Index Pisici Reproducere Imperecherea pisicilor - introducere in subiectul reproducerii

Reproducere pisici

Imperecherea pisicilor - introducere in subiectul reproducerii

Pisica persana

Orice detinator al unei pisici se gandeste la un moment dat sa-si imperecheze companionul. Aceasta decizie trebuie luata cu responsabilitate si cu grija fata de animal. Pisicile se reproduc usor si oricine poate avea o pereche pe care sa o lase sa se imprecheze in voia naturii, insa reproducerea responsabila necesita eforturi, timp, rabdare si dedicatie. Documentati-va cat mai mult si incercati sa obtineti raspunsuri la cat mai multe intrebari inainte de a va lansa in operatiunea de reproducere propriu-zisa. Cititi materiale de specialitate, consultati-va cu persoane care cunosc bine subiectul. Astfel veti putea evita multe dintre eventualele probleme care pot aparea. Subiectul reproducerii este foarte vast si nu poate fi acoperit intr-un articol, de aceea ne propunem sa va prezentam pe scurt cateva repere care sa va ajute in luarea deciziei.

Inainte de toate, ganditi pe termen lung si analizati daca veti avea ce face cu puii nou nascuti, daca le veti putea oferi conditii bune de viata sau daca veti avea cui sa-i dati pentru crestere. Nu are sens sa chinuiti pisicile doar pentru a va satisface curiozitatile sau placerile. Nu va imaginati ca veti face bani din reproducerea pisicilor, lasati acest lucru pe seama crescatorilor profesionisti. Ganditi-va daca veti avea suficient timp pe care sa-l dedicati parintilor si puilor si daca sunteti pregatiti sa ocupati locul 2 in viata pisicilor dumneavoastra. Pisicile, odata parinti, vor avea grija mai intai de puii lor si este posibil sa nu mai fie la fel de atente si dependente de dumneavoastra. Va rugam insistent sa nu aruncati in strada pisoii daca nu aveti ce face cu ei! Sunt foarte multe pisici parasite pe strazi! De ele nu are nimeni grija si de multe ori duc o viata foarte grea! Mai bine analizati situatia inainte de a va reproduce pisica si luati decizia sa o castrati daca nu sunteti sigur ca puteti asigura camine iubitoare pentru pui!

In al doilea rand, decideti daca sunteti pregatiti sa faceti fata eventualelor probleme care ar putea aparea: de insucces al reproducerii, de sanatate a parintilor sau puilor (care pot atrage dupa ele si costuri financiare) sau chiar de moarte a animalelor. Nasterea poate intampina probleme si asistenta dumneavoastra poate fi necesara. Pisica poate naste la primele ore ale diminetii sau noaptea tarziu, fara sa tina cont de faptul ca va este somn. De asemenea, ganditi-va daca nu va va fi prea greu din punct de vedere emotional sa va despartiti de puii crescuti de dumneavoastra atunci cand va veni momentul sa le gasiti alti stapani.

Pagina anterioaraPagina urmatoare
Trimite prin
Yahoo! Messenger
Share Acest articol a fost publicat la data 07.06.2008
Vizualizari: 12923 © www.4animale.ro

Articole recomandate

 1/1 
Determinarea sexului la pisici 18.07.2013 | 20942 vizualizari
N-ai gasit informatia pe care o cauti?
Da click aici si spune-ne ce subiect ti-ar placea sa gasesti in site!

Editorii nostri vor scrie pentru tine un articol cat mai curand!

Membri

Am uitat parola | Utilizator nou

Director animale

Ai un petshop, cabinet, crescatorie, asociatie, adapost sau pensiune pentru animale de casa?

Inscrie-te in director

Chestionar animale

Credeti ca ar trebui eutanasiati cainii fara stapan din marile orase?

» vezi toate poll-urile