7 lucruri de care trebuie sa tinem seama pentru o viata fericita alaturi de papagalul nostru | 4animale.ro

7 lucruri de care trebuie sa tinem seama pentru o viata fericita alaturi de papagalul nostru

Ingrijire Papagali

Arwen si Candy

Cei mai fericiti papagali nu sunt cei rasfatati, carora li se acorda foarte multa atentie sau cei carora li se tolereaza rolul de "sef" pe care si-l revendica uneori. Asemenea copiilor razgaiati si papagalii pot deveni dificil de "gestionat" si, in final, nefericiti si ei, dar si stapanii lor. Iata cateva trucuri pe care sa le urmariti pentru a va dezvolta o relatie fericita si sanatoasa cu papagalul dumneavoastra:

1. Stabiliti granite
Invatarea papagalului sa se urce pe degetul sau mana dumneavoastra reprezinta baza oricarui proces de dresaj. Acest exercitiu va va permite sa "manipulati" in siguranta papagalul oriunde s-ar afla si va invata papagalul sa aiba incredere in dumneavoastra. Mai mult decat atat, invatarea acestei comenzi va da de inteles papagalului ca dumneavoastra sunteti seful si il va determina sa fie obedient. Comanda de urcare pe mana dumneavoastra este echivalentul comenzii canine "sezi".

2. Evitati dezvoltarea unei legaturi afective a papagalului cu o singura persoana din casa
Daca papagalul se va lega afectiv de o singura persoana din casa (de obicei cea care se ocupa majoritar de ingrijirea lui), ar putea deveni prea solicitant pentru persoana respectiva si chiar agresiv fata de ceilalti membri ai familiei. Pentru a evita acest lucru este bine ca toti locuitorii casei sa exerseze cu papagalul comanda mentionata la punctul anterior. In acest fel papagalul va capata incredere in toti membrii familiei si nu se va lega excesiv de o singura persoana. O alta metoda este ca toti membrii familiei sa fie implicati in activitatile de ingrijire a papagalului.

3. Evaluati realist cantitatea de atentie oferita papagalului
Unii stapani fac greseala sa acorde prea multa afectiune si atentie papagalului in primele zile petrecute de acesta in casa lor. Acest lucru va obisnui papagalul cu o atentie intensa si constanta si papagalul ar putea dezvolta probleme comportamentale daca, ulterior, din cauza timpului redus, nivelul de atentie care i se va acorda va scadea.

Publicat la: 05-10-2011
Distribuie: Tweet