11,176 (edited by Latifa 08-03-2012 23:34)

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

sper ca merge

Adaugat: 08-03-2012 20:25

uite alta
asha mananca el de pe mana mea

deci ce ziceti? :perusi:

11,177

Vai Adi  smile zici ca e caine smile
Vlad eu zic ca e mic mic puiul tau :heart: si un frumos

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

11,178

Foarte frumos, dar, Vlad incearca sa numai scrii trei mesaje unul dupa altul pentru ca risti avertismente si alte sanctiuni. Spune tot ce ai de spus intr-un singur post. Succes si sa va traiasca cioculetzele !  :heart:

Un :perus: Rico, o perusa :perus: Lora si  un pechinez Lory, :caine:

" Pe masura ce invat mai multe, imi dau seama ca nu stiu nimic " :*:*

11,179

zucchina wrote:

Vai Adi  smile zici ca e caine smile

stiu:)) cineva m-a intrebat:
-L-ai invatat sa latre?

Un pic de iubire face mai mult decat un varf de legi!
1 papagal perus (Koco) :perus:  :heart:

11,180

multumesc :floare:  oare cat are?

11,181

Sa aiba ce? Perusul tau, Vlad, esti pui, destul de mic 1 luna maxim doua si imi pare a fi baiat, daca la asta te-ai referit. :perus:

11,182

dany01 wrote:

Sa aiba ce? Perusul tau, Vlad, esti pui, destul de mic 1 luna maxim doua si imi pare a fi baiat, daca la asta te-ai referit. :perus:

doar atata?
eu am o colega si a spus ca are un perus de 2 luni jumate  si spunea ca inca nu poate zbura bine :rusine:
a meu zboara putin smile  si parca oboseste

11,183

Pentru ca e pui mic. Si sora mea are unul tot asa mic si zboara putin. Incape si in hranitoare smile
Adi dar ai caine? A auzit de la televizor? Sau l-ai invatat tu?

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

11,184

Al meu zboara de la 1 luna jumate, adica de cand l-am luat. Iar de atunci nu a avut nici-o problema cu zborul, acum cand naparleste ma astept sa aibe ceva probleme. :perus:

11,185

ma bucur ca este pui o sa se invete cu mine(sper)
cand o sa vina singur la mine singur o sa incep sa-l fac sa vorbeasca

11,186

vladutz98 wrote:

multumesc :floare:  oare cat are?

Vlad ai o scumpete de perusel mititel, sa-ti traiasca si sa fie sanatos, ca frumos si destept sigur este! Si eu cred ca e un baietel cam de 1 luna si jumatate. Asa era si al meu cand l-am luat, avea negru mult pe cioc si dungulitele de pe cap erau pana la cerom ca si la al tau.  :perusi:  :malex:

Roro esti parte din sufletul meu!

11,187

Pai intocmai, acel "negru" de pe cioc arata cum ca ar fi pui.  :perusi:

11,188 (edited by Latifa 09-03-2012 23:51)

multumesc  :k:

este taree energic

11,189

Vlad, iti spun si eu ce mi-a spus mie doamna (crescatoare de papagali) de la care am luat peruselul de 1 luna jumatate, cam asa cum este si al tau. M-a sfatuit ca pana implineste 3 luni sa nu-i dau deloc fructe si legume, pt ca e prea mic. A spus sa il hranesc doar cu mei Vitakraft meniu complet pentru pui. Zicea ca sistemul lor digestiv, fiind asa mici, nu e pregatit pentru alt gen de mancare si poate face diaree foarte repede de la orice fructa sau leguma. In afara de mei ii mai poti da si ceva vitamine, cateva zile pe luna. Dupa 3 luni e bine sa il inveti sa manance galbenus de ou fiert tare care e foarte hranitor si plin de vitamine si, usor-usor poti sa-i introduci fructe si legume in alimentatie, dar in cantitati moderate si niciodata amestecate. Sa nu ii pui nisip ca nu are nevoie, din contra ii poate face rau.
Pupam cioculetul mic.  :perusi:  :malex:

11,190

rowena wrote:

Vlad, iti spun si eu ce mi-a spus mie doamna (crescatoare de papagali) de la care am luat peruselul de 1 luna jumatate, cam asa cum este si al tau. M-a sfatuit ca pana implineste 3 luni sa nu-i dau deloc fructe si legume, pt ca e prea mic. A spus sa il hranesc doar cu mei Vitakraft meniu complet pentru pui. Zicea ca sistemul lor digestiv, fiind asa mici, nu e pregatit pentru alt gen de mancare si poate face diaree foarte repede de la orice fructa sau leguma. In afara de mei ii mai poti da si ceva vitamine, cateva zile pe luna. Dupa 3 luni e bine sa il inveti sa manance galbenus de ou fiert tare care e foarte hranitor si plin de vitamine si, usor-usor poti sa-i introduci fructe si legume in alimentatie, dar in cantitati moderate si niciodata amestecate. Sa nu ii pui nisip ca nu are nevoie, din contra ii poate face rau.

fructe si legume nu i-am dat nici ou fiert cei de la crescatorie mi-au dat un fel de mancare sunt seminte pentru puiii de perusi
sa-l fi vazut azi ce fericit era cand i-am inlocuit betele de plastic cu cele de lemn :perusi:  :perusi:  :perus:

11,191

vladutz98 wrote:
rowena wrote:

fructe si legume nu i-am dat nici ou fiert cei de la crescatorie mi-au dat un fel de mancare sunt seminte pentru puiii de perusi
sa-l fi vazut azi ce fericit era cand i-am inlocuit betele de plastic cu cele de lemn :perusi:  :perusi:  :perus:

E bine daca te-au invatat cum sa il ingrijesti. Ma gandisem sa iti spun pt ca nu stiam de unde l-ai luat. Unii nu se obosesc sa iti dea sfaturi cum sa ii ingrijesti pt ca puisorilor sa le fie bine, vor doar sa-i vanda si apoi nu-i mai intereseaza. Ma bucur ca tu, din fericire, ai gasit oameni care chiar iubesc pasarile pe care le cresc.
Sa vezi cat de dulce si afectuos este si cat de mult ai sa-l iubesti! Sunt niste sufletele minunate!  :perusi:  :malex:

11,192

rowena wrote:
vladutz98 wrote:
rowena wrote:

E bine daca te-au invatat cum sa il ingrijesti. Ma gandisem sa iti spun pt ca nu stiam de unde l-ai luat. Unii nu se obosesc sa iti dea sfaturi cum sa ii ingrijesti pt ca puisorilor sa le fie bine, vor doar sa-i vanda si apoi nu-i mai intereseaza. Ma bucur ca tu, din fericire, ai gasit oameni care chiar iubesc pasarile pe care le cresc.
Sa vezi cat de dulce si afectuos este si cat de mult ai sa-l iubesti! Sunt niste sufletele minunate!  :perusi:  :malex:

in spre surprinderea mea cand am fost sa cumpar mi-u cerut nr de telefon si mi-au dat emailu lor iar o data la 2 zile tot ma intreaba desprea perus si neclaritati pe care le am
sunt niste oamneni minunati :perusi:
de la ei am aflat sa schimb betele si sa pun din lemn :perusi:

11,193

Rar gasesti oameni ca ei, oameni cu suflet.  :perus:

11,194

dany01 wrote:

Rar gasesti oameni ca ei, oameni cu suflet.  :perus:

asha ar trebuii sa fie toti oamnenii

11,195 (edited by dana1 10-03-2012 10:53)

DIA mea a facut oute.. :ironic:   i-a placut cavalerul..asa ca slabe sanse sa o vad inapoi acasa.. :wow:       dar ma bucur ca si- a intemeiat o familie... :ok:

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

11,196

Un prieten are o colivie mai veche si acum vrea sa isi ia un perus,dar colivia are o gaura unde a fost cuibul.Cu ce poate acoperi acea gaura? :perus:  big_smile

Animalele mele:
    1 bichon havanese-Sara,un metis de bichon havanese-Pufi,un metis de golden retriever-Spotty,2 perusi-Coco si Kira,1 motan-Toby,gaini,rate mute,2 iepuri pitici-Hera si Teddy + cei 5 pui ai lor.

11,197

sarma, placa lemn, metal ... plastic.. orice... doar sa ai inventivitate si grija

11,198

pun si eu cateva poze cu micutzul meu :perusi:

Adaugat: 10-03-2012 11:33

frumosul meu mic :perus:  :hug:

Adaugat: 10-03-2012 11:41

scuzati claritatea

11,199

de ce perusica mea uneori parca tremura , nu imi pot da seama din ce cauza , de la frig nu cred sa fie ,c a uneori sta cu aripile departate de corp si daca pun mana pe ea tremura , acum nu imi pot da seama daca o face doar in prezenta mea , sau mereu , si in alta ordine de idei daca i-ar fi frica de ce nu ar fugi? Daca pun mana peste ea , tremura umpic si apoi se opreste , si uneori misca doar aripile foarte rapid asa de cateva ori la rand , asa face aproape de cand o stiu , inainte nu i-am luat seama ca nu am considerat o problema , dar stiu si eu ... e ca un vibrat asa , v-ati lovot vreodata de o asemenea situatie?

Ps: nu sta zgribulita in pene , e foarte activa si canta toata dimineata

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
Gogosonul, inca parte din viata mea sad
*(Stefi)

11,200

Mereana, nu cred ca e nimic in neregula  wink am observat si la perusica mea ca ii tremura aripioarele cand o ating hmm

,,Libertatea nu înseamna nimic pentru o pasare care nu a-nvatat sa zboare.''

My pets: un perus Daisy-Roco, un caine Pechinez - Tichi si o pisicuta Biju (prescurtare de la bijuterie) ^^ :heart: si cativa pestisori fff colorati :heart: :heart: :heart: (blondu, dolly, poput, neon, blurel si aurora)