Ghid rapid de ingrijire a broastelor testoase de uscat - pagina 4 | 4animale.ro

Ghid rapid de ingrijire a broastelor testoase de uscat

Ingrijire Testoase de uscat

Testoasa de uscat

Ca incinta pentru hibernare puteti folosi o cutie de lemn, cu gauri mici pentru ventilatie in partile laterale. Acoperiti cutia si partile laterale cu un material care sa nu permita patrunderea insectelor, dar care sa nu impiedice ventilarea. Captusiti cutia cu un strat gros de frunze uscate. Nu folositi iarba sau fan.

Plasati cutia intr-un loc ferit de zgomote, cu temperatura constanta de 4-10°C. Variatia temperaturii in afara acestor limite poate afecta grav sanatatea testoasei de uscat. Verificati din cand in cand cu atentie si grija starea broscutei.

La sfarsitul iernii incepeti sa verificati daca broscuta si-a intensificat miscarile si scoateti-o din hibernare treptat. Spalati cu atentie si delicatete fata broscutei si asigurati-va ca nu prezinta nici un simptom ingrijorator. Oferiti-i o baie calda pentru cel putin 30 de minute si asigurati-va ca a defecat.


Hrana

Broscutele testoase de uscat sunt ierbivore si hrana lor trebuie sa fie bogata in fibre, vitamine, minerale si calciu si saraca in proteine si lipide. Baza dietei trebuie sa fie constituita din frunze, legume si fructe. Le puteti oferi: broccoli, varza, napi, andive, castraveti, conopida, laptuci, trifoi, papadie, frunze de fasole etc. Dintre fructe, pot manca, dar in cantitati mici intrucat pot cauza diaree: mere, caise, coacaze, mure, pepene, piersici, prune, portocale etc. Evitati fructele si legumele tratate cu pesticide si asigurati-le un meniu variat. Nu le hraniti niciodata cu mancare pentru pisici sau caini, testoasele vor muri de insuficienta renala! Ele sunt ierbivore si trebuie sa manance legume, zarzavaturi si fructe! Nu le oferiti carne cruda pentru ca ar putea dezvolta Salmonella!


Igiena

Broscutele testoase, ca oricare alt animal de companie pot fi purtatoare de boli (mai ales Salmonella) si se pot imbolnavi ca urmare a contactului cu oamenii. De aceea, va recomandam sa va spalati cu atentie mainile atat inainte cat si dupa manipularea broscutelor. In acest fel, va veti feri de orice boala si le veti feri si pe ele.

De asemenea, este important sa nu lasati copiii sa manipuleze broscutele nesupravegheati.

 

Publicat la: 09-07-2007
Distribuie: Tweet