11,351

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Of, Marina, nu stiu ce sfat sa-ti dau ca sa manance si ai tai legume si fructe sad . Ai mei sunt pofticiosi vai de mine, mananca orice le dau..mai ales ou cu morcov ras. O delicatesa pentru ei :hihi: .

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

11,352

Marina, mie imi pare ca ai doua fetite foarte frumoase, dar totusi, incearca sa descrii umpic ceromurile celor doua ghemotoace, inclusiv daca in jurul narilor au alb, albastru sau maro, anyway, cea albastra e fetita 100% daca spui ca are o tenta de maro. Cat despre mancare, nustiu.... Le dau batoane "homemade", cu bete de la petshot unse cu miere si tavalite prin mei, mananca pana il termina si fructe, kiwi in special. Mult succes !  :heart:

Un :perus: Rico, o perusa :perus: Lora si  un pechinez Lory, :caine:

" Pe masura ce invat mai multe, imi dau seama ca nu stiu nimic " :*:*

11,353

Marina, eu zic ca cel galben e mascul..in a 2-a poza parca are ceromul roz hmm . Mai pune poze cu cel galben, dar poze facute la lumina naturala, la lumina zilei. Cel albastru mai mult ca sigur e femela.

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti

11,354 (edited by zucchina 18-03-2012 20:45)

Deci cel galben are ceromul roz dar in jurul narilor e un albastru asa mai spalacit. Si e o diferenta intre ei ca si comportament.. Ea nu prea canta(cea albastra) pe cand el e foarte galagios.. si asta ma face sa cred ca este mascul. Ea ciupeste tare de iti da sangele, pe cand el abia simti. El e mult mai prietenos ( azi chiar l-am luat in mana si a stat cateva secunde cumintel in mana mea). Oricum e mai mic decat ea pentru ca nu are cercul alb in jurul ochilor. Eu astept sa se schimbe si la el cum s-a schimbat si la cea albastra nasucul. Baiat, fata ce o fi e al meu  :heart:
Cat despre mancare... Rabdare si multe incercari big_smile
Iusty o sa ii mai fac maine poze

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

11,355

zucchina wrote:

Deci cel galben are ceromul roz dar in jurul narilor e un albastru asa mai spalacit. Si e o diferenta intre ei ca si comportament.. Ea nu prea canta(cea albastra) pe cand el e foarte galagios.. si asta ma face sa cred ca este mascul. Ea ciupeste tare de iti da sangele, pe cand el abia simti. El e mult mai prietenos ( azi chiar l-am luat in mana si a stat cateva secunde cumintel in mana mea). Oricum e mai mic decat ea pentru ca nu are cercul alb in jurul ochilor. Eu astept sa se schimbe si la el cum s-a schimbat si la cea albastra nasucul. Baiat, fata ce o fi e al meu  :heart:

Si eu zic ca este mascul, are ceromul roz si e pui. Femelele pui nu au ceromul roz, il au alb cu albastru hmm . Dar ca sa fim siguri, lasam timpul sa treaca si vedem cum se defineste ceromul.

Iusti

11,356

Cand era mai mica a mea cea albastra avea ceromul alb cu albastru si acum are maro,albastru si alb pe el. Cel galben are doar roz cu albastru

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-

11,357

Domnisoara mea, s-a atasat de mine si de familie, iar cu baietelul sunt de nedespartit. Toata ziua sunt pe mine. smile :perusi:

11,358

bv..sa-ti traiasca si sa te faca fericit... :k:

Cu cat incep sa cunosc oamenii mai bine.... cu atat incep sa iubesc mai mult animalele!!!

11,359

De la cati ani/luni se face ceromul albastru la mascul,iar cand este pui este roz?

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.

11,360

Am reusit sa fac poza la cel galben big_smile Sper sa fie clare.. :pup:

-Marina-

11,361

Marina, e un baietel tare scump :heart: . Sa-ti traiasca!

Gaby. Masculii pui au ceromul roz, uneori pot sa-l aiba si roz in combinatie cu putin mov. Ceromul se defineste dupa ce implineste 6-7 luni, cam asa. Poate fi albastru intens, mai ales in perioada de imperechere, dar poate fi si mov.

Iusti

11,362

Multumesc Iusty :heart: la fel si coloratii tai :pup:

-Marina-

11,363

Ce frumusel e  :heart:

:rusine: Cu cat cunosc mai bine oamenii,cu atat iubesc si respect mai mult animalele! :heart:
:grey: Coro, sufletelul meu :heart:
Coro Album

11,364

eu am un perusi are apoximativ 1an  si o luna si are ceromul roz

11,365

Multumesc  :heart: acum stau amandoi pe draperie cioc in cioc :hihi:

-Marina-

11,366

valibv wrote:

eu am un perusi are apoximativ 1an  si o luna si are ceromul roz

Poti sa ne pui o poza cu el? :hihi:

Iusti

11,367

Iusty Data de pe poza nu este valabila!
poza in care este si perusul albatru este facuta cu telefonu nu stiu dak se vede prea bine! multa lume mi-a zis ca e baiat acuma nu stiu!

11,368

Asta e un caz ciudat hmm . Are ceromul roz cu albastru in jurul narilor, deci e mascul. Dar e cerom de pui..si el totusi..nu e pui smile . Cercul alb care inconjoara irisul a inceput sa se defineasca. Nu stiu ce sa zic...

Iusti

11,369

da e foarte ciudat ciudat.
este foarte agresiv dak bag mana in colivie! neutral Bine ca se intelege cu prietenul din colivie smile)

11,370

Felicitari Marina, ai o pereche de ghemotoace superba.

11,371 (edited by zucchina 19-03-2012 17:21)

Multumesc :heart: chiar speram sa spuneti asta smile (ca cel galben e baietel) smile
Nu pot sa cred :heart: Azi am mancat iar in fata lor para si le-am pus si lor big_smile si acum ii vad cum mananca para :heart:  :heart: Sunt asa de fericita :heart:  :heart:

-Marina-

11,372

pana la urma ma poate lamuri si pe mien cineva? smile... ca tot nu-mi dau seama de ce a ramas ceromul maro fetitei mele neutral

11,373

Multumesc la fel si tie :heart:  :pup:

-Marina-

11,374

aleku wrote:

pana la urma ma poate lamuri si pe mien cineva? smile... ca tot nu-mi dau seama de ce a ramas ceromul maro fetitei mele neutral

pentru ca nu s-a imperecheat inca..asa cred eu

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

11,375

dar nici nu vrea smile)) nu sunt pregatiti .. ii inteleg smile))=))