11,576

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

vesti de acasa. Masculul se simte mai biendar e foarte agitat. toata ziua tipa si se agita singurel in colivie. Din ce am inteles a inceput sa isi revina. nu a mai facut diaree, nu mai miroase.mananca, bea apa.

De cealalta parte, si femela e cam agitata in rest e ok. puisorii cresc... am si 2 pozici primite...

abia astept sa ajung acasa sa-i vad tongue :nimfa:  :grey:  :iubareti:  :ou:  :ou:  :ou:  :ou:

11,577

alfy wrote:

Buna seara si bine v-am gasit, ma numesc Ioana si in cateva zile voi achizitiona o nimfa insa nu sunt sigura daca sa iau 1 sau 2 .. doua cred ca ar fi cam mult..pt prima oara insa daca e singura oare ii va fi bine desi ii voi acorda toata atentia si iubirea de care va avea nevoie.si ce sfaturi imi dati pentru inceput, nu am mai avut pasari..mentionez ca stau intr-un apart de 2 camere impreuna cu tatal meu.

Nimfele, spre deosebire de alte specii de papagali, nu au nevoie neaparat de o pereche. Se va atasa foarte mult de tine si nu va simti nevoia unui alt individ din propria specie.  smile Totusi, daca citesti mai multe site-uri, vei vedea ca unii recomanda intr-adevar un partener cu care sa se poata comporta "ca o nimfa".

Trebuie doar sa stii ca femelele nu canta de regula, doar masculii.

Insa, daca vrei sa iei doua, nu trebuie sa te bazezi pe faptul ca se vor tine ocupate una pe alta. Nu va trebui sa le dai mai putina atentie, ci din contra, mai multa.

11,578

cum e viata asta..unul rade [ALEKU] si unul plange [SAVINALEX ]..MA BUCUR SI EU PENTRU PRIMA PERSOANA ...sa-ti creasca mari ca frumosi sunt ALEKU....DAR MA SI INTRISTEZ LA VESTEA TRISTA data de SAVINALEX..sunt in innaltul cerului poate sunt fericiti si impreuna si acolo... :angel:

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

11,579

Iti multumesc quesse  smile

:rusine: Cu cat cunosc mai bine oamenii,cu atat iubesc si respect mai mult animalele! :heart:
:grey: Coro, sufletelul meu :heart:
Coro Album

11,580 (edited by deyseby 17-03-2012 09:50)

Aleku sa-ti traiasca micutii. Daca masculul si-a revenit e bine sa-l lasi sa-si creasca puiutii alaturi de fetita. In general la nimfe masculii sunt cei mai devotati cresterii puilor. El saracul se farma singur si fata este si ea agitata. E bine sa-i lasi pe amandoi sa-si creasca micutii.Asa, este fetita foarte solicitata cu hranirea puilor si o obosesti.

- Mary-
Sa-ti feresti capul de frig si de prostie. Pr. Arsenie Boca
             http://deyseby.sunphoto.ro

11,581

si-a mai revenit.. dar i-am dat medicament si azi .. si am sa-i mai pun si maine .. si am sa-l mut inapoi maine seara-luni.... veterinarul a spus ca in mare parte femela se ocupa de pui.... un veterinar care se pricepe.

Azi cat am facut curat in cuib Zuzu a iesit la plimbare .. si unde s-a dus? direct pe colivie la Pico ... smile

Acum inca o intrebare... am observat ca puiuti cand sunt mai mici.. parca sunt mai sprinteni, stau mai drepti... merg inainte... cei mari stau mai lasati.... merg cu spatele, mai greoi....

cateva pozici..... (nu sunt in ordinea marimilor ... nici nu imi mai dau seama acum .. dar cred ca sunt 2 gri... 2 galbeni negru si galben)

11,582

Aleku, nu contest faptul ca veterinarul se pricepe la pasari sau la papagali dar la nimfe cu siguranta nu. La majoritatea papagalilor femelele sunt cele care clocesc si cresc puii dar la nimfe este total diferit. Masculul are un rol foarte important.
Puii sunt minunati. Ai 3 pui lutino si 3 pui normal grey. Cei galbeni sunt simpli fara negru.

- Mary-

11,583

Si bonusun filmulet....

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3TzT44rbdNU&list=UUalvVUUWQou91jAz4T2ChiA&index=1&feature=plcp[/youtube]

Adaugat: 17-03-2012 11:01

chiar mi-am dorit lutino ...

Vroiam sa-l mut de azi inapoi, dar i-am dat si astazi mediacament, si ma gandesc sa nu afecteze puiutii...de aceea inca nu as vrea sa il mut.

11,584

ce frumosi sunt puiutii Aleku. Cand o sa poate zbura ce aer conditionat o sa ai in casa  smile . Ma bucur ca masculul incepe sa isi revina , saracu de el cred ca ii este dor de puiuti.   :ou:  :ou:  :ou:

Îngrijeste animalele ca pe tine însuti! ---George---
Piticii mei:   2 Pauni  , 3 :pisica: , un :caine:

11,585

partea nasoala e ca mandra mea nu prea mai mananca meiul, si alege din amestec doar semintele de floarea soarelui... din amestecul de ou cu morcov, alege doar morcovul... mananca oul si semintele de floarea soarelui si apoi umbla ca nebuna smile) prin cusca si face 13-14 cautand mancare...

11,586

Buna.am discutat si cu parintii si m-am decis ca ar fi mai bine sa imi iau iar motati.voi trece mai usor peste acest moment.Nu as vrea sa iau de la pest shop ci de la cineva experimentat.Mi-as dori sa iau 2 .mascul si femela.Chiar daca imi iau doar unl o sa soseasca un moment in care va trebui sa ii iau pereche.Nu stiti pe cineva din suceava sau iasi maxim bacau care creste nimfe ? si mi-as dori a fie mai puiuti ca sa se obisnuiasca cu mine ca daca ii iau mari mai greu se obisnuesc.Aleku iti fac o intrebare....dupa ce mai cresc puiuti tai nu imi dai si mie 2?Doar intreb,sau cineva care are mai multi pe aici.parca nu mai am rabdare pana mai tarziu.pe la pasti vreau sa imi iau ca am liber si am timp sa caut de la cineva care a avut grija de ei...ca la magazin le da odata pe zi mancare nu le ofera atentie,iubire si sunt mai salbatici.

Nimfa Bisous
-------------------------
Cateva poze cu motatii mei care nu mai sunt pe aici sad http://savinalex.sunphoto.ro/Nimfele_mele_scumpe

11,587

savinalex wrote:

... Aleku iti fac o intrebare....dupa ce mai cresc puiuti tai nu imi dai si mie 2? ...

salut,
nu este recomandabil să iei 2 păsăroi de sex opus (de fapt nici un alt animal)  care să stea împreună și despre care știi în mod cert că sunt frați.
se pot împerechea și apar probleme genetice.

11,588

Multumesc.atunci o sa caut la un crescator ceva...oricum de la pet shop nu mai iau

Nimfa Bisous
Cateva poze cu motatii mei care nu mai sunt pe aici sad http://savinalex.sunphoto.ro/Nimfele_mele_scumpe

11,589

exact.. nu e bine sa iei 2 din acelasi cuib... plus ca ai mei vor putea parasi casuta abia pe la sfarsitul lui mai....

l-am pus pe Pico inapoi cu familia. Am ranuntat sa-i mai dau si maien pastiluta, ca si asa i-am dat 2 zile in plus fata de recomandarea farmacistului. Acum pare mai linistit... nu mai tipa.... Doar il mai apuca cantatul uneori....inca nu am observat daca intra in cuib la puiuti sa-i hraneasca. Am observat ca doar pandeste din gura cuibului de sus...

11,590

Aleku ma bucur sa vad ca taticul este alaturi de pui. Sper sa-si reintre in dreturi.
Savinalex eu ti-am facut o oferta dar daca nu vrei este decizia ta. Poti lua o fetita de la mine si un baietel de la Aleku.

- Mary-

11,591

La asta ma gandeam si eu acum. numai daca vrea sa imi dea...nu im pot obliga.fetita ta ce varsta are? daca nu imi da el caut in alta parte unul de varsta apropiata.Chiar mias dori fetita ta.

Nimfa Bisous

11,592 (edited by aleku 17-03-2012 21:53)

Si eu sper... deocamdata tot numai ea se duce la pui .. el doar priveste de sus... acum si-a ocupat locul lui pe bat in colivie... puii tipa .. iar ea saraca face du-te vino in cuib si la mancare...

Alex, dupa cum ti-am spus, iti pot da dar abia la sfarsitul lui mai. Nu vreau sa-i iau de langa parinti mai devreme. Daca vrei sa astepti ok, daca gasesti pana atunci, e la fel de bine. smile Important e sa fie sanatosi si sa se inteleaga.

11,593

Saptamana asta voi avea si eu un baietel de 4 luni, de abia astept :heart:
Niste sugestii pt nume? eu ma gandeam la ruby :grey:

:rusine: Cu cat cunosc mai bine oamenii,cu atat iubesc si respect mai mult animalele! :heart:
Coro Album

11,594

dan1976 wrote:

Buna ziua. E prima oara cand scriu pe acest forum desi il urmaresc de ceva timp. Tin din start sa salut toti membrii forumului si sa incerc sa expun o problema, de fapt vesnica problema:
Am doua nimfe si nu stiu daca sunt pereche....daca cineva ma poate ajuta....
Sunt din Galati. 
O zi buna si ne mai auzim.
Va atasez si cateva poze cu ei poate, poate cineva desluseste misterul.

Am citit cateva pagini din urma pe care nu am apucat sa le citesc si am vazut acest mesaj. Daca nu este prea tarziu vreau sa spun ca parerea mea este ca sunt amandoi baietei.
Mona sa stii ca abia acum am vazut filmuletul cu Bombonel. E super frumos, mai ales ca te-a invatat sa canti pe mai multe tonuri. Si eu le stiu deja  :hihi:   :hihi:

Adaugat: 18-03-2012 18:38

savinalex sa stii ca fetitele mele au doua luni.

- Mary-

11,595

ce as mai putea sa le dau de papica, sa fie bun si pentru pui ? ma gandesc ca daca le dau ou zilnic pana mananca puii singur, sa nu se imbolnaveasca. Se stie ca oul consumat foarte des si in cantitati mari e daunator si pentru om, dar pentru motati. Le dau zilnic cate un ou pentru toti (parinti si puiuti, bineinteles ca le dau cate putin si tot nu le ajung un ou pe zi, ca daca le dadeam tot odata nu cred ca ajungea mai mult de 1-2 ore). Daca nu au ou, ea se plimba ca nebuna pe fundul coliviei, face ture dus intors, se opreste, se mai uita de jos printre gratii si iar ture. pana pun ou. ceva recomandari?

11,596

Niste sugestii pt un baietel :grey: ? in trei  zile il aduc acasa :heart:

Coro Album

11,597

buna tuturor?deyseby daca mai ai vreo nimfa disponibila, poti sa mi-o vinzi mie?Eu sunt tot din Suceava, si vineri mi-am achizitionat o pereche de nimfe care nu prea se inteleg.Una as duce-o inapoi, ca sa iau alta. Nu se pune problema de mancare, curatenie sau de marimea custii.La mine vor avea tot ce le trebuie

11,598

Deci m-am gandit si m-am gandit...mi-e frica sa iau altele sa nu pateasca ceva sa sufar iar,dar totusi imi doresc mult...am decis sa imi iau probabil un mascul pentru inceput...nu stiu sigur..apoi am zis ca acum nu iau pentru ca am examenul si fac foarte multa galagie,nu pot invata....asa ca o sa imi iau una sau 2 in vara:) sau mai repede nu stiu...oricum imi iau

Nimfa Bisous

11,599

yikes nebunii mei au inceput sa se calce iar... pf... sper sa nu se apuce de prostii si sa aiba grija de pui in continuare....

11,600

aleku wrote:

yikes nebunii mei au inceput sa se calce iar... pf... sper sa nu se apuce de prostii si sa aiba grija de pui in continuare....

:iubareti: Iubire mare la tine acolo :iubareti:  big_smile  big_smile lasa sa fie sanatosi si voiosi

Coro Album