11,026

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

ancas wrote:

Hello!! Ati se plang ca nu iasa papagali afara si fetita mea vrea tot timpul sa stea afara, nu-i place in colivie.
De cate ori se baga in colivie sau e deja in colivie si are usa inchisa ,, tot striga,, si nu inteleg de ce...nici un papagal pana acum nu a facut asa...Eu nu pot sa o las non stop afara...Nici nu mai pot invata de ea uneori si trebuie sa-i mut in alta parte...desi Roger sta cuminte si se joaca cat timp eu invat, indiferent ca e afara sau in colivie, dar ea tot striga mereu :cry:  :cry:
Eu nu le pun nimic pe fund la colivie, in fiecare zi le-o curat si ma feresc de acel nisip ca nu am citit lucruri bune despre el...
Si inca ceva, baiatul meu a inceput sa cam muste tare de cateva zile, pana acum nu facea acest lucru??Trebuie sa-i tai din cioculet??

Nu cred ca ai de ce sa ii tai cioculetul pt ca nu de asta musca, probabil e la  "calduri"  si e mai agitat.  :perusi:  :malex:

Roro esti parte din sufletul meu!

11,027

tongue  ai iar stau cu usitele (ca azi le-am deschis toate 3) si toto nu vor sa iasa  tongue  am incercat sa-i scot eu si degeaba  big_smile le-am pus si mancarea in fata usilor afara poate ies sa manance si degeaba. hai facem schimb ancas ai mei nu canta nu ies afara nu ai treaba cu ei  big_smile  glumesc evident. poi lasa-i mai mult timp afara daca asa vor. or sa intre ei singuri cand o sa li se faca foame. mai schimba-i prin colivie jucariile intre ele fal sa iubeaca colivia,sa se simta in siguranta in ea dar nu exagera pt ca o sa ajuga ca ai mei sa nu mai vrea afara  smile  voi ce ziceti crengile de tei sunt bune? le-as pune dar nu stiu daca-s bune!!

11,028

shadowdinasty wrote:

@ littlebig: in dara de 14.11.2011 ai scris :
"eu le pun hartie, pe care o schimb la cateva zile. poti sa mai pui nisip, se gaseste pe la pet-shop.
nu e recomandabil sa pui talas pentru ca se umezeste, se poate mucegai, s.a.m.d"

stiu  tongue intre timp m-am mai documentat  big_smile

11,029

din cate stiu teiul este bun..este lemn moale si vor roade betele..

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

11,030 (edited by Latifa 28-02-2012 20:33)

am cautat si pe net dar mu a, gasit pe nici un site de incredere despre crengile de tei. dana tu ai avut vreodata crengi de tei la perusi? sigur nu este nici un pericol?

acum spike e afara dar yogy nu iese  hmm  stau si vorbesc. am incercat sa ma apropii de el dar fuge de mine cu toate ca in colivie se urca pe deget. cam in cat timp se va obijnui sa vina la mine si cand e afara? cum sa procedez? voi cum ati facut?

11,031

Acestia suntem noi :perusi:  :perusi:  :perusi:

11,032

:iubareti: superbi  sa-ti triasca minunile  wink

11,033 (edited by dana1 28-02-2012 16:21)

http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … u-pasari/2AICI SUNT PLANTELE TOXICE.crengute de .TEI le-am dat ocazional..sa roada ..ai mei prefera crengutele de salcie[rachita]..

11,034

spike&yogy wrote:

acum spike e afara dar yogy nu iese  hmm  stau si vorbesc. am incercat sa ma apropii de el dar fuge de mine cu toate ca in colivie se urca pe deget. cam in cat timp se va obijnui sa vina la mine si cand e afara? cum sa procedez? voi cum ati facut?

Am scris ditamai postul cu cum sa procedezi neutral ..

Ancas, micuta cel mai probabil striga ca sa-i dai drumul afara. Nu stiu ce-ai putea face, ai mei nu fac asa hmm . Eu le dau drumul si se intorc singuri in colivie si aia e..

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

11,035

da iusty asa e tu mi-ai spus cum ai facut dar mai intrebam si pe alti poate mai sunt si alte idei. ce mi-ai spus tu am incercat insa inca fara izbanda  smile  dar inca mai incerc. si inca ceva, la ai mei nu li se face foame?  big_smile nu intra in colivie singuri  hmm  iar tre sa-i prind deseara pt ca altfel astia mor de foame.

11,036

si ai mei fac greva foamei. smile     ..dar macar stau la inaltime cand sunt afara [pe draperie] tongue

11,037

am gasit pe youtube perusi care mananca fasole verde!!! chiar e buna pt ei???

11,038

foarte frumos  :hihi:

ancas wrote:

Acestia suntem noi :perusi:  :perusi:  :perusi:

Cu cat incep sa cunosc oamenii mai bine.... cu atat incep sa iubesc mai mult animalele!
Cocutza nu te voi uita niciodata!!!
Animalele mele: un :perus: (coco) o cinteza(Coco) 3 cateluse(jesy riky si flacarica)  6 porumbei voiajori

11,039

asa arata noua casuta si iubitele mele fiinte libere  big_smile  :iubareti: urmatoarea renovare cand vor imuguri pomii  big_smile ah.. am pus o poza de 2 ori  :wow: si nu stiu sa o sterg sper ca nu-i vreun bai  wink

11,040

@aleku: Eu le schimb zilnic hartia si nu vad nimic ros(daca o sa vad nu le mai pun nimic si las aia goala si o sa o spal) oricum nu e de aia lucioasa.. e tip ziar

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

11,041

ai colivia la feli ca a lui coco :rusine:  foarte frumosi perusi..si colivia foarte frumos amenajata :sanatate:

spike&yogy wrote:

asa arata noua casuta si iubitele mele fiinte libere  big_smile  :iubareti: urmatoarea renovare cand vor imuguri pomii  big_smile ah.. am pus o poza de 2 ori  :wow: si nu stiu sa o sterg sper ca nu-i vreun bai  wink

Cu cat incep sa cunosc oamenii mai bine.... cu atat incep sa iubesc mai mult animalele!
Cocutza nu te voi uita niciodata!!!
Animalele mele: un :perus: (coco) o cinteza(Coco) 3 cateluse(jesy riky si flacarica)  6 porumbei voiajori

11,042

:sanatate: multumesc miha  big_smile  vreau sa le mai iau o colivie si sa fac din doua una  big_smile ca nu am avut bani sa iau direct una mare  tongue

11,043

spike&yogy wrote:

:sanatate: multumesc miha  big_smile  vreau sa le mai iau o colivie si sa fac din doua una  big_smile ca nu am avut bani sa iau direct una mare  tongue

eu pentru zebrute am facut din 2 colivii mici una singura :Xa iesit super!

11,044

cand naparlesc , micutii sunt mai mocofani umpic , mai suparatei umpic ?

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
Gogosonul, inca parte din viata mea sad
*(Stefi)

11,045

Mereana, ai mei niciodata nu au fost mai suparatei din cauza naparlirii....

Noemi = workaholic smile  Bundas -  :perus:  meu, Picike alintatul meu  :dans:
Csuri, Tyopoka, nu va voi uita niciodata! sad :perus:

11,046 (edited by poseidon96 29-02-2012 10:47)

nu i-au cazut pene ......are pieptul mai umflat.......eu ma gandesc de la mancare....ca masculul tot o "indoapa"........nu cred ca e ceva grav

1 chow chow;3 perusi 
                          ->Alex<-

11,047

:perus: astazi spike a iesit singur  big_smile  si tot vb cu yogy dar ea nu a iesit  :rusine:  acum sunt curios daca o sa intre singur  :wow:

11,048

a iesit pe usita sau tot cu capacul luat ?

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

11,049

Decat sa stricati 2 colivii mai bine luati una mare  hmm

,,Libertatea nu înseamna nimic pentru o pasare care nu a-nvatat sa zboare.''

My pets: un perus Daisy-Roco, un caine Pechinez - Tichi si o pisicuta Biju (prescurtare de la bijuterie) ^^ :heart: si cativa pestisori fff colorati :heart: :heart: :heart: (blondu, dolly, poput, neon, blurel si aurora)

11,050

buna seara.desi nu am mai postat de mult,am urmarit forumul destul de des si m-a ajutat foarte mult in ceea ce priveste perusul meu.acum revin cu poze noi si as vrea sa stiu ce parere aveti,sunt pereche sau nu?si cam ce varsta au?la asta chiar nu ma pricep.si as mai avea o intrebare:ce sa fac sa manance si ei fructe si legume?le-am dat cam tot ce au voie,dar mananca doar patrunjel si foarte rar salata,atat,nimic altceva.va multumesc