10,901

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

si coco a cantat de dimineatza..mai ales ca pe la noi a rasarit soarele iar el este foarte fericit :perus:  :angel:

Cu cat incep sa cunosc oamenii mai bine.... cu atat incep sa iubesc mai mult animalele!
Cocutza nu te voi uita niciodata!!!
Animalele mele: un :perus: (coco) o cinteza(Coco) 3 cateluse(jesy riky si flacarica)  6 porumbei voiajori

10,902

Nu este nimic daca speli colivia cu clor, conteaza doar s-o clatesti foarte bine cu apa fiarta.
Anny, sunt perfect de acord cu tine. Perusii "domestici" sa zicem sunt mai sensibili ca cei din salbaticie. :k:

Spike&Yogy, voi reveni cu sfaturi pentru tine. Momentan trebuie sa plec.

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

10,903

mihaela97 wrote:

nu am mai auzit pana acum ca perusi se trateaza singuri in salbaticie :hihi: cum sa se trateze singuri.... :perusi:  :iubareti:

am specificat ca se trateaza cand ciugulesc ceva toxic.. si am dat exemplul cu argila  ceea ce a confirmat si ALEKU  ..nu ma refeream la alte boli.. :pup:

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

10,904

ok :pup:

Cu cat incep sa cunosc oamenii mai bine.... cu atat incep sa iubesc mai mult animalele!
Animalele mele: un :perus: (coco) o cinteza(Coco) 3 cateluse(jesy riky si flacarica)  6 porumbei voiajori

10,905

multe lucruri le invatam din mers.. :k:  ce-i trist e ca pe unele le invatam cand e prea tarziu..dar asta e firea umana..nu se naste nimeni invatat..  :einstein:     :perus:

Iubeste Daca Vrei Sa Fii Iubit!    :ok:         :floare:

10,906

perusilor li se decojeste ceromul?am obesrvat ca lui coco ia aparut o crusta alba ca un feli de piele peste ceromul si a dat cu gheruta si sia luato..are ceva daca sia luato..? :perus:  big_smile

10,907

mihaela97 wrote:

perusilor li se decojeste ceromul?am obesrvat ca lui coco ia aparut o crusta alba ca un feli de piele peste ceromul si a dat cu gheruta si sia luato..are ceva daca sia luato..? :perus:  big_smile

Eu cred ca nu are nimic  hmm

,,Libertatea nu înseamna nimic pentru o pasare care nu a-nvatat sa zboare.''

My pets: un perus Daisy-Roco, un caine Pechinez - Tichi si o pisicuta Biju (prescurtare de la bijuterie) ^^ :heart: si cativa pestisori fff colorati :heart: :heart: :heart: (blondu, dolly, poput, neon, blurel si aurora)

10,908

Stiti cumva daca este bine pentru mititei sa le pun crengute de foi de dafin sa stea pe ele?

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry:

10,909 (edited by Iusty 25-02-2012 15:16)

Mihaela, nu cred ca este vreo problema.

Spike&Yogy, o sa-ti explic cum mi-am imblanzit eu perusii. La inceput i-am lasat cateva zile in pace..adica doar le-am facut curat si le-am pus mancare si apa..nu m-am atins de ei. Trebuie lasati in pace in perioada asta cand totul s-a schimbat..mediul, colivia, dintr-un grup mare de perusi se trezesc doar cu inca un perus in colivie etc. Apoi mi-am pus in palma mancare..si am stat cu palma cu mancare in colivie mult si bine, ore intregi, in fiecare zi (noroc ca era vacanta) pana a avut unul curaj sa vina. Apoi a venit si celalalt. Cateva zile le-am dat mancare in palma pana s-au obisnuit. Cand deja era ceva normal pt ei sa manance din palma mea, stateam cu degetul intins si-l apropiam incet de ei, pana ma lasau sa-i ating. Daca se fereau, imi trageam si eu degetul. Ei nu sunt constienti de faptul ca nu le vrei raul..trebuie sa le demonstrezi asta. Dupa ce ma lasau sa-i ating, ii mangaiam usor de picioruse. De aici e floare la ureche sa-i tii pe deget. Apoi incetul cu incetul m-au lasat sa-i mangai pe burtica. Deci gata, s-au obisnuit cu prezenta mainii in colivie, in teritoriul lor. Acum intervine o alta problema..sa se obisnuiasca cu mana si in afara coliviei..daca vrei sa-i atingi cand sunt pe colivie de exemplu, ei sunt tentati sa zboare, sa se fereasca de tine. Eu nu am facut altceva decat sa deschid usa de la colivie si sa tin palma cu mancare afara, langa ea. Ei au avut curaj sa iasa din colivie si sa vina sa manance din palma mea. Cateva zile am procedat asa pana cand s-au obisnuit. Acum vine chestia ciudata. Daca vrei sa te lase perusul sa-l pupi pe burtica..trebuie sa se obisnuiasca cu fata ta. Eu mi-am umezit buzele si mi-am pus mei pe ele..si ei au venit sa ciuguleasca de pe buzele mele smile ..s-au obisnuit cu fata mea si asa m-au lasat sa-i pup si asa s-au obisnuit si sa stea pe umarul meu. Daca ai trecut de acesti pasi, te-ai ales cu niste papagali prietenosi si buni de pupat smile  :heart: .

P.S: cand vrei sa-i obisnuiesti cu mana ta inafara coliviei, este de preferat sa alegi un spatiu restrans ca sa nu fuga de tine...cum am facut eu..pe pervaz..intre geam si perdea..caci am un pervaz generos.

Succes si nu uita, ai nevoie de rabdare :k: ...destul de multa.
Scuze ca am scris ditamai romanul, sper sa ai rabdare sa-l citesti smile .

My pets :heart:: 3 perusi :perus: (Cipy, Popica, Piciu), 1 nimf :nimfa: (Angel), 1 motan (Julien). My little angels Jack and Norisor :cry:....
Iusti
:caine: :fluture:

10,910

zucchina wrote:

Stiti cumva daca este bine pentru mititei sa le pun crengute de foi de dafin sa stea pe ele?

le poti pune crengute de foi de dafin nu vor pati nimik

10,911 (edited by mereana28 25-02-2012 15:51)

Intr-adevar trebuie multa rabdare , eu am avut norocul ca fetita a fost blanda de la inceput si mi s-a urcat pe deget din prima zi , pe cand baietelul , am avut ceva de lucru , cam aceiasi pasi ca iusty i-am urmat numai ca eu le-am dat drumul din a 4a zi afara din colivie , fetita era deja obisnuita cu mana mea si innauntru si afara , dar cu baietelul mai aveam muult de lucru , intr-o zi , innainte de a intra in colivie le-am luat vasele cu mancare , i-am lasat sa intre si am bagat mana cu seminte , iar apoi sfios a indrasnit si baietelul , faceam asta seara de seara , timp de 2 luni , pana cand intr-o seara l-am atins pe picioruse , si l-am luat usor de pe bara coliviei incepand sa il mangai  , acum se joaca cu mine doar in interiorul coliviei , nu se mai teme de mana , asta am reusit din septembrie pana ACUM PERSEVERAM , mai avem de lucru cu mana in afara coliviei , urca in ea numai daca am seminte , in schimb fetita ma pupaceste , ma trge de cercei , de lantisor,   pe ea am obisnuit-o cu mine si inafara si innauntru , e o dulceata , trebuie multa rabdare , dar merita!

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
Gogosonul, inca parte din viata mea sad
*(Stefi)

10,912

prima data cand mi sa urcat coco pe deget a fost in ziua in care azburat prietena ui (cocuta)  :cry: ..inaite sa zboare cocuta nu ma jucam cu el ptc nu prea ma baga in seama..dar dupa ce a zburat cocuta se simtea singur.,..si cand i-am facut curat nu avea nici o bara in colivie( ptc atunci nu al dadeam afara dn colivie cand ai faceam curat big_smile )si am bagat manuta in colivie si am puso langa el si neavand pe ce sa stea mia stat pe deget..si de  :malex:  :perusi: atunci am ramas cei mai buni prieteni :heart:  :pup:

10,913

mihaela97 wrote:

prima data cand mi sa urcat coco pe deget a fost in ziua in care azburat prietena ui (cocuta)  :cry: ..inaite sa zboare cocuta nu ma jucam cu el ptc nu prea ma baga in seama..dar dupa ce a zburat cocuta se simtea singur.,..si cand i-am facut curat nu avea nici o bara in colivie( ptc atunci nu al dadeam afara dn colivie cand ai faceam curat big_smile )si am bagat manuta in colivie si am puso langa el si neavand pe ce sa stea mia stat pe deget..si de  :malex:  :perusi: atunci am ramas cei mai buni prieteni :heart:  :pup:

daca iai taiat aripioarele... normal ca s-a atasat de tine fortat

My pets: un perus Daisy-Roco, un caine Pechinez - Tichi si o pisicuta Biju (prescurtare de la bijuterie) ^^ :heart: si cativa pestisori fff colorati :heart: :heart: :heart: (blondu, dolly, poput, neon, blurel si aurora)

10,914

multumesc tuturor de sfaturi sunteti f. draguti. eu le-am lasat usita deschisa de azi dimineata(si acum e deschisa)si nu vor sa iasa  hmm  inca mai astept sa vedem poate intr-un final... spike mananca ciar langa usita dar nu pare interesat sa iasa. de stranutat am mai auzit-o azi dimineata pe yogy (pt ca ai mei nu canta dimineata) dar in rest nu i-am mai auzit  wink e drept ca nici nu m-am apropiat prea mult de ei azi in speranta ca vor iesi singuri din colivie. iusty multumesc de sfaturi. spike imi sta pe deget (in colivie) ,cu greu dar imi sta. yogy insa fuge de mana mea ca alcolistu' de apa. dar sunt intr-un fel nevoit sa-i eliberez sa pot dezinfecta colivia. sper sa fie bine. azi le-am dat si portocala  tongue degeaba nici asta nu mananca!!! eu nu stiu ce am sa le dau sa manance, m-au terorizat. ok mai asteptam poate o sa am ce va povesti in seara asta despre eliberarea lor  big_smile insa despre poze inca nu le-am facut am sa le fac cand sunt liberi si am sa le postez.

10,915

anny1997 wrote:
mihaela97 wrote:

daca iai taiat aripioarele... normal ca s-a atasat de tine fortat

euuuu :bang: coco nu a avaut  aripile taiate nici odata..crek ma confunzi :blb:

Adaugat: 25-02-2012 20:21

spike&yogy wrote:

multumesc tuturor de sfaturi sunteti f. draguti. eu le-am lasat usita deschisa de azi dimineata(si acum e deschisa)si nu vor sa iasa  hmm  inca mai astept sa vedem poate intr-un final... spike mananca ciar langa usita dar nu pare interesat sa iasa. de stranutat am mai auzit-o azi dimineata pe yogy (pt ca ai mei nu canta dimineata) dar in rest nu i-am mai auzit  wink e drept ca nici nu m-am apropiat prea mult de ei azi in speranta ca vor iesi singuri din colivie. iusty multumesc de sfaturi. spike imi sta pe deget (in colivie) ,cu greu dar imi sta. yogy insa fuge de mana mea ca alcolistu' de apa. dar sunt intr-un fel nevoit sa-i eliberez sa pot dezinfecta colivia. sper sa fie bine. azi le-am dat si portocala  tongue degeaba nici asta nu mananca!!! eu nu stiu ce am sa le dau sa manance, m-au terorizat. ok mai asteptam poate o sa am ce va povesti in seara asta despre eliberarea lor  big_smile insa despre poze inca nu le-am facut am sa le fac cand sunt liberi si am sa le postez.

ai poti da tu prima data afara  si dupa vor intra singuri si vor iesi..pana se invata :sanatate:  wink

10,916 (edited by mereana28 25-02-2012 20:39)

mihaela97 wrote:

pai nu ai spus tu ca dupa ce a scapat cocuta i-ai taiat aripile pentru ca era sperios , si erai in dilema daca sa ii cumperi sau nu pereche ca s-ar putea sa se departeze iar de tine?
"buna!!!ma numesc Mihaela..si am avut 2  si erau farte speriati de mine..dar cand a zburat fetita iam taiata aripile la baiat si sa atasat de mine...ma gandesc sa- cumpar o noua fetita..dar nu stiu dak e bn ..poate ca se va departa dnou de mine...astept sfaturi perus  big_smile"
Ma rog , parca mai conteaza , poate e cum zici tu , poate te confundam  :angel: , scuze daca gresesc , nu vreau sa se supere nimeni pe mine  :angel:

Atunci cand te iubeste un animal , aceasta iubire este.....NECONDITIONATA :heart: :heart: Gogosica , sufletul meu :heart:
*(Stefi)

10,917

nuu.. :rusine:am mai avut un perus

10,918

spike&yogy wrote:

Mar le-ai dat? In general sunt inebuniti dupa el. Cu portocala sa a ai grija, cand ii vor da de gust si vor incepe sa o devoreze, sa nu le dai prea mult. Citricele in general e bine sa le dai in cantitati mai mici pt ca in cantitati mari pot provoca diaree la ei care sunt mititei. Mai poti sa le faci ou fiert tare de la care sa le dai gabbenusul sfaramitat in prealabil cu o furculita. Ai mei mancau ou de se bateau turcii la ciocul lor! Galbenusul de ou fiert se poate da ca atare sau combinat cu morcov ras pe razatoarea mica, sau cu putin patrunjel spalat si sters bine cat sa nu mai ramana deloc apa pe el. La ambele variante, cu morcov sau cu patrunjel se mai adauga pesmet sau gris. In general la toate fructele si legumele sa ai grija sa le speli bine si sa le stergi de apa pt ca apa de pe ele produce diaree. Mai tarziu poti incerca sa le dai si bucatele de paine integrala sau de secara, care e bine sa nu fie foarte proaspata, sa fie mai uscata. De baut, apa plata la temperatura camerei, schimbata zilnic, sau ori de cate ori e nevoie daca vezi ca au aruncat mancare in ea. De asemenea e bine sa le iei Multivitaminico de la Padovan si sa le dai 5 zile consecutiv pe luna cate 5-6 picaturi in 100 ml apa plata, iar atunci apa trebuie schimbata neaparat de 2 ori pe zi ca sa nu-si piarda vitaminele proprietatile.  :perusi:  :malex:

Roro esti parte din sufletul meu!

10,919

am incercat si cu mar degeaba nu mananca nici mar. singurele lucruri care le-am dat sunt ou si patrunjel in rest tot ce se poate da perusilor le-am dat si degeaba nu mananca nimic inafara de semintele lor hmm maine am sa le dau si ou sa vedem. de spat le spal bine si le sterg cu servetele de bucatarie f. bine. da eu chestia asta cu apa nu prea o inteleg daca de ex mananca salata nu mai beau apa dupaia?   :ironic: infine. vitamine le dau cam de 2 ori pe saptamana in apa.

10,920

spike&yogy wrote:

am incercat si cu mar degeaba nu mananca nici mar. singurele lucruri care le-am dat sunt ou si patrunjel in rest tot ce se poate da perusilor le-am dat si degeaba nu mananca nimic inafara de semintele lor hmm maine am sa le dau si ou sa vedem. de spat le spal bine si le sterg cu servetele de bucatarie f. bine. da eu chestia asta cu apa nu prea o inteleg daca de ex mananca salata nu mai beau apa dupaia?   :ironic: infine. vitamine le dau cam de 2 ori pe saptamana in apa.

Nu stiu sa-ti spun de ce fac diaree de la legume si fructe care au apa pe ele, dar stiu sigur ca fac. Ti-o spun din experienta si nu una foarte placuta. In ce priveste faptul ca nu mananca de nici unele in afara de semintele lor, e normal sa fie asa la inceput pt ca ei nu au mancat pana acum nimic altceva si se feresc de ce nu cunosc. Trebuie sa perseverezi. Asteapta tu sa dea de gust si ai sa te uimesti pe urma, ai sa te certi cu ei daca nu le dai! Uite, Coco al meu (Micul Alexander), tot asa nu stia de nici unele in afara de semintele lui si de mar. Il am din octombrie anul trecut si abia de 3 zile a indraznit sa guste din ardeiul gras. Iar acum, cand ii dau, mananca pe nerasuflate. Ou si morcov nu am reusit inca sa il conving sa guste, dar am sa insist pana va vrea sa manance. Secretul e: "rabdare si perseverenta"! Si iubire multa, bineinteles!  :perusi:  :malex:

Roro esti parte din sufletul meu!

10,921 (edited by mereana28 25-02-2012 23:17)

daca zici ca baietelul te lasa sa il iei pe deget , incearca sa ii dai lui din mana , eu asa i-am facut pe ai mei sa manance si altceva inafara de seminte si mar , iar acum grasana mea mica cum ma vede ca intru in camera si mananc ceva face ochiii maari , vine pe deget si incepe sa bage si ea , iar daca e ceva ce nu are voie si bag repede in gurase intinde spre gura mea si ma ciugoale de nas de buze , numai sa ii dau si ei  , incearca sa pui cateva bobite de grau la incoltit , lasale sa cresca cam de 10 cm , daca zici ca fetita e mai salbaticuta, spalale si stergele bine si tu tine de la un capat si celalat capat intindel spre ei , daca nu vor fi tentati sa manance , vor fi tentati sa se joace cu el , iar pana la urma ii vor afla gustul si le va placea tare mult , eu cu firele de grau am facut primul pas cu baietelul meu , ai mei au acceptat alt fruct inafara de mar decat in momentul in care il tineam eu in mana , altfel in cutia de seminte il dadeau la o parte

PS : daca nu ai grau prin casa , poti pune la incoltit si mei din mancarea lor , innainte de a pune semintele in pamant tinele 10 minute in apa calduta , sau stiu ca suna ciudat de preferat in gura , vor germina mai repede

*(Stefi)

10,922

multumesc de sfaturi am sa incerc sa fac si asa sa vedem daca reusec. am mai incercat sa le dau din mana semintele lor si nu au fost interesati dar tre sa am multa rabdare din cate am inteles asa ca... n-am ce face decat sa ma mai chinui  wink

10,923 (edited by anny1997 26-02-2012 00:32)

mereana28 wrote:
mihaela97 wrote:

pai nu ai spus tu ca dupa ce a scapat cocuta i-ai taiat aripile pentru ca era sperios , si erai in dilema daca sa ii cumperi sau nu pereche ca s-ar putea sa se departeze iar de tine?
"buna!!!ma numesc Mihaela..si am avut 2  si erau farte speriati de mine..dar cand a zburat fetita iam taiata aripile la baiat si sa atasat de mine...ma gandesc sa- cumpar o noua fetita..dar nu stiu dak e bn ..poate ca se va departa dnou de mine...astept sfaturi perus  big_smile"
Ma rog , parca mai conteaza , poate e cum zici tu , poate te confundam  :angel: , scuze daca gresesc , nu vreau sa se supere nimeni pe mine  :angel:

mihaela97 wrote:

nuu.. :rusine:am mai avut un perus

Si ce ai facut cu celalalt caruia i`ai taiat aripile? :wow:
Ca era exact ca cel pe care il ai acum, te contrazici singura :ironic: , deci ziceai ca i`ai taiat aripele ( ce spunea si mereana) ca se lovea de pereti pt ca nu era invatat cu tine si cand te apropiai de el zbura...  hmm  iar cocuta venea la tine si coco nu venea  :bang:  :bang:
Mai, daca minti, macar nu te incurca in afirmatii Mihaela :wis:

10,924

asta numesti tu aripi taiate...celalalt  perus  a murit a 2 zi dupa ce a plecat femela :cry: ......am plecat la verisoarele mele pt o sapt..si cand am venit acasa tata deja luase alt perus...si de aia nu am stiut sigur daca este fata sau baiat..ca pe ceilalti iam luat de la un crescator dar pe acesta de la petshop..si da tata a cautat la 3 petshopuri sa fie identic ca celalalt.. :perusi:

10,925

Ia uitati pe cine am pozat eu aseara  :hihi:  :heart:

Niciodata nu vei afla cat de puternic esti, pana cand "a fi puternic", este ultima solutie care ti-a mai ramas.
-Marina-
Mi dispiace piccolino! :cry: