11,001

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Anny, din cate vad are ceromul alb cu albastru..si are pete crem. Inseamna ca e femela hmm .

Spike&Yogy, un prenume ar fi de ajutor :hihi: ..sa te "strigam" si noi mai usor. Vroiam sa-ti spun ca nisipul ala special nu e neaparat bun pentru perusi. Doar pasarile care nu decojesc semintele si le mananca cu tot cu coaja au nevoie de nisip. Cum perusii decojesc semintele..un os de sepie si un bloc de minerale este de ajuns. tongue

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

11,002

ceai de menta anny1997 dar vezi sa le schimbi ceaiul cel putain o data la 4 ore. a si fara zahar evident. sper sa nu fie bolnavioara ci doar o usoara indigestie.  :angel: tot pe net am cautat wink

11,003

anny1997 wrote:

Asa are ceromul..

cam neclara poza.
ideea este ca daca este maro, este femela in calduri  big_smile

11,004

Latifa..te rog sa stergi acest post :rusine: . Mi-a aparut mesajul de 2 ori hmm ..

Adaugat: 27-02-2012 19:48

Da..daca are ceromul maro e in calduri. Daca are ceromul crem este inafara acestei perioade. Mi se pare prea tinerica sa fie in calduri hmm . Inca are putin ceromul alb cu albastru. Poti incerca cum a spus Spike&Yogy cu ceai de menta. A mai vomitat ceva inafara de seminte intregi?

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti

11,005

spike&yogy wrote:

ceai de menta anny1997 dar vezi sa le schimbi ceaiul cel putain o data la 4 ore. a si fara zahar evident. sper sa nu fie bolnavioara ci doar o usoara indigestie.  :angel: tot pe net am cautat wink

nu tot ce scrie pe net este adevarat  :furios:
tot pe net am gasit ca nisipul nu este recomandat papagalilor de talie mica deoarece paote produce dopuri in intestin.
ceaiul de menta este indicat in caz de probleme digestive (diaree), nu de regurgitare din motive amoroase  smile

11,006

littlebig, dar micuta e femela. Si femelele regurgiteaza pentru masculi? Eu una nu am patit asa ceva cu Popica si Norisor..

Iusti

11,007

Valentin asa ma cheama. (vali) sunt deacord cu tine pana intr-un punct. sunt f. multi perusi "lenesi" care nu sparg toate semintele daca asta are vreo releventa. acel nisip ajuta la digestie nu conteaza ce digera (asa ii se goleste gusa mai repede iar imbinat cu o dieta zbor,mancare mai putzina... ajuta la reglarea metabolizmului) e logic ei in mediul lor matural mananca pamant tocmai pt asta. osul de sepie e folositor pt. altceva. eu am intrat pe acest forum pt ca nu gaseam niste informatii despre eliberarea perusilor si am zis ca de la niste oameni care au trecut prin asta am ce sa invat insa pana sa ajung aici am citit f. mult despre perusi cauta un pic pe goag?l si ai sa vezi de ce am zis despre nisip.   wink

Adaugat: 27-02-2012 19:53

daca ar fi cu siguranta din motive amoroase ar fi chiar comic si dragut iti dai seama ce tare isi iubeste stapana? iar despre nisip uita-te aici : http://www.animalutze.com/articole/hrana-perusi.php

11,008

Vali, nisipul nu e bun pentru perusi..pot face blocaj intestinal. Nu-i ajuta cu sistemul digestiv. Pot lua niste minerale din el. Dar asa cum pot lua minerale din nisip asa pot lua si din osul de sepie sau din blocul de minerale (in special). De asta am zis ca mai bine pui din astea 2 in loc de nisip tongue . Daca le mai scapa cateva seminte necojite asta e..se digera mai usor decat daca ar manca numai seminte necojite...caz in care chiar ar avea nevoie de nisip.

Adaugat: 27-02-2012 19:57

spike&yogy wrote:

daca ar fi cu siguranta din motive amoroase ar fi chiar comic si dragut iti dai seama ce tare isi iubeste stapana? iar despre nisip uita-te aici : http://www.animalutze.com/articole/hrana-perusi.php

Ah, pe net gasesti multe articole in care este recomandat nisipul. Eu nu de pe net am aflat aceste lucruri, ci de la oameni experimentati, timp de aproape 4 ani de cand am perusi.

Iusti

11,009

In general pasarile inghit nisip (unele chiar pietris) pentru a facilita macinarea semintelor in stomac - in cazul perusilor, nisipul ajuta digestia si este recomandat sa le fie la indemana - cea mai simpla metoda este presararea unui strat de nisip special (pe care il achizitionati in acest scop de la pet-shop, este sterilizat si "imbogatit" cu iod, calciu si magneziu - iar daca folositi nisip obisnuit riscati ca perusul sa se imbolnaveasca) in bolul in care puneti semintele. In loc de nisip puteti folosi coji de ou pisate fin, care reprezinta si o sursa de calciu. Unii crescatori recomanda chiar nisipul provenit din macinarea scoicilor, care poate fi luat de pe litoral si se poate utiliza bine fiert, pentru a elimina microorganismele.

11,010

Perusii mei tot timpul au nisip.
De cativa ani. Eu pun pe fund si atunci imi e mai usor sa curat fundul coliviei.

Si perusita mea regurgiteaza mancare in aer (pentru aer) cand e in calduri. Chestia asta dureaza cateva zile.

Noemi = workaholic smile  Bundas -  :perus:  meu, Picike alintatul meu  :dans:
Csuri, Tyopoka, nu va voi uita niciodata! sad :perus:

11,011 (edited by Iusty 27-02-2012 20:04)

Bine, nu am de gand sa ma contrazic cu tine. Daca vrei neaparat sa le dai nisip perusilor tai desi nu este necesar (pentru ca decojesc semintele)...asta e. Eu mi-am facut treaba.
Stiu despre ce nisip vorbesti...si eu cand eram incepatoare in de-ale perusilor le dadeam nisip de la Vitakraft..apoi cand am aflat ca unii si-au pierdut perusii din cauza unor blocaje intestinale cu nisip..am incetat sa le mai dau..

Noemi, multumesc de informatie :k: . Chiar nu stiam ca si femelele regurgiteaza. Si eu le-am pus perusiilor mei nisip pe fundul coliviei din acelasi motiv, pentru ca se curata mai usor (inainte le puneam intr-un recipient de mancare)..dar tot vroiau sa inghita..si am renuntat la idee. Acum folosesc hartie.

Iusti

11,012

nici eu nu vreau sa ma contrazic departe de mine gandul asta eu incercam doar sa-l ajut pe poseidon96.  :hug:

11,013

poseidon96 wrote:

buna
stiu ca nu am mai scris de mult timp pe acest forum dar lam urmarit zilnic........am venit cu o problema...................femela e umflata in piept....e de la mancare?ca masculu tot mananca incontinuu si tot ce mananca ii regurciteaza ei( a inceput sa ii regurciteze hrana-de cateva zile)
P.S.:fata nu mai mananca deloc din hranitoare
uitati poze

Esti sigur ca e o umflatura sau doar i-au cazut penele din acea zona? hmm

Iusti

11,014

si mie mi s-a intamplat odata sa regurgiteze fetita pe mana mea , nu stiu de ce , si a mai facut-o o data pentru aer vorba lui Noemi, dar asta a fost acum vreo 3 , 4 saptamani , nu s-a mai repetat de atunci , m-am cam impacientat , dar acum e bine

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
Gogosonul, inca parte din viata mea sad
*(Stefi)

11,015

Nu am mai vorbit cu roco de frica sa nu regurgiteze iar.. A facut cateva ture prin camera apoi s-a bagat la  somnic daca a vazut ca nu-l bag in seama.
Semintele pe care le-a vomitat mi le-a dat pe degetul meu, vreo 10-15 bobite, apoi a dat din cap si le-a imprastiat peste tot, a doua oara a venit pe mana mea pe mouse si a dat cateva bobite afara.. le-a adunat si le-a mancat hmm
Nu cred ca are ceva dupa cate ziceti voi, si este mult prea tanara pt a fi in calduri.. Cred ca ii place de mine extrem de mult cum zicea si vali :d ...

,,Libertatea nu înseamna nimic pentru o pasare care nu a-nvatat sa zboare.''

My pets: un perus Daisy-Roco, un caine Pechinez - Tichi si o pisicuta Biju (prescurtare de la bijuterie) ^^ :heart: si cativa pestisori fff colorati :heart: :heart: :heart: (blondu, dolly, poput, neon, blurel si aurora)

11,016

sau de degetul tau smile)) :ou:

11,017

daa, mai mult de deget.. smile

My pets: un perus Daisy-Roco, un caine Pechinez - Tichi si o pisicuta Biju (prescurtare de la bijuterie) ^^ :heart: si cativa pestisori fff colorati :heart: :heart: :heart: (blondu, dolly, poput, neon, blurel si aurora)

11,018

@toți cei interesați: legat de necesitatea nisipului, fiecare iși creste păsăroii cum consideră.
eu nu le pun nisip ca supliment, dar in mixul pe care li-l dau sunt si fragmente de scoici.

chiar pe www.4animale.ro este un articol pe tema asta:
http://www.4animale.ro/pasari/papagali/ … ance-nisip

repet: fiecare e liber să facă cum consideră.

@shadowdinasty: e mai usor daca pui o coală de hârtie. o faci ghemotoc, o arunci, o înlocuiesti cu alta. la început și eu puneam nisip, dar când se agitau prin coteț îl împrăștiau peste tot  yikes  așa că ”am schimbat foaia”  smile

11,019

coala de hartie e prea mare pentru fundul custii lui roco.. eu pun un servetel de bucatarie, este perfect cat tavita si il schimb de cate ori vreau pe zi wink

11,020

Eu pun reviste de alea de la publicitate big_smile e destul de lunga colivia si numai bine imi intra 2 pagini  big_smile

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

11,021

revistele alea de la publicitate contin foarte multe chimicale care pot fi foarte daunatoare micutilor in caz de se apuca de ros

11,022

@ littlebig: in dara de 14.11.2011 ai scris :
"eu le pun hartie, pe care o schimb la cateva zile. poti sa mai pui nisip, se gaseste pe la pet-shop.
nu e recomandabil sa pui talas pentru ca se umezeste, se poate mucegai, s.a.m.d"

Noemi = workaholic smile  Bundas -  :perus:  meu, Picike alintatul meu  :dans:
Csuri, Tyopoka, nu va voi uita niciodata! sad :perus:

11,023

nu am gasit niciodata urme sa fi ros ceva

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

11,024

nu ii subestima:)

11,025

Hello!! Ati se plang ca nu iasa papagali afara si fetita mea vrea tot timpul sa stea afara, nu-i place in colivie.
De cate ori se baga in colivie sau e deja in colivie si are usa inchisa ,, tot striga,, si nu inteleg de ce...nici un papagal pana acum nu a facut asa...Eu nu pot sa o las non stop afara...Nici nu mai pot invata de ea uneori si trebuie sa-i mut in alta parte...desi Roger sta cuminte si se joaca cat timp eu invat, indiferent ca e afara sau in colivie, dar ea tot striga mereu :cry:  :cry:
Eu nu le pun nimic pe fund la colivie, in fiecare zi le-o curat si ma feresc de acel nisip ca nu am citit lucruri bune despre el...
Si inca ceva, baiatul meu a inceput sa cam muste tare de cateva zile, pana acum nu facea acest lucru??Trebuie sa-i tai din cioculet??