Index Advertorial Stopati raspandirea invaziva a broastei testoase cu tample rosii in natura!

Stopati raspandirea invaziva a broastei testoase cu tample rosii in natura!

Stopati raspandirea invaziva a broastei testoase cu tample rosii in natura!
Stopati raspandirea invaziva a broastei testoase cu tample rosii

Aparitia de cativa ani a testoasei cu tample rosii sau de Florida (Trachemys scripta elegans) in habitatele din Romania este ingrijoratoare, avand in vedere ca in tarile din Uniunea Europeana importul acestei subspecii este interzisa fiindca este considerata o specie invaziva si prezenta ei in mediul natural reprezinta o amenintare ecologica pentru speciile indigene de plante si animale (252/2005 Order of the European Community). In Romania sunt semnalari din 7 judete, unde subspecia apare si in natura! Specia se reproduce cu succes in sud-vestul Europei, dar depune oua si in Romania! Chiar daca nu se va dovedi reproductia cu succes in tara, numarul in continua crestere al exemplarelor abandonate reprezinta amenintarea reala! Cateva grupuri herpetologice, dar nu numai, precum si diferite persoane fizice au realizat o coalitie pentru prevenirea, rezolvarea sau ameliorarea problemei Trachemysului in Romania. Coalitia are ca scop:

1. informarea publicului larg despre problema Trachemys [de ex. cumparatorii de testoase ar trebui sa stie de marimea la care ajunge specia (20-25cm chiar si pana la 40-45cm si 1,5-2kg), de longetivitatea ei (50-75 de ani) si de amenintarea ecologica ce o reprezinta exemplarele abandonate!]

2. realizarea unei retele intre organizatiile, institutiile, asociatiile sau persoanele fizice care primesc exemplare de Trachemys de la detinatori plictisiti sau capturate din habitate naturale si iubitorii de testoase care vor sa adopte aceste testoase. Testoasele sunt oferite gratis si daca detinatorii se vor plictisi de ele le vor putea „returna" retelei!

3. identificarea a noi locuri infestate de Trachemys si stoparea invaziei, cauzate in primul rand de oameni!

Lista este deschisa oricarei persoane, care doreste sa participe la aceasta actiune! Va rugam sa transmiteti aceste informatii persoanelor, care ar fi interesate de ele! Coalitia Trachemys Adoption Romania este deschisa catre orice institutie, organizatie, asociatie, societate sau grup, care doreste sa activeze impreuna cu noi!

Ne puteti gasi la urmatoarele adrese:

http://www.freewebs.com/trachemysadoption

https://www.facebook.com/groups/332019150165071/?notif_t=group_r2j

 

Publicat la data: 10-12-2007
Vizualizat de: 541681 ori