3,026

Re: Marele Alexander - Psittacula eupatria

buna seara dinu,tu il acoperi seara? eu asa pateam cu al meu daca nu il acopeream. acum il acopar cu un cearceaf de finet albastru inchis,sa nu intre lumina deloc. i l-am facut ca un sac,si acopar colivia,nu stiu daca ai inteles,ca o soseta peste colivie. si nu am treaba cu el. incepe sa miste numai dupa ce il descopar. incearca,poate te ajuta. si pe ana maria a ajutat-o.

Compasiunea fata de animale e intim legata cu bunatatea caracterului si se poate afirma cu siguranta ca cel crud fata de animale nu poate fi un om bun.

3,027 (edited by suana 07-03-2012 23:07)

Normal ca pasarile  la prima geana de lumina sunt deja active.Alexeii tipa si o fac TAREEEE.Ai mei sunt in alta camera toti,deci pot spune ca nu mai am probleme de poluare fonica  :hihi: Si noi stam acum tot la casa,insa inainte am avut noroc de vecini cumsecade care nu m-au luat la intrebari pentru tipete....  :wis: Cel mai bine,asa cum s-a mai spus e sa fie acoperiti ,sa se poata odihni toata lumea.
Anamaria,suntem foarte bine ,multumim.Ma bucur ca Alexi ne injura cu foc  :rusine:

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic
:perus:  ~ Ramona ~ :perus:

3,028 (edited by cornhholio 08-03-2012 01:12)

Al meu castravete nu scoate nici un sunet pana la ora 9, si atunci nu tipa, se milogeste. Spune "pupa" si miauna pana il ia somnul la loc smile In schimb tipa peste zi ca descreieratul daca uit sa ii schimb mancarea sau daca vrea sa stea pe umar si nu il iau smile

Binenteles, locul lui de somn acoperit . Daca il las descoperit sau afara e cumintel dar nu doarme. Sta si isi face de lucru de la 6am, si adoame la joaca in timpul zilei.

3,029

Ola tuturor,azi polii ma stresat foarte rau,nu stiu ce a avut dar azi a fost tare agitat , tipa de ma inebunii cu toate jucariile care i le.am pus, vroia iar la tabloul din camera mea nu stiu cum sa il dezobijnuiesc de el ca a c.am facut cateva gauri in el , acoperii tabloul in final,dar a tipat azi de ma inebunii,eu tipam la el si el la mine in special cand era afara si era la tablou , eu il goneam iar el tot acolo  :furios:  :furios: ,si in final am pus un prosop peste el, ma gandeam ca poate io trebuii o fetita ? :rusine: ,are 1 anisor si ceva , daca ii iau o fetita mai tipa?mai vorbeste daca ii iau o fetita?poate so linisti si el nu mai tipa asa ,voi ce ziceti ?

3,030

Buna Anamaria, nu stiu daca iti aduci aminte cand si eu ma vaitam de THEO cu aceeasi problema. Nimic nu ii era pe plac, era agitata si tipa exagerat, dar acum s-a linistit. Cred ca, si ei, ca si noi, au perioade mai agitate. Degeaba tipi la el, ca mai rau face. THEO nici macar la plimbare prin casa nu mergea (este innebunita sa mearga, mai ales la bucatarie), statea intr-un loc si tipa. Multa rabdare. Te pupicim

3,031

mersii mult veronica1 ,asa ma gandeam si eu ca are o zii proasta , ca nu vroia nici macar o jucarie nimic,ce crezi daca ii iau o fetita se schimba lucrurile?mie imi este ca poate nu o sa mai vb sau nu o sa ma mai iubeasca  :wis:

3,032

Anamaria, pe THEO a cam tinut-o starea aceasta, iar problema cu partenera, nu stiu, daca ar fi bine. Cred ca ar deveni si foarte gelos. THEO nu accepta nici sa ma pupe fiica mea sau sotul meu, vine imediat si isi intinde cioculetul spre noi. Iar cand ne acordam atentie, mai multa, fara sa o bagam in seama, este dezastru. Sa nu spun ca nu suporta sa ma vada vorbind la telefon. Poate este ea mai posesiva. In concluzie nu iti trebuie decat putina rabdare, sa iasa el din starea aceasta. Eu ajunsesem la capat cu rabdarea. Dar o IUBESC enorm. Pupici

3,033

mersi mult veronica1 ,nu polii nu este chiar asa de gelos in schimb cand vb la telefon incepe si el sa maraie sau sa vb nu stiu daca este semn de gelozie sau nu , multumesc din suflet :sanatate:  :pup:

3,034

buna anamarialaura.teai speriat ca tipa sa vezi al meu ca tipa toata ziua de cand lam luat din noembrie. si sper sal potolesc

3,035

Am inteles acum , mai are si el perioade in care se trezeste invers  big_smile ,dar acum si.a revenit  tongue mai tipa cand ma stie in casa ca vrea afara si se enerveaza rau ca nu ii dau drumul  :furios: si incepe sa traga de toate jucariile pe care le are,dar sunt atat de fericita ca a inceput sa vb de nici nu va imaginati  smile ,azi sa bagat pt prima data sub robinet a facut baita si m.am bucurat tare mult,dinu ce sa iti zic rabdare multa cu ea pt ca sunt ca si copiii mici ,ai vazut ca pana la 1 an copiii mici plang asa si cu el pana va mai creste trebuie sa ai fffff multa rabdare pt ca si mie mi.a venit pe polii sa il dau ,dar acum nu l.asi mai da pt nimic in lume cand vad ce poate sa faca o pasare, eu cand plec in concedii ma gandesc la el tot timpul , ii stresez pe cei cu care il las cu telefoanele sa vad daca este bine  :hihi: , exact cum faci cand ai un copil,eu cred ca vei reusii pana la urma cu fetita ta .Va urez la toti o duminica frumoasa alaturi de verdeturile voastre
:sanatate:  :pup:

3,036 (edited by suana 12-03-2012 18:36)

Vorbareatza si cumintzica mea va invita la un morcovel delicios... tongue  :malex:

http://i239.photobucket.com/albums/ff87/su-lyn/DSCN0045.jpg
http://i239.photobucket.com/albums/ff87/su-lyn/DSCN0039.jpg

Tratamentul umanitar al animalelor,bazat pe compasiune si respect,este un drept al omului.
3 chow-chow,1 ciobanesc caucazian,1 mare alexandru,3 perusi,4 nimfe,2 borke,1 iepuras pitic

3,037

Buna Suana si scuze de deranj. Ti-am lasat un mesaj pe mess, daca nu deranjez prea mult, te-as ruga sa imi raspunzi.Multumim mult.

3,038

hey suana cat ai dat pe frumoasa asta? cand ai cumparat-o

3,039

Alexii frumoasa ca deobicei va pupik si multa sanatate  :sanatate:  :pup:

3,040

Si noi va pupam Anamaria.Ce nazbatii a mai facut Poli?Ai vazut ca si ei au zile cand sunt mai galagiosi dar nu ne suparam pe ei.  :heart: Apropos de telefon,la Alexi tare-i place.Se inclina,danseaza,isi deschide coada si i se inchid pupilele.  :hihi:

Adaugat: 12-03-2012 20:40

vladutz98 wrote:

hey suana cat ai dat pe frumoasa asta? cand ai cumparat-o

Sincer nu am nimic cu tine personal.Insa toate topicurile sunt pline de postarile tale.Cate o vorba aruncata peste tot.Stii e deranjant sa intri si sa vezi ca exista subiecte noi si cand te uiti nu vezi nimic....Ce intrebari pui peste tot,cat costa ala,ba alalalt,ba cat traieste un iepure....Si ,totusi ca sa-ti raspund,desi este asa de prost gust sa intrebi pe toata lumea cat le costa animalele,o am de 4 ani si am dat 15 milioane pe ea,pentru ca vorbeste.Dar a avea animale nu se reduce la cat costa,in fine...
Sa vorbesti asa de sus cu Latifa....simt miros de ban(sper cat mai repede) sau cu alte persoane pe care nici nu le cunosti si care au mult mai multa experientza si sunt mai mature ca tine, tzine de bun simt sa stii.Ai impresia ca toata lumea o sa-ti tot raspunda la bazaconiile si intrebarile puse????Te bagi in discutii la toate topicurile.Asta n-ar fi nimic,de asta e forum aici,dar deja exagerezi.

3,041

Suana ce sa iti zic de Polii, sunt tare bucuroasa ca a inceput sa vb , cred ca ai vazut mai sus, a facut baita singur la ghiuveta , a bagat prima data codita si intr.un final si caputul a fost sou cu el , am ras cu lacrimi, numai ca stii ce am observat ,de ce atunci cand vorbeste se ascunde ?bine mai sta de multe ori si pe pomuletul lui sau pe televizor,si eu cand vb cu el ii zic un cuvant si el mi.l spune pe celalalt ,adica eu ii zic :pupa mama baiatul iar el imi raspunde cuc-au   smile ca nu poate sa il zica pe B de la bau  smile  smile , imi vine sa il mananc cu pene cu toooooooooooooooot :bravo:

3,042

andreeacucu wrote:

buna seara dinu,tu il acoperi seara? eu asa pateam cu al meu daca nu il acopeream. acum il acopar cu un cearceaf de finet albastru inchis,sa nu intre lumina deloc. i l-am facut ca un sac,si acopar colivia,nu stiu daca ai inteles,ca o soseta peste colivie. si nu am treaba cu el. incepe sa miste numai dupa ce il descopar. incearca,poate te ajuta. si pe ana maria a ajutat-o.

multumesc mult pentru sfatul pe care mi lai dat

Adaugat: 13-03-2012 20:39

cornhholio wrote:

Al meu castravete nu scoate nici un sunet pana la ora 9, si atunci nu tipa, se milogeste. Spune "pupa" si miauna pana il ia somnul la loc smile In schimb tipa peste zi ca descreieratul daca uit sa ii schimb mancarea sau daca vrea sa stea pe umar si nu il iau smile

Binenteles, locul lui de somn acoperit . Daca il las descoperit sau afara e cumintel dar nu doarme. Sta si isi face de lucru de la 6am, si adoame la joaca in timpul zilei.

:malex:  altau e matur? almeu e pui mai avem multe de invatat inpreuna

3,043

dinu wrote:
cornhholio wrote:

are aproximativ 1 an si 3 luni smile nu este matur. Dar se obisnuiesc relativ usor cu rutina si nu tipa pentru ca stie ca ar tipa degeaba smile

3,044

buna seara, stiu k am aparut pe acest forum numai cu intrebari , dar de fiecare data mi au fost folositoare raspunsurile sad:)... nu mai am asa mari probleme cu alexul meu, in ce priveste rosul mobilei, stau tot timpul langa el cand il las liber si il atentionez atunci cand isi infige cioculetzul si am incercat si acoperirea mobilei cu prosoape, am avut succes. smile multumesc inca odata pentru sfaturile voastre. sunt fericita ca am reusit sa ma imprietenesc cu rocco, a inceput sa vina la mine in cap, pe umar, sta numai pe langa mine, vine chiar si in alta camera dupa mine, totul e bine si frumos pana cand intind mana spre el, atunci o zbugheste...dar cu rabdare sper ca o rezolvam.  mica mea problema este k l am observat in ultimele 3 zile , o data pe zi, avand un comportament nou, se comporta un pic ciudat dupa parerea mea si ma cam sperie putin, parca s ar certa cu cineva, parca ar avea un prieten imaginar, da din cap in sus si in jos, il lungeste, isi dilata pupilele, sare,tipa, si deschide ciocul ca si cum ar casca, de mai multe ori, parca ar avea ceva in gat,  ma sperie, parca ar fi un fel de manifestari nervoase desi eu nu ii fac nimic, sunt departe de el, pe urma zboara dintr o parte in alta foarte repede, cu viteza si tipa, ... intrebarea mea este daca ar trebui sa ma ingrijorez?  sau oare incearca sa zica vre un cuvant ceva ??? ai vostri cand au inceput sa vorbeasca au facut ceva asemanator??? am uitat sa va zic  a inceput sa imite un planset de catzel, asa il asemui eu big_smile e foarte dulce smile... astept raspuns, o seara buna !

3,045

andreia_corneliu wrote:

buna seara, stiu k am aparut pe acest forum numai cu intrebari , dar de fiecare data mi au fost folositoare raspunsurile sad:)... nu mai am asa mari probleme cu alexul meu, in ce priveste rosul mobilei, stau tot timpul langa el cand il las liber si il atentionez atunci cand isi infige cioculetzul si am incercat si acoperirea mobilei cu prosoape, am avut succes. smile multumesc inca odata pentru sfaturile voastre. sunt fericita ca am reusit sa ma imprietenesc cu rocco, a inceput sa vina la mine in cap, pe umar, sta numai pe langa mine, vine chiar si in alta camera dupa mine, totul e bine si frumos pana cand intind mana spre el, atunci o zbugheste...dar cu rabdare sper ca o rezolvam.  mica mea problema este k l am observat in ultimele 3 zile , o data pe zi, avand un comportament nou, se comporta un pic ciudat dupa parerea mea si ma cam sperie putin, parca s ar certa cu cineva, parca ar avea un prieten imaginar, da din cap in sus si in jos, il lungeste, isi dilata pupilele, sare,tipa, si deschide ciocul ca si cum ar casca, de mai multe ori, parca ar avea ceva in gat,  ma sperie, parca ar fi un fel de manifestari nervoase desi eu nu ii fac nimic, sunt departe de el, pe urma zboara dintr o parte in alta foarte repede, cu viteza si tipa, ... intrebarea mea este daca ar trebui sa ma ingrijorez?  sau oare incearca sa zica vre un cuvant ceva ??? ai vostri cand au inceput sa vorbeasca au facut ceva asemanator??? am uitat sa va zic  a inceput sa imite un planset de catzel, asa il asemui eu big_smile e foarte dulce smile... astept raspuns, o seara buna !

măi măi, să fie vreun joc nupțial? big_smile

3,046

nu cred  k asta e motivul big_smile

3,047

cornhholio wrote:
dinu wrote:
cornhholio wrote:

are aproximativ 1 an si 3 luni smile nu este matur. Dar se obisnuiesc relativ usor cu rutina si nu tipa pentru ca stie ca ar tipa degeaba smile

multa sanatate. cred  ca suntem  apropiati de varsta,dupa spusele crescatorului al meu are 1an si 1luna

3,048

Este un comportament normal pentru un alexei.Se acomodeaza tot mai bine si incepe sa-si arate talentele.Ei pot dansa,da din cap,deschide coada, isi dilata sau inchid pupilele.Nu e nimic ingrijorator.Cascatul si deschisul ciocului sunt si ele normale.Nu vad nimic ingrijorator din cele spuse.Vorbitul nu are legatura cu deschisul ciocului.Alexi vorbeste destul de frumos insa nu asociaza aceasta cudeschiderea de cioc.Am observat la toate pasarile mele ca fac asta.

3,049

vand pui de marele alex in varsta de 5 saptamani .mananca la seringa,deosebit de blanzi ,disponibili in luna aprilie,0721337551,0723589535

3,050

andreia_corneliu wrote:

mica mea problema este k l am observat in ultimele 3 zile , o data pe zi, avand un comportament nou, se comporta un pic ciudat dupa parerea mea si ma cam sperie putin, parca s ar certa cu cineva, parca ar avea un prieten imaginar, da din cap in sus si in jos, il lungeste, isi dilata pupilele, sare,tipa, si deschide ciocul ca si cum ar casca, de mai multe ori, parca ar avea ceva in gat,  ma sperie, parca ar fi un fel de manifestari nervoase desi eu nu ii fac nimic, sunt departe de el, pe urma zboara dintr o parte in alta foarte repede, cu viteza si tipa, ...

E tanar? Daca i s-a schimbat comportamentul s-ar putea sa insemne ca a ajuns la adolescenta.  wink Atata timp cat nu devine prea agresiv sau apatic nu cred ca este nicio problema.

Toata pasarile "casca". Uneori li se blocheaza o samanta mica in gusa si trebuie sa-si intinda gatul si sa-si deschida ciocul larg ca sa o poata elibera. Una dintre nimfele mele a cascat asa o data timp de vreo 10-15 minute. Atunci m-am speriat si eu un pic. Dar n-a patit nimic. In general e perfect normal.  smile