Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
am plecat la mag dupa ceai de musetel. multumesc pt :idee:
Forumul tuturor animalelor de companie. Comunitatea posesorilor de animale de companie.
You are not logged in. Please login or register.
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus
am plecat la mag dupa ceai de musetel. multumesc pt :idee:
perusi mei stranuta cu mucozitati, oare sunt raciti? :wow: sunt vioi nu sunt zburliti mananca... ce ar putea avea? femela se tot scarpina in zona nasucului si apoi stranuta sau tuseste D-zeu stie. ce sa le fac daca au ceva? :ill: stateam de vb cu ei au stranutat si am simtit ca m-au stropit pe mana
Eu cred ca te sperii degeaba. Din ce spui, inteleg ca s-au curatat si ca le-a intrat ceva pe nas. Ei la baza penelor au ceva gen matreata noastra. Cand se curata in general le mai intra pe nas si atunci se scarpina la nasuc si stranuta des pana scapa de senzatia aceea de corp strain care ii deranjeaza si ii gadila. Cum am mai spus, daca sunt vioi, se joaca, beau apa, mananca nu sunt apatici, nu stau infoiati si nu au diaree, nu au stat in curenti de aer, nu ai de ce sa-ti faci probleme. :malex:
poi fac ceva rau daca la pun un prosop cu ceai cald de musetel peste colivie? nu cred, macar asa sunt sigur, nu?
Ah, si ai mei mai stranuta cu mucozitati si ma stropesc pe mana. Dar cred ca sunt ok daca doar stranuta :k: . Dar poti sa procedezi cum ti-a zis Dana in caz de orice. De asemenea, sa cumperi Bronchipur de la Sera sa ai in casa, e bun pt raceli. Si Diropur de la Sera e bun pt diaree.
:k: multumesc!
Ai pus punctul pe i Mereana :k: Perfect de acord cu tine :k:
spike&yogy nu o lua in nume de rau dar daca stai prost cu bani nu ar trebui sa ai un perus pentru ca multi cred ca sunt usor de ingrijit dar nu este asha ....dar daca tie ati plac perusi si ai iubsesti trb sa le oferi tot ce le trebuie..nu cred ca perusul tau are ceva si coco mai stranuta din cand an cand.. :sanatate: :perusi:
ai dreptate miha insa acum trec o perioada f. grea. asta e, daca doamne fereste sunt bolnavi (adica daca stranuta in continuare) am sa-i duc la un medic pana la urma e singura cale spre o vindecare corecta si eficienta. oricum multumesc de raspunsuri eu sunt la inceput si am nevoie de sfaturi de la oameni care sunt mai experimentati :floare:
cati perusi ai?..,.daca ai 2 si stranuta decat unul bagal in alta colivie pe celalalt sa nu ia raceala..in caz de nu a luato deja.eu totusi nu cred ca are ceva dar pt orice eventualitate :pup:
spike&yogy nu o lua in nume de rau dar daca stai prost cu bani nu ar trebui sa ai un perus :perusi:
Atata timp cat oferi toata dragostea ta acelui perus, nu cred ca banii sunt o problema :wis:
cati perusi ai?..,.daca ai 2 si stranuta decat unul bagal in alta colivie pe celalalt sa nu ia raceala..in caz de nu a luat-o deja. eu totusi nu cred ca are ceva dar pt orice eventualitate :pup:
Si in alta camera, nu numai in alta colivie.
Spike&yogy, incearca sa aerisesti cat mai bine camera in care stau perusii si sa dezinfectezi colivia si toate accesoriile cu apa fiarta si eventual, clor. :k: Multa sanatate pt cioculete sau cioculet :hihi:
hei.. nu sariti omului in cap. daca ai un perus asta nu inseamnca de acum tre sa ai si un cont in banca special pentru perus.
hei.. nu sariti omului in cap. daca ai un perus asta nu inseamnca de acum tre sa ai si un cont in banca special pentru perus.
Eu nu am sarit :rusine: Mihaela a zis asta
nu mi-a sarit nimeni in cap pur si simplu si-a spus o parere.nu-i bai. am o pereche mascul "spike" si o femela "yogy' :iubareti: de stranutat stranuta amandoi dar acum pe seara vad ca s-au linistit ma rog acum dorm. dar eu din cate stiu daca sunt raciti tre sa aiba piciorusele calde (fierbinti) ori eu l-am luat pe spike pe deget (cu yogy nu am nici o sansa) si nu pare sa-i arda piciorusele :hihi: sper sa ma fi inselat eu :wow:
de stranutat stranuta amandoi dar acum pe seara vad ca s-au linistit ma rog acum dorm. dar eu din cate stiu daca sunt raciti tre sa aiba piciorusele calde (fierbinti) ori eu l-am luat pe spike pe deget (cu yogy nu am nici o sansa) si nu pare sa-i arda piciorusele :hihi: sper sa ma fi inselat eu :wow:
Probabil .. procedeaza cum ti-am zis mai sus cu aerisitul camerei si dezinfectarea custii . :k:
hmm... anny aici am o problema. ca sa fac o dezinfectare a coliviei inseamna sa-i eliberez si nu prea sunt nici eu nici ei pregatiti pt asta. asa am ajuns eu pe forumul asta am avut alt mascul care mi-a murit cand le-am dat drumul prima oara, s-a lovit de tocul usi si... deci nu stiu cum sa fac??? maine am sa caut o alta colivie care sa o folosesc in scopul asta pt ca nu as vrea sa-i bag intr-o cutie sau ceva de genu pt ca ii speri si nu cred ca am nevoie de asta. vreu sa-i tin cat mai calmi si sa-i pregatesc cat mai bine sa-i pot elibera in siguranta. mentionez ca pe yogy o am de pe 14 feb si masculu' din 20 feb si din cate am inteles e cam devreme pt eliberare. in + nici eu nu cred ca sunt pregatiti spike imi sta cu greu pe deget iar yogy fuge de mana mea. de airisit am aerisit zilnic.i-am dus in alta camera si am lasat geamul larg deschis minim 30 de min insa cat timp ii tin in camera nu deschid geamul tocmai ca mi-e frica sa nu raceasca. eu stau in brasov si la noi inca e destul de rece afara
Daca sunt 2, nu se vor speria si nu vor zbura toata casa, inchide geamurile, usile si trage jaluzelele la fereastra ca sa nu se loveasca si le lasi usita de la colivie deschisa pana cand ies ei singuri.
Lui roco al meu iam dat drumul prin casa din a 2-a zi si a iesit cumintel pe birou din colivie :bravo: apoi s-a pus pe cusca si acolo a ramas pana seara cand l-am prins si l-am bagat la loc .
Dar eu cred ca pana acum s-au obisnuit perusii tai cu camera .. la inceput nu vor sti sa se orienteaze si se vor lovi putin dar mai bine sa zboare prin camera decat sa stea inchisi in cusca :k:
deacord cu tine si eu vreau sa-i vad liberi dar daca treci, doamne fereste, prin ce am trecut eu nu mai e asa usor. maine poate am sa le deschis usita sa vad ce or sa faca doamne ajuta sa nu se intample din nou ca o iau cu capu'. yogy cred ca o sa iasa imediat pt ca ea a mai iesit odate pe langa mana mea si s-a lovit de geam de vreo 2-3 ori dupaia am prins-o si am bagat-o inapoi. vedem maine ce se intampla
Sa ne povestesti :k:
Eu la ai mei cand le dau drumul , le ridic colivia ca nu au gratar jos. De intrat intra singuri. Dar de iesit singuri mai greu doar doar sa fie unul din ei afara (scuze ca ma bag si eu in seama :hihi: )
spike&yogy eu zic sa nu folosesti clor pentru a dezinfecta colivia..ei in salbaticie nu folosesc clor ..eu zic ca este de ajuns sa speli colivia cu apa calda..sper sa se faca bine in curand...baga poze cu pufoseniile tale sa le vedem si noi :pup:
eu folosesc pur pentru dezinfectatul coliviei , bine e mult spus dezinfectat , pentru curatatul ei , Mihaela nu te supara , dar nu cred ca trebuie sa ai averi ca sa detii 1 sau 2 perusi , daca omul are o perioda mai proasta ce sa faci ? Poate are o firma deschisa care nu merge pe timp de iarna , sau s-au facut restructurari , perusului ii este suficient sa ii oferim toata iubirea noastra , si spike/yogy daca au stranutat doar odata nu e problema poate le-a intrat puf in nasuc , si ai mei cand se curata stranuta , mai urmareste-i si vezi cum se simt
Cu siguranta asta este Stefi, i-am spus si eu ca nu cred ca au nimic si ca este de la faptul ca s-au curatat si le-a intrat ceva pe nasuc, mai ales ca isi dadeau si cu gheruta pe langa nas cum fac ei cand ii gadila sau ii deranjeaza asta. Dar il inteleg perfect ca se teme sa nu fie ceva in neregula cu ei dupa ce a trecut prin ce a trecut.
Spike&yogy, ma bucur ca ii iubesti si ca te ingrijesti sa le fie bine, dar acum linisteste-te si urmareste-i daca isi schimba comportamentul normal. Eu sunt sigura ca nu e nimic in neregula cu ei.
Pupici pentru cioculetele mici de la un cioculet mai mare :malex:
spike&yogy eu zic sa nu folosesti clor pentru a dezinfecta colivia..ei in salbaticie nu folosesc clor ..eu zic ca este de ajuns sa speli colivia cu apa calda..sper sa se faca bine in curand
Decat ori trebuie sa spun ca perusii din salbaticie sunt cu mult mai rezistenti decat cei care sunt tinuti in colivie !!
Si nu folosesc clor perusii pentru ca nu au pe ce-l folosi deoarece ei umbla in stoluri prin paduri, nu stau in cativa centimetri cum stau cei din captivitate.
eu una cand spal colivia o spal cu apa fiarta si spirt..cred ca este cel mai bun dezinfectant spirtul :perusi: ..acum nush fiecare are grija de perusi lui cum stie mai bine.. :pup:
Eu o spal cu apa fiarta si pun clor un capacel si numai dau cu spirt o clatesc bine, bine. Gata ce e asa de greu, cum zici si tu fiecare isi ingrijesc perusii cum vor si cum pot nu te poti opune deciziei luate de altcineva.
Roco va spune buna dimineata tuturor Inca de cand a rasarit soarele a inceput sa cante, ne-am trezit de la ora 8. Numai conteaza atunci cand il vad cum vorbeste pe limba lui si ma pune sa ma joc cu el :pup:
Forum 4animale → Pasari → Despre Perusi - Melopsittacus undulatus