Ce trebuie sa stim inainte sa achizitionam o broasca testoasa de uscat - pagina 2 | 4animale.ro

Ce trebuie sa stim inainte sa achizitionam o broasca testoasa de uscat

Ingrijire Testoase de uscat

Testudo hermanni

De asemenea, trebuie sa aiba la dispozitie un spatiu insorit, dar si un spatiu umbros unde sa se poata retrage. In cazul in care le tinem in interiorul casei, au nevoie de o incinta (vivariu) suficient de mare pentru a fi comfortabila. Pentru o testoasa matura este necesar un spatiu de minim 120cm X 60cm si 40cm inaltime. Intr-un colt trebuie pozitionata o lampa UVB care sa asigure o temperatura locala de 30-32°C, iar in altul trebuie amenajat un loc mai rece unde sa se poata ascunde. Pe fundul incintei se poate pune un amestec de pamant cu nisip in strat de 10cm adancime.

Broscutele testoase de uscat pot fi crescute individual sau in grupuri. Totusi, daca alegeti sa cresteti mai multe, este bine sa separati masculii de femele intrucat comportamentul masculilor este agresiv si se poate solda cu ranirea femelelor.

In mediul lor natural, testoasele de uscat hiberneaza pe durata anotimpului rece si este ideal ca si in captivitate sa le oferim aceasta posibilitate. Hibernarea presupune amenajarea unei cutii captusite cu frunze uscate sau fasii de hartie, prevazuta cu gauri pentru ventilatie si care va trebui asezata intr-un loc ferit de zgomote si cu o temperatura constanta de 5-10°C. Inainte de introducerea in cutie sanatatea broscutei va trebui verificata si orice eventuale probleme rezolvate in vederea unei hibernari ideale. Scoaterea din hibernare se va face treptat si sanatatea broscutei va fi reevaluata.

Broscutele testoase de uscat sunt ierbivore si hrana lor trebuie sa fie bogata in fibre, vitamine, minerale si calciu si saraca in proteine si lipide. Baza dietei trebuie sa fie constituita din frunze, legume si fructe.

Publicat la: 11-07-2007
Distribuie: Tweet