11,601

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

azi pentru prima data de cand il am pe Pico, a facut baita.. am inceput sal stropesc cu puf... si ce isi mai intindea aripile.. si ce mai statea la baita ... Zuzu a fugit in cuib ca nu cumva sa se ude... smile) si acum ea papa si el tot se da pe langa ea si isi tot intinde aripile alea ude ::)) dar ea nici nu-l baga in seama...

11,602

smile) nice
Poimaine iau si eu nimfa in sfarsit , de abia astept...ma gandesc la nume, este si asta o problema minora  :heart:

:rusine: Cu cat cunosc mai bine oamenii,cu atat iubesc si respect mai mult animalele! :heart:
:grey: Coro, sufletelul meu :heart:
Coro Album

11,603

aleku wrote:

yikes nebunii mei au inceput sa se calce iar... pf... sper sa nu se apuce de prostii si sa aiba grija de pui in continuare....

Nu e bine asta. Ai grija ca procesul de formare a oului consuma calciu  iar cel de clocire hranire si crestere a puilor   unii dupa altii este extenuant pentru parinti
scuze de exprimare dar scriu de pe mobil si e tare enervant sa editez

11,604

littlebig wrote:
aleku wrote:

yikes nebunii mei au inceput sa se calce iar... pf... sper sa nu se apuce de prostii si sa aiba grija de pui in continuare....

Nu e bine asta. Ai grija ca procesul de formare a oului consuma calciu  iar cel de clocire hranire si crestere a puilor   unii dupa altii este extenuant pentru parinti
scuze de exprimare dar scriu de pe mobil si e tare enervant sa editez

pai si eu ce pot sa le fac? azi i-am cazut ca incep .. si cand s-a suit pe ea m-am dus si i-am despartit... ce rau sunt.... dar doar nu am sa stau tota ziua sa-i pazesc sa nu se calce neutral

11,605

Aleku sa stii ca si eu am problema ta...nu stiu ce sa le fac..

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

11,606

Merci DeySeby.Intre timp am mai primit o nimfa si din momentul asta am 3.Din momentul in care a aparut aceasta a treia nimfa, cel gri s-a schimbat complet in atitudine.O urmareste tot timpul, sta numai langa ea, si partea cea mai interesanta: pe celalalt cu care a convietuit un an o ciupe acum si o goneste de peste tot. Oare sa fie intr-adevar amundoi masculi si acum sa fi primit eu o femela????O sa revin cu poze si cu acesta ultimul venit.Merci inca o data Deyseby.Zi buna tuturor cititorilor forumului.

11,607

razv3y wrote:

buna tuturor?deyseby daca mai ai vreo nimfa disponibila, poti sa mi-o vinzi mie?Eu sunt tot din Suceava, si vineri mi-am achizitionat o pereche de nimfe care nu prea se inteleg.Una as duce-o inapoi, ca sa iau alta. Nu se pune problema de mancare, curatenie sau de marimea custii.La mine vor avea tot ce le trebuie

Da mai am una care voiam sa o dau lui Savinalex, dar am inteles ca nu vrea momentan si o poti lua tu.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

11,608

Sedinta foto... ne-au mai crescut coditele si motucile...

Stiu ca e prea devreme, dar dupa obrajori si codite am impresia ca cei lutino sunt baietei si cei grey fetite wink) si chiar sper sa nu ma insel... dar pana cresc mai este .. si important e sa creasca sanatosi....

le-am pus ieri marcu morcov dat prin blender si cu pesmet... dar nu au vrut sa pape.... nu mananca decat ou si amestec de seminte sad si au mai papat putin leustean ... atat... in rest nu vor sa pape nimic altceva sad

pozici: parintii si copii in ordine de la cel mai mic la cel mai mare tongue

11,609

dan1976 wrote:

Merci DeySeby.Intre timp am mai primit o nimfa si din momentul asta am 3.Din momentul in care a aparut aceasta a treia nimfa, cel gri s-a schimbat complet in atitudine.O urmareste tot timpul, sta numai langa ea, si partea cea mai interesanta: pe celalalt cu care a convietuit un an o ciupe acum si o goneste de peste tot. Oare sa fie intr-adevar amundoi masculi si acum sa fi primit eu o femela????O sa revin cu poze si cu acesta ultimul venit.Merci inca o data Deyseby.Zi buna tuturor cititorilor forumului.

Exact asa s-a intamplat si la mine. A prins bunicamea de afara o femela de nimfa. Plus ca eu mai aveam doua nimfe. La inceput am pus nimfa prinsa de afara intr-o alta colivie dar foarte aproape de ceilalti doi, surpriza masculul a umblat ca nebunu in colivie sa mearga la nimfa prinsa de afara. Dupa cateva zile i-am pus pe toti 3 impreuna, a doua zi s-au si imperecheat, iar pe partenera lui o batea dupa acea, si a trebuie sa ii separ. Dar asta nu inseamna ca cealalta nimfa nu poate fi femela Dan.

Îngrijeste animalele ca pe tine însuti! ---George---
Piticii mei:   2 Pauni  , 3 :pisica: , un :caine:

11,610

Da George, e posibila si varianta asta(sa fie si cea veche femela si sa nu-i placa lui de ea, exact cum spui si tu ca ai patit). Oricum mai putin conteaza asta, sper ca macar de acum sa am o pereche si mai ales una care sa se si inteleaga. Pana sa o aduc pe a treia, cei vechi se intelegeau cat de cat...se mai ciupeau uneori...dar acum masculul se poarta foarte urat cu ea...Merci pentru mesaj George.

11,611

a mai aparut o problema. tot gasesc in colivie urme de umezeala. apa nu are de unde sa se verse deoarece urmele sunt in partea opusa adapatorilor, si nsunt chiar sub hranitori. De aici reiese ca motatii astia mari urineaza, se gainateaza... nu stiu ce se intampla... de gainatat se gainateaza normal, dar ce-i cu umezeala asta ? intr-adevar beau multa apa de cand cu puisorii, dar ... sa faca doar apa atat?

11,612

Pacolini vad nu mai au grija de puisorii sau apucat sa depuna altele.. cred ca o sa...dar nu prea e bine dar nu am ce face

http://nimfa185.sunphoto.ro My Nymphs Pacolina :nimfa: Paco  :grey: Silver :grey: Dodo :caine:
==>Misu<==

11,613

Am luat un pui azi dintre cei mari si l-am pus putin in clivie c parintii sa vad cum reactioneaza... Si femela a sarit sa-l bata yikes .. l-am luat repede si l-am pus in cuib inapoi... parintii continua sa-i hraneasca si sa aiba grija de ei ... dar acum stateam asa linistit .. si s-au auzit niste tipete usurele din cuib, si cand m-am uitat inspre colivie, femela statea in gura coliviei cu pana de la un puiut in cioc... ar trebui sa-mi fac griji?

11,614

dan1976 wrote:

Da George, e posibila si varianta asta(sa fie si cea veche femela si sa nu-i placa lui de ea, exact cum spui si tu ca ai patit). Oricum mai putin conteaza asta, sper ca macar de acum sa am o pereche si mai ales una care sa se si inteleaga. Pana sa o aduc pe a treia, cei vechi se intelegeau cat de cat...se mai ciupeau uneori...dar acum masculul se poarta foarte urat cu ea...Merci pentru mesaj George.

Nu ai pentru ce. Acum daca o bate pe femela si nu ai o colivie destul de mare ca sa aiba suficient spatiu sa poate sa se fereasca  de cei doi, ar fi bine sa o desparti de ei. Dar separarea nu inseamna sa o duci in alta camera. Trebuie sa stea si ea aproape de ei sa nu se simta singura intr-o alta colivie.. Eu asa am facut cu ai mei, deoarece erau foarte posesivi cu totul, nu o lasau sa manance, o tot alungau prin colivie.
Asteptam pozele  :bang:

Îngrijeste animalele ca pe tine însuti! ---George---
Piticii mei:   2 Pauni  , 3 :pisica: , un :caine:

11,615

Buna seara George.Sa stii ca in colivie desi sunt toti trei(colivia e foarte mare), nu se mai cearta si nu-l mai ciupe ba din contra femela veche e sefa la mancare).Problema era doar cand sunt toti trei liberi prin casa si atunci il goneste de unde apuca si chiar incearca sa-l ciupa.In colivie se schimba ierarhia/sefia.Cam atat pentru seara asta si o sa revin cu poze.Seara buna

11,616

Ori am inceput sa fiu paranoic cu privire la sanatatea masculului meu , ori masculul meu are ceva la nari .....

11,617

Misu, sa nu arunci outele. Scoate cuibul si puii punei in colivie. Cuibul sa dispara din raza lor.
Aleku , vad ca are ceva la nari. Pana acum nu a avut? Nu este o coaja de samanta ceva intrat?

- Mary-

11,618

nue coaja de samanta.. am incercat sa o indepartez azi cu degetul dar nu am reusit. nu sta si se misca si mie- frica sa-l tin mai bine sa nu miste ... mie imi pare sa fie de la nas ceva... o crusta.. sau nu-mi dau seama :-??

11,619

Diseara aduc baiatu acasa   :grey:   :heart:  astept cateva sugestii nu stiu ce nume sa ii pun..ma gandeam la ruby insa ...mai astept si alte pareri pls
Multumesc :sanatate:

Adaugat: 21-03-2012 14:52

Deci fugiti ca am venit, eu sunt Coro :grey: si tin sa va spun ca sunt foarte agitat  :bang: asa ca luati-ma incet big_smile
Sunt atat de fericita ca am sufletelul meu :heart: este destul de agitat in masina s-a tot plimbat de-a lungul coliviei insa cand am ajuns acasa a inceput sa fie f agitat...zbura prin colivie .. dar acum au trecut 10 minutele si e mai calm, i-am pus apa si mancare..si vorbesc cu el sa ne cunoastem si noi big_smile

:rusine: Cu cat cunosc mai bine oamenii,cu atat iubesc si respect mai mult animalele! :heart:
Coro Album

11,620

e normal sa fie agitat. i-ai multivitaminico de la padovan si da-i. e foarte bun. mai ales acum in perioada de acomodare, stres... indicat e sa-l sai in pace cateva zile pana se obisnuieste. Doar schimba-i apa, mancarea, fa-i curat si cam atat. Si incearca sa schimbi betele alea din colivie... pune-i de lemn.. crengi de copac...

11,621

Multumesc pt sfaturi eu doar de la distanta asa ii mai vorbesc dar nu ma apropi ca nu vreau sa se sperie...desi e mai calm acum se uita la mine cand vorbesc.

Coro Album

11,622

Curatenie... cateva pozici .. am reusit sa-i pacalesc sa nu mai aleaga oul si sa dea la o parte morcovul... am dat morcovul si o parte din ou prin blander big_smile ia uitati ce cioculete avem noi .... si .. un puisor a ramas fara crestuta.. adica maia re doar 2 fulgi asa mai mari, fata de restul care au niste moturi asa frumoase ... sad
Si fetita care face nebunii din ce in ce mai mult ... neutral

11,623 (edited by suana 22-03-2012 14:46)

Dragalasi din cale afara,cand sunt la varsta asta.Felicitari ca faci o treaba asa de buna.
La noi e o aiureala totala,ca de obicei.Silverina a depus doua oua,dar ei fiind afara Motzatul s-a dus sa cloceasca ouale.E singurul caruia ii pasa de oua.Din pacate,numai pana in stadiul asta ajungem, de outze....

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

11,624

Multumesc.

Tu te plangi ca nu ajung mai departe, dar eu ma tem sa nu depuna iar inainte sa termine de crescut puisorii.

11,625

Mona se pare ca Motatul este de nationalitate arab. Are mai multe neveste.  smile   smile

- Mary-