Index Caini Ingrijire Beneficiile detinerii unui caine

Ingrijire caini

Beneficiile detinerii unui caine

Elliot Imagine furnizata cu amabilitate de maria97

Haideti sa privim pe scurt beneficiile pe care detinerea unui caine ni le poate aduce:

1. Un caine va poate face mai fericiti
Un caine va poate umple viata de zambete, amuzament, loialitate si dragoste neconditionata si va poate acorda mai multa atentie decat oricine. Un caine va poate face sa va simtiti mai bine si mai putin singuri.
Mai mult decat atat, un caine are nevoie de plimbari si de exercitiu fizic, ceea ce va insemna ca dumneavoastra veti fi nevoit sa iesiti din casa mai des, sa mergeti mai mult in natura, sa faceti miscare mai multa si chiar sa va faceti noi prieteni.

2. Un caine va poate proteja
Un caine va latra intotdeauna atunci cand un strain va patrunde pe teritoriul sau. Astfel, nu conteaza cat de mare sau mic este cainele, latratul este intimidant pentru orice hot. Mai mult decat atat, daca dumneavoastra sunteti atacat, cainele va latra, va sari sa va apere sau va alerta alte persoane cu privire la pericolul care va ameninta.
Cand este vorba de protectie, sigur ca un caine mare este mai impunator si mai intimidant, dar chiar si zgomotul pe care un caine mic il face poate actiona intocmai ca un sistem de alarma.

3. Un caine va poate ajuta sa va imbunatatiti sanatatea
Prezenta unui caine in viata dumneavoastra va poate ajuta atat daca incercati sa preveniti anumite probleme de sanatate, cat si daca incercati sa le rezolvati sau sa va reveniti dupa o perioada de boala. Exercitiile fizice de care are nevoie un caine va fac bine si dumneavoastra, nu numai lui. Chiar petrecerea de timp alaturi de caine si mangaierea lui va poate scadea tensiunea arteriala si va poate da o senzatie de bine.
Mai mult decat atat, studiile stiintifice au aratat ca persoanele aflate in convalescenta se insanatosesc mai repede si mai bine daca se bucura de compania unui caine.

Totusi, este necesar sa intelegem ca beneficiile pe care ni le aduce detinerea unui caine sunt direct proportionale cu responsabilitatile si angajamentele pe care suntem dispusi sa ni le asumam pentru cresterea in bune conditii a unui caine. Pentru a putea citi cate ceva despre aceste responsabilitati dati click aici.

Acest articol a fost publicat la data 13.07.2011
Vizualizari: 6513 © www.4animale.ro

Articole recomandate

 1/5 
Cele mai longevive 10 rase de caini 26.11.2019 | 9 vizualizari
Catel de Craciun? Mai bine nu! 03.12.2012 | 4616 vizualizari
N-ai gasit informatia pe care o cauti?
Da click aici si spune-ne ce subiect ti-ar placea sa gasesti in site!

Editorii nostri vor scrie pentru tine un articol cat mai curand!