11,226

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

zucchina wrote:

Da. Mai ales cea albastra cred ca zicea ca se uita in oglinda :hihi:

stiu seamana

11,227 (edited by Iusty 12-03-2012 16:35)

Dany01, micuta seamana putin cu Popica mea :heart: . Sa-ti traiasca! E o scumpa.
Si eu sunt de parere ca e fetita. Daca te uiti mai bine la cerom se vede ca se va face albastru cu alb in jurul narilor..deci cerom de femela.

Pun o poza cu Popica (dreapta) si Cipy cand erau mici :hihi: . Au trecut aproape 4 ani de cand ii am :hihi: ..din 19 iulie 2008.

Marina, ce simpatic e ala mic smile . Imi aminteste de Piciu pe care l-am luat tot asa de cand avea o luna sau 2 :heart: .

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

11,228

Iusty wrote:

Dany01, micuta seamana putin cu Popica mea :heart: . Sa-ti traiasca! E o scumpa.
Si eu sunt de parere ca e fetita. Daca te uiti mai bine la cerom se vede ca se va face albastru cu alb in jurul narilor..deci cerom de femela.

Pun o poza cu Popica (dreapta) si Cipy cand erau mici :hihi: . Au trecut aproape 4 ani de cand ii am :hihi: ..din 19 iulie 2008.

Marina, ce simpatic e ala mic smile . Imi aminteste de Piciu pe care l-am luat tot asa de cand avea o luna sau 2 :heart: .

vezi sa le faci nunta de argint

11,229

Vlad, le-as face..dar nu sunt pereche. I-am luat de la inceput impreuna dar nu au format pereche. Acum mai am un perus (Piciu) si e perechea Popicai, deci Cipy e singur. Trebuie sa mai cumpar o fetita, daca as avea de unde sad .

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

11,230

vladutz98 chiar ca scrii mesaje numai de dragul adunarii postarilor. Te rog sa nu mai umpli forumul de mesaje care nu contin nimic semnificativ, ca oricum nu te fac SuperUtilizator ca esti prea exagerat. Daca nu te linistesti urmeaza ban.

Intrebari frecvente si raspunsurile lor
Termeni si conditii
Va multumim pentru ca sunteti membri activi ai forumului Latifa.ro si va rugam sa va respectati intotdeauna partenerii de discutie!

11,231

littlebig wrote:
vladutz98 wrote:
anny1997 wrote:

aproximativ 6-7 luni cred

eu cred ca are mai mult deoarece are cultoarea nasucului maro deja eu as spune ca are 1 an jumate

faptul că o perușă are ceromul maro indică faptul că este în perioada de împerechere NU indică vârsta.

Deja ma gandesc la un posibil partener pentru Roco  :heart:
Dar nici acum nu m-am lamurit ce culoare au ceromul perusilor masculi tineri  :wow:

,,Libertatea nu înseamna nimic pentru o pasare care nu a-nvatat sa zboare.''

My pets: un perus Daisy-Roco, un caine Pechinez - Tichi si o pisicuta Biju (prescurtare de la bijuterie) ^^ :heart: si cativa pestisori fff colorati :heart: :heart: :heart: (blondu, dolly, poput, neon, blurel si aurora)

11,232

Iusty wrote:

Vlad, le-as face..dar nu sunt pereche. I-am luat de la inceput impreuna dar nu au format pereche. Acum mai am un perus (Piciu) si e perechea Popicai, deci Cipy e singur. Trebuie sa mai cumpar o fetita, daca as avea de unde sad .

dar nu sunt prin brasov crescatori?
scuze Latifa daca te-am deranjat cu ceva da chiar nu ma intereseaza daca sunt sau nu 'super utilizator' cemi pasa mie toti suntem egali
Cu drag din Sighet
                    Vladutz98 :perusi:

11,233

sal
am si eu 2 perusi prima data am cumparat masculul si cam acum 2 saptamani am luat si o femela toate bune si frumoase pana acuma 2-3 zile cand am vazut ca masculul nu lasa femela sa manance tot sta langa mancare femela tot incearca sa manance si el nu se da
ce trebuie sa fac stie cineva?

11,234

robyman3 wrote:

sal
am si eu 2 perusi prima data am cumparat masculul si cam acum 2 saptamani am luat si o femela toate bune si frumoase pana acuma 2-3 zile cand am vazut ca masculul nu lasa femela sa manance tot sta langa mancare femela tot incearca sa manance si el nu se da

Pune 2 recipiente cu mancare  :k:

My pets: un perus Daisy-Roco, un caine Pechinez - Tichi si o pisicuta Biju (prescurtare de la bijuterie) ^^ :heart: si cativa pestisori fff colorati :heart: :heart: :heart: (blondu, dolly, poput, neon, blurel si aurora)

11,235

anny1997 wrote:
robyman3 wrote:

sal

2 am dar ia sa invatat la una acolo si la cealalalta nu merge

11,236

nu ai observat daca o hraneste el ? si la mien se mai intampla asa. Dar el o hraneste, si cand nu are el chef sa stea sa manance la hranitoare se duce si ea si mai mananca. uneori vine dupa ea si nu o lasa. alteori mananca impreuna. dar zilnic o hraneste si el pe ea.

11,237 (edited by Latifa 14-03-2012 15:26)

aleku wrote:

nu ai observat daca o hraneste el ? si la mien se mai intampla asa. Dar el o hraneste, si cand nu are el chef sa stea sa manance la hranitoare se duce si ea si mai mananca. uneori vine dupa ea si nu o lasa. alteori mananca impreuna. dar zilnic o hraneste si el pe ea.

astazi nu am vazuto deloc sa manance si am stat cam tot timpu pe acolo si ii tot vedeam
daca a hranito el nu stiu

cam de cate ori pe saptamana trebuie sa le dau drumu in casa?

11,238

cat de des vrei smile

11,239

Ai mei au 2 hranitoare dar mai tot timpul mananca din una si mai rau e ca se cam ciondanesc de la mancare... Rare sunt datile cand mananca fiecare din cate una.. Dar s-au invatat asa.. fac cu randul la mancare :hihi:

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

11,240

roco al meu doar seara intra in colivie si doarme in rest e liber prin casa
robyman3 daca il lasi liber se va acomoda mai usor cu tine :k:

11,241

l-am lasat odata liber pe mascul cand era singur da se tot lovea de toate obiectele din casa

11,242 (edited by anny1997 12-03-2012 20:20)

robyman3 wrote:
anny1997 wrote:
robyman3 wrote:

sal

2 am dar ia sa invatat la una acolo si la cealalalta nu merge

Desparte-i in 2 colivii sau da-i drumul masculului prin camera cand femela vrea sa manance  hmm  cred ca ar fi singura solutie..

11,243

robyman3 wrote:

l-am lasat odata liber pe mascul cand era singur da se tot lovea de toate obiectele din casa

este normal fiindca nu cunoaste casa lasa-l cateva zile sa se obisnuiasca si treptat treptat il lasi liber eu prima data l-am lasat 10 minute si tot am marit durata iar acuma este obisnuit
bafta in continuare :k:

11,244

vladutz98 wrote:
robyman3 wrote:

este normal fiindca nu cunoaste casa lasa-l cateva zile sa se obisnuiasca si treptat treptat il lasi liber eu prima data l-am lasat 10 minute si tot am marit durata iar acuma este obisnuit
bafta in continuare :k:

ok de maine am sal las si io cam 15 min pe amindoi
pe mascul l-am prins repede dar sa vad femela cum fac smile)
am prinso odata in mana in colivie si ciupe mai tare ca masculu

11,245

inainte a meu fugea de mana acuma nu mai fuge dar musca de vreo 3 ori si apoi se urca pe mana si sta vreo 15 minute si fuge
acu' vreo 15 minute mi sa urcat pe umar dar mie descarcata camera si nu am apucat sa-i fac o poza
acuma sta pe candelabru

11,246

robyman3 wrote:

cât mai des

11,247

littlebig wrote:
robyman3 wrote:

cât mai des

Roco are portita deschisa la colivie mereu, mai putin cand sunt la liceu  :k:

11,248 (edited by Latifa 14-03-2012 15:45)

robyman3 wrote:

ok de maine am sal las si io cam 15 min pe amindoi
pe mascul l-am prins repede dar sa vad femela cum fac smile)
am prinso odata in mana in colivie si ciupe mai tare ca masculu

lasă-i omule afară cât mai mult și nu îi prinde forțat că îi stresezi.
când le-o fi foame / sete, intră singuri

11,249

se pricepe cineva la varsta la perusi cam dupa cum arata?>

11,250

Pene de la perusii mei, si am fotografiat doar penele mari... In toata casa am pene. Vi se pare cunoscuta imaginea? smile

Noemi = workaholic smile  Bundas -  :perus:  meu, Picike alintatul meu  :dans:
Csuri, Tyopoka, nu va voi uita niciodata! sad :perus: