Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Ma ajuta si pe mine cineva sa gasesc o rubrica in care sa inmi explice cum sa fac un cuib pt perusi??
:sol:
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
Ma ajuta si pe mine cineva sa gasesc o rubrica in care sa inmi explice cum sa fac un cuib pt perusi??
:sol:
am vazut cuiburi la pet-shop...sunt de multe feluri....cred ca sunt si pt perushi....totusi,se pricep singuri sa-si faca...din scame si paie...asta nu inseamna ca-ti indic sa le pui scame si altele
hmm,am plecat 4 zile si nu l-am putut lua pe Yoyo cu noi... i-a crescut ciocul cam mult...desi are os de sepie si un batz pt cioc si gheare, vad ca n-are de gand sa-l toceasca...azi am vrut sa i-l tai un pic, dar n-a stat, tipa ca din gura de sarpe, asa ca am renuntat...cred ca il duc la vet...Ati taiat vreodata ciocul la ai vostri?
cum sa'i tai tu ciocu? :wow: te-ai gandit?daca patea ceva dupa?Mai bine dul la un veterinar` :bang:
Am intrat intamplator la "Sectia Perusi" si am citit ca aveti probleme cu taiatul ciocului. Eu am avut un perus care a trait 14,5 ani si nu a trebuit sa-i tai niciodata ciocul pentru ca avea singur grija sa si-l toceasca. Bineinteles, trebuie sa si aiba PE CE ! In libertate au tot felul de metode, dar la noi in casa, in loc sa ne miram ca ne rod mobila, e bine sa le asiguram noi aceasta facilitate. Eu am auzit de la cineva ca este bine sa aiba in colivie o bucatica de BCA si asa am si procedat. A fost totul OK, repet, 14,5 ani - deci, nu i-a facut deloc rau, ba chiar cred ca i-a folosit si la digestie si pentru faptul ca are mult calciu. Am mai dat sfatul asta si la "Sectiunea Nimfe". Aveti doar grija sa spalati bine BCA-ul inainte si apoi il puteti cresta un pic, ca sa-l legati pe lateralul coliviei, destul de ferm, sa nu se miste cand roade din el. Succes !
desi perusul meu are si BCA in colivie si vreo 2 oase de sepie...ba kiar si un betzishor special pt tocit ghearele si ciocul, cred ca le foloseste prost...roade la ele,dar degeaba...ciocul i-a tot crescut si i l-am taiat un pik...(m-am documentat bine inainte) .....se taie partea care pare alba cand te uiti atent, la lumina....cam 2-3 mm cred ca i-am luat din el...nu mult si i-am pastrat forma de "V".... :muscle: sper sa nu mai fie nevoie vreo vreme sa i-l tai.....l-as fi dus la veterinar,dar habar n-are ca se taie sau de unde sa il taie......
Felicitari pentru curaj ! Cred ca ai transpirat ceva de emotie cand i-ai taiat ciocul, de teama sa nu gresesti... Multa sanatate pentru perusul tau !
Perusul unui prieten are o problema la cioc...papagalu este destul de vioi..mananca..zboara..inafara sa se duca la un veterinar ce'ar mai putea face?
Buna tuturor!!!!!azi mi-am luat si eu 2 perushi!!!!!!au 4 luni fiecare!!!! si ii besc pe amandoi :heart: :heart: :heart:
mai bine luai unu singur(in cazul in care nu vrei pui) ptc o sa se joace impreuna si pe tn nu te vor baga asa de mult in seama...
Adaugat: 06-02-2009 19:11
oricum sper sati traiasca mult si bine sa pui poze
mai bine luai unu singur(in cazul in care nu vrei pui) ptc o sa se joace impreuna si pe tn nu te vor baga asa de mult in seama...
oare cum ar fi doar unul...trist pentru ca in natura formezaza grupuri de cate 30-40 de indivizi......deci mai bine mai multi...multulesc si eu sper sa-mi traiasca treceam prin camera si incep sa fluier..dintr-o data ii aud pe amandoi cantand!!!mai putin unul...care nu canta asa pronuntat..si am ma fluierat odata si iar au inceput sa cante..ii voi inregistra video si il voi pune pe y*u*u*e sa auziti si voi...sunt niste scunpici..dar la primavara(spre inceputul verii cand voi fii mai liber) vreau sa la fac o voilera mare mare!!!!!
Am si eu o intrebare! Nu stiu ce sa fac, am primit o perusoaica alba (o cheama Bella), care a facut 2 serii de oua (din care n-au iesit deloc pui)! Ea avea colivia ei separata, deoarece avea diaree grava, (galbena, lichida si lipicioasa-a luat tratament si i-a trecut) dar cu timpul a devenit f. trista (nu mai manca deloc, se uita doar intr-o oglinda, nemiscata, nu se curata etc.) si am pus-o cu ceilalti!
Acum e perfect in regula, problema e ca e f. rea cu Popi si Cipy! Ii bate in cap, ii goneste etc.! Acum Cipy este batut si de Popi si de Bella, sta singurel saracul, Popi nu-l mai iubeste, se feresc unul de altul, nu mai au aceasi relatie! Nu stiu ce sa fac, Bella e f. rea cu ei, ii domina, ii bate, mie tare mila de ei, de-abea mai canta saracutii! Please, va rog sfatuiti-ma ce sa fac! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
pt angy:
nu stiu ce sa zic ca ar avea...la o prima impresie,am crezut ca i-a crescut prea mult si a reusit sa si-l rupa....era buna o poza din fatza.....cel mai bine ar fi sa mearga la vet.....sa nu se agraveze....
intra pe www.papagalul.ro
si vezi daca seamana cu vreo boala de pe acolo
Adaugat: 09-02-2009 11:31
daca ii e rupt.....sa aiba grija sa nu i-l desprinda de tot,ca apoi nu se va mai putea hrani....
Iusty am si eu o intrebare:D
pe youtube sunt cateva video cu un perus vorbitor cipy
este al tau?
cum l-ai invatat sa vorbeasca? : :rusine:
daca ii e rupt.....sa aiba grija sa nu i-l desprinda de tot,ca apoi nu se va mai putea hrani....
multumesc mult
cum imi dau seama la puii de perus care sunt masculi si care sunt femele? daca stiti va rog ajutati-ma :sol:
Adaugat: 23-02-2009 18:09
nu stie nimeni? :cry:
SAL...EU PE AL MEU L-AM CUNOSCUT DUPA NARI...ERAU MAI ALBASTRE...AL MEU AVEA 4 LUNI ATUNCI dar,DACA SUNT PUI FF TINERI, NU STIU....
dar al tau din cate vad in poza de la avatar are narile albe ...nu e fetita??
:angel:
nu
acum a naparlit prima data
si i s-au mai albastrit o portie narile
e foarte dragut :heart: :heart: sa iti traiasca :merci: ....acum cate luni/ani are??
o poza
Adaugat: 23-02-2009 20:19
ms
acum are 9 luni...
astazi,dupa ce am venit de la munca,l-am gasit plin de sange pe la fund...i se scursese din coada si de pe spate...acolo unde ii fixasem osul de sepie ii erau toate penele, prinse intre zabrele.....acum mai are doar o singura pana in coditza, sangerarea i s-a oprit,dar miroase urat.....in fine,ca orice om normal, i-am curat luna cushka(desi i-o curatasem si-n weekend,i-o dadusem si cu un spray care se folos in cabinete stomatologice si distruge toti germenii...) si m-am gandit sa-i fac toaleta plagii...insa n-am stiu cu ce...l-am spalat cu un pic de apa caldutza de i s-a curatat sangele ala si am vazut care e situatia exacta...apoi am taiat-o iar in oras, sa-i iau ceva solutie pt curatarea plagilor pt papagali....farmacistii veterinari erau straini de asa ceva....pana la urma ,mi-a dat alt "medec veteran'' de asta un unguent.....am intrebat de cate ori pe zi sa-l dau si am plecat urgent acasa...numa' k acasa am desfacut ambalajul si am citit prospectul...acel unguent e pt vaci, pisici si caini....pai, cum sa-i dau cu asa ceva?! sa-i fac mai mult rau decat bine?! parca o pastila pt om e buna si pt o broscutza testoasa....daca nu s-au facut studii decat pe alea 3 animale, nu si pe pasari, atunci la ce sa experimentez eu?! maine ii caut ceva special si la alte cabinete k m-am lamurit cum stau lucrurile cu marile clinici din iasi...vanzatorii aia habar n-au pe ce lume sunt si cat de sensibila poate fi o pasare...nu te poti juka chiar asa cu viata ei.....morala e: NU VA LUATI DUPA FARMACISTI kiar daca lucreaza la clinici veterinare de renume...Mai bine asteptati sa apara doctorul! CITITI SI VOI PROSPECTELE! astia stiu doar sa vanda si sa faca facturi ori sa dea comenzi pe la firmele de medicamente, in rest habar n-au nici de ei....Chiar si cei de la farmaciile umane te intreba repede ce te doare si te si diagnosticheaza direct in farmacie , de nu mai e nevoie sa te mai consulte si vreun medic.....asa reusesc sa te trateze cu "succes" de tumori pe creier cu algocalmin ani de zile, de acnee cu anticonceptionale ( ca tu luai tratament pt amicul tau,dar nimeni nu te-ntreaba pt cine cumperi...important e sa cumperi....) ETC ETC ETC
poi cred ca ar trebuii sa te duci inapoi la acel medic si sa ii dai inapoi unguentul...si sa ii explici putin situatia ca poate asa si-or mai revenii putin ...acum e bine yoyo(asa il cheama nu?
) mai are ceva? :pup:
Adaugat: 23-02-2009 20:43
asa sunt cu "medicii" din ziua de azi :-j sunt ff putini cei pe care ii intereseaza cu adevarat viata unui animal :pls: ...dar nu e vorba doar de medici toti sunt l fel :sol: fac orice sa isi vanda marfa :|
am avut si eu o pereche de perusi dar mi-a murit baietelul si mi-a ramas doar fetita ( dupa vre o luna doua dupa moartea baiatului fetita a iesit pe langa mana mea cand sa ii pun mancare in cusca si a zbughito in pomi alaturi de vrabiute si nu s-a mai intors
( :cry: :cry:
asta era fata...seama cu yoyo al tau
pacat....semana bine cu yoyo...
cu al meu e mereu cineva acasa...k sotul lucreaza pe program invers cu mine, insa azi a lipsit 2 ore....si era sa se intample nenorocirea......
Stabilirea sexului la o varsta asa frageda este dificila insa iata un indiciu care va poate ajuta: culoarea ceromei ce inconjoara narile la masculi este in intregime de culoarea roz-violacee, pe cand la femele este roz-violacee pe margini, slabind in intensitate pana in dreptul narilor unde este bleu-albicioasa.
cred ca am gasit ce cautam :bravo: :bang: :k:
:bravo:
acum asta este :-< mi-a promis mama ca imi mai ia un perus:D
eu vreau sa fie baiat si sa fie tanar ,sa il invat mai mult cu mine ca pe ceilalti i-am luat cam tarziu erau mai batranei un pic si cam salbatici
mimi era mai blanda
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus