Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Da. Mai ales cea albastra cred ca zicea ca se uita in oglinda :hihi:
stiu seamana
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Da. Mai ales cea albastra cred ca zicea ca se uita in oglinda :hihi:
stiu seamana
Dany01, micuta seamana putin cu Popica mea :heart: . Sa-ti traiasca! E o scumpa.
Si eu sunt de parere ca e fetita. Daca te uiti mai bine la cerom se vede ca se va face albastru cu alb in jurul narilor..deci cerom de femela.
Pun o poza cu Popica (dreapta) si Cipy cand erau mici :hihi: . Au trecut aproape 4 ani de cand ii am :hihi: ..din 19 iulie 2008.
Marina, ce simpatic e ala mic . Imi aminteste de Piciu pe care l-am luat tot asa de cand avea o luna sau 2 :heart: .
Dany01, micuta seamana putin cu Popica mea :heart: . Sa-ti traiasca! E o scumpa.
Si eu sunt de parere ca e fetita. Daca te uiti mai bine la cerom se vede ca se va face albastru cu alb in jurul narilor..deci cerom de femela.Pun o poza cu Popica (dreapta) si Cipy cand erau mici :hihi: . Au trecut aproape 4 ani de cand ii am :hihi: ..din 19 iulie 2008.
Marina, ce simpatic e ala mic
. Imi aminteste de Piciu pe care l-am luat tot asa de cand avea o luna sau 2 :heart: .
vezi sa le faci nunta de argint
Vlad, le-as face..dar nu sunt pereche. I-am luat de la inceput impreuna dar nu au format pereche. Acum mai am un perus (Piciu) si e perechea Popicai, deci Cipy e singur. Trebuie sa mai cumpar o fetita, daca as avea de unde .
vladutz98 chiar ca scrii mesaje numai de dragul adunarii postarilor. Te rog sa nu mai umpli forumul de mesaje care nu contin nimic semnificativ, ca oricum nu te fac SuperUtilizator ca esti prea exagerat. Daca nu te linistesti urmeaza ban.
vladutz98 wrote:anny1997 wrote:aproximativ 6-7 luni cred
eu cred ca are mai mult deoarece are cultoarea nasucului maro deja eu as spune ca are 1 an jumate
faptul că o perușă are ceromul maro indică faptul că este în perioada de împerechere NU indică vârsta.
Deja ma gandesc la un posibil partener pentru Roco :heart:
Dar nici acum nu m-am lamurit ce culoare au ceromul perusilor masculi tineri :wow:
Vlad, le-as face..dar nu sunt pereche. I-am luat de la inceput impreuna dar nu au format pereche. Acum mai am un perus (Piciu) si e perechea Popicai, deci Cipy e singur. Trebuie sa mai cumpar o fetita, daca as avea de unde
.
dar nu sunt prin brasov crescatori?
scuze Latifa daca te-am deranjat cu ceva da chiar nu ma intereseaza daca sunt sau nu 'super utilizator' cemi pasa mie toti suntem egali
Cu drag din Sighet
Vladutz98 :perusi:
sal
am si eu 2 perusi prima data am cumparat masculul si cam acum 2 saptamani am luat si o femela toate bune si frumoase pana acuma 2-3 zile cand am vazut ca masculul nu lasa femela sa manance tot sta langa mancare femela tot incearca sa manance si el nu se da
ce trebuie sa fac stie cineva?
sal
am si eu 2 perusi prima data am cumparat masculul si cam acum 2 saptamani am luat si o femela toate bune si frumoase pana acuma 2-3 zile cand am vazut ca masculul nu lasa femela sa manance tot sta langa mancare femela tot incearca sa manance si el nu se da
ce trebuie sa fac stie cineva?
Pune 2 recipiente cu mancare :k:
robyman3 wrote:sal
ce trebuie sa fac stie cineva?Pune 2 recipiente cu mancare :k:
2 am dar ia sa invatat la una acolo si la cealalalta nu merge
nu ai observat daca o hraneste el ? si la mien se mai intampla asa. Dar el o hraneste, si cand nu are el chef sa stea sa manance la hranitoare se duce si ea si mai mananca. uneori vine dupa ea si nu o lasa. alteori mananca impreuna. dar zilnic o hraneste si el pe ea.
nu ai observat daca o hraneste el ? si la mien se mai intampla asa. Dar el o hraneste, si cand nu are el chef sa stea sa manance la hranitoare se duce si ea si mai mananca. uneori vine dupa ea si nu o lasa. alteori mananca impreuna. dar zilnic o hraneste si el pe ea.
astazi nu am vazuto deloc sa manance si am stat cam tot timpu pe acolo si ii tot vedeam
daca a hranito el nu stiu
cam de cate ori pe saptamana trebuie sa le dau drumu in casa?
cat de des vrei
Ai mei au 2 hranitoare dar mai tot timpul mananca din una si mai rau e ca se cam ciondanesc de la mancare... Rare sunt datile cand mananca fiecare din cate una.. Dar s-au invatat asa.. fac cu randul la mancare :hihi:
roco al meu doar seara intra in colivie si doarme in rest e liber prin casa
robyman3 daca il lasi liber se va acomoda mai usor cu tine :k:
l-am lasat odata liber pe mascul cand era singur da se tot lovea de toate obiectele din casa
anny1997 wrote:robyman3 wrote:sal
ce trebuie sa fac stie cineva?Pune 2 recipiente cu mancare :k:
2 am dar ia sa invatat la una acolo si la cealalalta nu merge
Desparte-i in 2 colivii sau da-i drumul masculului prin camera cand femela vrea sa manance cred ca ar fi singura solutie..
l-am lasat odata liber pe mascul cand era singur da se tot lovea de toate obiectele din casa
este normal fiindca nu cunoaste casa lasa-l cateva zile sa se obisnuiasca si treptat treptat il lasi liber eu prima data l-am lasat 10 minute si tot am marit durata iar acuma este obisnuit
bafta in continuare :k:
robyman3 wrote:l-am lasat odata liber pe mascul cand era singur da se tot lovea de toate obiectele din casa
este normal fiindca nu cunoaste casa lasa-l cateva zile sa se obisnuiasca si treptat treptat il lasi liber eu prima data l-am lasat 10 minute si tot am marit durata iar acuma este obisnuit
bafta in continuare :k:
ok de maine am sal las si io cam 15 min pe amindoi
pe mascul l-am prins repede dar sa vad femela cum fac )
am prinso odata in mana in colivie si ciupe mai tare ca masculu
inainte a meu fugea de mana acuma nu mai fuge dar musca de vreo 3 ori si apoi se urca pe mana si sta vreo 15 minute si fuge
acu' vreo 15 minute mi sa urcat pe umar dar mie descarcata camera si nu am apucat sa-i fac o poza
acuma sta pe candelabru
cam de cate ori pe saptamana trebuie sa le dau drumu in casa?
cât mai des
robyman3 wrote:cam de cate ori pe saptamana trebuie sa le dau drumu in casa?
cât mai des
Roco are portita deschisa la colivie mereu, mai putin cand sunt la liceu :k:
ok de maine am sal las si io cam 15 min pe amindoi
pe mascul l-am prins repede dar sa vad femela cum fac)
am prinso odata in mana in colivie si ciupe mai tare ca masculu
lasă-i omule afară cât mai mult și nu îi prinde forțat că îi stresezi.
când le-o fi foame / sete, intră singuri
se pricepe cineva la varsta la perusi cam dupa cum arata?>
Pene de la perusii mei, si am fotografiat doar penele mari... In toata casa am pene. Vi se pare cunoscuta imaginea?
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus