Acvariul tablou - un mod neobisnuit de amenajare cu plante si pesti | 4animale.ro

Acvariul tablou - un mod neobisnuit de amenajare cu plante si pesti

Ingrijire Pesti de apa dulce

Acvariul tablou un mod neobisnuit de amenajare cu plante si pesti

Tot mai multa lume este interesata de asa-numitele acvarii tablou, asa ca in acest articol voi urmari sa dau cateva informatii despre acest subiect.
Pentru inceput trebuie sa inlaturam cateva confuzii care se fac. In primul rand nu este vorba despre un tablou sau un ecran gen televizor, desi daca te uiti la unele fotografii poti sa ai aceasta impresie, mai ales daca nu esti preocupat de acvaristica ci te intereseaza doar un design mai deosebit pentru casa sau biroul tau. In al doilea rand, acvariile tablou se impart in doua categorii foarte diferite ca mod de constructie si de amenajare. Poti sa te uiti la un perete pe care se afla un asa zis acvariu tablou (cum este cel din poza alaturata) si desi in camera in care te afli nu vezi efectiv nici un bazin, ci doar o rama si o sticla, in peretele la care te uiti este mascat de obicei un acvariu care are intre 40-85 cm grosime. In spatele peretelui se afla un sistem de inchidere cu capac sau doar o camera destinata exclusiv mascarii bazinului si echipamentelor aferente. Acest tip de acvariu tablou este cel mai spectaculos deoarece permite o profunzime foarte mare si posibilitatea de a amenaja relieful in adancime, sporind astfel farmecul si ineditul amenajarii.
Al doilea tip de acvariu tablou nu necesita un perete sau o alta camera care sa-i mascheze partea din spate intrucat are o grosime de circa 15-17 cm si se ataseaza cu un sistem de cleme speciale direct pe zid. Atat sistemul de iluminare cat si cel de filtrare sunt mascate de rama acvariului si nu se vad.

Tips & triks pentru cei care doresc sa amenajeze un acvariu tablou
1. Nu uitati sa trageti firele electrice din timpul lucrarilor de amenajare a spatiului. Un cablu atarnat ar strica tot farmecul .
2. Fiti foarte atenti la proportii. Acest fel de acvariu arata foarte bine daca este mai mult lung decat inalt. Acvariile inalte de acest gen nu sunt prea reusite din punct de vedere estetic si se intretin si extrem de greu, mai ales cele de 15 cm grosime si mai inalte de 50 cm.
3. In acvariile tablou care se aplica pe perete nu sunt recomandati pestii de dimensiuni mari pentru ca nu vor putea sa se intoarca si vor avea senzatia ca inoata intr-un tunel, ceea ce poate fi foarte stresant pentru ei. Cei mai recomandati in acest caz sunt neonii si cei din familia lor.
4. Mare atentie daca agatati un astfel de acvariu pe perete pentru ca un bazin complet amenajat de 200 l va cantari la final peste 300 kg.

Publicat la: 20-05-2009
Distribuie: Tweet