... pe al doilea nu am reusit sa-l filmez smile