26

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

wink n-ai pentru ce wink

Adaugat: 18-03-2008 19:56

si inca ceva.de acum fiecare nou membru cu care vorbesc :

si pentru ca ai perus:

big_smile

Adaugat: 19-03-2008 10:09

sper ca-ti plac imaginile si de la nou venit sa ajungi si tu de-al casei. wink speram cu totii ca iti place site-ul tongue

Adaugat: 19-03-2008 10:11

chair imi place sa urez bun venit.mai e cineva nou pe aici? smile

You and me are friends...you smile,I smile...you hurt,I hurt...you cry,I cry...you jump off a bridge,I'm gonna miss you

27

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Si eu sper la fel. Deja am scris doua povesti despre Bebe al meu si urmeaza sa postez si poze cu el si cu noul lui "coleg de celula". Deocamdata sunt puiuti amandoi si nu stiu ce sex au. Sunt cuminti amandoi si neasteptat de linistiti. Probabil pt.ca sunt nou veniti in casa si probabil ca nici ei doi nu se cunosc, desi Bebe il pupa si-l giugiuleste pe cel nou, care e mai rece si nepasator, dar care stie sa-si impuna punctul de vedere chiar daca e mai mic de statura. Am vizionat si filmuletele, sunt tare nostime.

28

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

la-m vazut pe bebe si povestea lui si bebe e tare dragut si povestea tare interesanta

You and me are friends...you smile,I smile...you hurt,I hurt...you cry,I cry...you jump off a bridge,I'm gonna miss you

29

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Iar eu am sa continui ce a inceput sasha_alexa:
Cum sa dresam un perus

Perusii (Melopsittacus undulatus) pot fi niste animale foarte bune de companie atata timp cat le acorzi timp si afectiune. Ei sunt nativ sociabili, in salbaticie traind in grupuri de 20–40 de exemplare, ajungand uneori chiar pana un numar de 60 de exemplare. Prin urmare, perusilor nu le place sa stea singuri! Pentru a dresa, nu neaparat un perus, ci orice papagal, aveti nevoie de rabdare, afectiune, tandrete, devotament. Cu cat ii acordati mai mult timp, cu atat veti avea rezultate mai rapide.
Inainte de a incerca primul pas de dresaj, va trebui sa acordati perusului sansa sa se acomodeze cu dumneavoastra. Ulterior, puteti incerca urmatorii pasi:
1. Invatarea perusului de a sta pe deget. Indroduceti degetul usor in colivie, mai sus de suportul pe care sta perusul, ideal ar fi la nivelul pieptului (deoarece ei au instinctul de a se sui si nu de a cobori). E posibil ca prima reactie a perusului sa fie aceea de a se feri (din instinct de aparare sau de frica). Daca nu vrea sa se suie pe degent miscati degetul putin pentru ca perusul sa vada ca nu reprezentati un pericol pentru el (miscati-l in jos, departati-l, apropiati-l, ridicati-l). Cand perusul este deja acomodat cu dumneavoastra este foarte posibil ca sa isi foloseasca ciocul pentru a se sui pe deget (deoarece perusii isi folosesc ciocul pentru sprijin).
2. Peste cateva zile cand perusul va sta pe deget, scoteti-l din colivie. La inceput va zbura haotic in camera dar nu va panicati deoarece este un lucru normal. Asezati-va confortabil si lasati-l sa se calmeze. Dupa ce s-a calmat, apropiati-va usor de el si vedeti daca vi se va sui pe deget pentru a-l baga in cusca. Daca nu vrea sa se suie, nu va obositi sa-l prindeti, fiindca mai devreme sau mai tarziu i se va face foame. Daca totusi vreti neaparat sa-l prindeti (desi nu recomand acest lucru deoarece nu le place) ori va apropiati usor de el vorbindu-i incet ori stingeti lumina si acesta nu va mai zbura si atunci veti putea pune mana pe el cu usurinta.
3. Dupa ce s-a acomodat complet cu dumneavoastra si cu camera, iar frica si curiozitatea lui dispar, dresarea propriu-zisa poate incepe. Pentru a-l invata sa vorbeasca este foarte important sa stabiliti sa exersati zilnic, nu mai mult de doua sedinte, a cate 15 minute fiecare. Sedintele pot fi facute dimineata si seara (cand perusul este obosit si va asculta cu atentie tot ceea ce ii rostiti). Este extrem de important sa nu existe o alta sursa de zgomot imprejur, care sa-i poata distrage atentia (de exemplu: zgomote de masini, televizor, radio, aspirator, alte persoane, alte animale etc.) La inceput trebuie sa-l invatati cuvinte scurte, si treptat puteti sa-l invatati cuvinte lungi. Prima data va trebui sa-i repetati un singur cuvant clar si raspicat. Dupa primul cuvant, greul a trecut, urmatoarele cuvinte le va invata mai usor.
4. Dupa alte 12-15 cuvinte puteti trece la lucruri mai complicate: “Intrebari si raspunsuri”. Trebuie sa-i repetati mai intai intrebarea (exemplu: “Ce faci?”) apoi raspunsul (exemplu: “Bine!”). Odata ce perusul pronunta intrebarea dumneavoastra ii dati raspunsul; astfel el va realiza o legatura intre intrebare si raspuns. Cand dumeavoastra ii veti pune intrebarea “Ce faci?”, el va va raspunde “Bine!”
5. Daca doriti sa-l invatati sa faca aport e putin mai dificil. Trebuie sa-l invatati sa raspunda mai intai la semnalul de aport (pe care-l stabiliti dumneavoastra, de exemplu : “Vino aici”).
Daca doriti sa-l invatati sa va aduca obiecte dintr-o parte a camerei, trebuie mai intai sa-l invatati sa faca acest lucru din mers, apoi din zbor. In primul rand bateti usor cu degetul in masa, langa el. Daca va va raspunde prin a da cu ciocul inseamna ca e receptiv si va invata repede. Daca bateti cu degetul in masa la cativa centimetri de el, iar acesta vine spre deget, ii puteti face un traseu, pe care sa mearga dupa bataile dumneavoastra din deget. Gasiti un obiect pe care-l poate ridica cu ciocul si oferiti-l sa se joace cu el. Dati-i obiectului un nume si spuneti-i sa va aduca obiectul. Ori de cate ori va va aduce obiectul va trebui sa-l rasplatiti spunandu-i “Bravo!” sau dandu-i ceva de mancare. Succes la dresaj!
smile

Don't worry, be happy!:)

30

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

acesta este coco..e super cumintzel si zic eo si frumusel:P...comentati voi mai bine:D
http://i301.photobucket.com/albums/nn53/alex_iasi2005/Imag021.jpg

31

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

E foarte frumusel!Si daca e cumintel e si mai bine!:)Sa-ti traiasca!

Adaugat: 25-03-2008 21:29

Mai rar gasesti perusi de un galben aprins, dar vad ca tu ai avut norocul sa gasesti unul.Sa-ti traiasca!Si e bland, sta pe deget, nu?

Don't worry, be happy!:)

32

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

multumesc mult! crek nu as putea trai fara el! imi e efectiv un prieten..si in leg cu cumintenia:sta pe umar, sta pe deget, da pup, dak il asez undeva nu pleak pana nu ii intind degetu, manank din mana, ma lasa sa il mangai, urca pe o scara si o coboara....e un dulsche:P

33

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Asa era si primul meu perus, Bobita.Dar a murit de batranete.:cry:

Don't worry, be happy!:)

34

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

imi pare rau pt bobita...pacat ca aceste pasari mici au o viata mai scurta decat cele mari..oricum cat traiesc ne incanta in fiecare minut! acum mai ai vreun papagal ariadna??

35 (edited by ariadna 25-03-2008 21:48)

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Si acum am alt perus,Chiri, care face foarte multe nazbatii.Si e un scump!:)

Adaugat: 25-03-2008 21:35

Si in afara de el mai am o nimfa, care e si ea dulcica.De obicei, perusii sunt foarte sociabili, usor de dresat.

Adaugat: 25-03-2008 21:37

alex_iasi2005, in afara de perus si Micul Alexandru mai ai vreun papagal?

Don't worry, be happy!:)

36

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

nup...doar 2 perusi si un alex..insa in vara o sa ma mai imbogatesc...o sa imi iau o nimfa sau 2 si sper ga si aga sau cantatori..nimfa imi iau 99%...si duminica asta le pun cuib la perusi..femelei nu i sa facut maro nasul..dar merita sa incerc..sa se obisnuiasca;)

37

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Salutare!
Sa va arat si eu comorile mele, respectiv cei doi perusi ai mei nebunatici foc; ambii sint baieti si se impaca de minune. Cel albastru este Gica iar gel verde/galben este Rica.
Gica este cel mai nebunatic, cintaret, jucaus dar si cel mai afectuos. Il am inca de cind era puiutz mic, insa nu am reusit sa il domesticesc in totalitate, desi implineste pe 04 Iunie virsta de 6 anishori. Nu sta sa-l mingii, insa ii place sa stea pe capul meu atunci cind este liber. Imita foarte bine soneria de la intrare si zice din cind in cind Puiu-puiu, asta pentru ca eu i-am repetata mereu...puiu meu, puiu puiu meu, Gica puiu si el, probabil s-a obisnuit cu aceste sunete. Gica nu prea este mincacios, insa cind maninca, nu-i place sa fie deranjat de Rica si riposteaza destul de violent fata de acesta.
Pe Rica il am de 1 an si avea vreo 6 luni (cel putin asa mi s-a zis de la Pet Shop. El este mai salbaticutz si foarte sperios. Nu se lasa mingiiat si nici pe cap nu vine - am incercat orice pentru a-l determina sa fie mai blind, dar asta e... nu se lasa cu una, cu doua... Rica este foarte papacios si mai putin galagios decit companionul sau.
In general, ei se inteleg foarte bine si se giugiulesc tot timpul (Gica e cel care ii face mai mult curte lui Rica), dar au si ei momentele lor tensionate. Le place foarte mult sa fie lasati liberi si atunci cind sint in afara coliviei sint cei mai fericiti. Se alearga unul pe celalalt, se joaca, sint niste simpatici. Intra amindoi in colivie singurei, fara sa fie nevoie sa alerg dupa ei.
Hai sa incerc sa vad daca am reusit cu incarcatul pozelor... Pozele le-am facut in seara asta...





Aici Gicutza isi pupa prietenul...











Adaugat: 25-03-2008 22:05

De Pasti imi voi cumpara o nimfa big_smile - sint curioasa cum se va impaca cu cei doi perusi. hmm

38

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

vai da ce frumosi sunt!!!!!sa-ti traiasca.sfatul meu este urmatorul:daca ai doi perusi si vrei si nimfa as zice sa iei si 2 nimfe.pot exista mai multe cazuri:1.daca pui nimfa cu perusii s-ar putea sa se bata(baiatul perus ,desi nu e posibil, poate sa creada ca nimfa vrea sa-i fure "iubita"si invers daca nimfa e fata);2.chiar daca ii pui in colivii separate nimfa ii va vedea pe perusi impreuna si se va simti singura.
asta e parerea mea.acum tu stii ce faci.succes oricum! wink

You and me are friends...you smile,I smile...you hurt,I hurt...you cry,I cry...you jump off a bridge,I'm gonna miss you

39

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

geea,ce draguti sunt!Sa iti traiasca!Eu am citit ca nimfele se inteleg bine cu perusii,deci nu cred ca vei avea probleme...si oricum fiind noul membru al familiei nu cred ca se va simti singura,cred ca o vei alinta mult...si oricum din cate am inteles la tine amandoi sunt baieti...deci succes in alegerea nimfei! wink

Animalutele mele ....... Liza (kakariki)...Oz (perus) ...King (iepurila).......

40

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

sunt amandoi baieti?atunci daca iei nimfa tot baiat banuiesc ca se inteleg big_smile

You and me are friends...you smile,I smile...you hurt,I hurt...you cry,I cry...you jump off a bridge,I'm gonna miss you

41

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

aceasta e perechea mea de perusi
http://i301.photobucket.com/albums/nn53/alex_iasi2005/22102007172.jpg

42 (edited by Bianca 28-03-2008 10:49)

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

sunt fata si baiat,nu?

P.S:sunt foarte simpatici :pup: :heart: :heart:

You and me are friends...you smile,I smile...you hurt,I hurt...you cry,I cry...you jump off a bridge,I'm gonna miss you

43

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

dap..cel galben e baiat si cea albastra e fetitza..msm pt aprecieri bianca

44

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

wink

You and me are friends...you smile,I smile...you hurt,I hurt...you cry,I cry...you jump off a bridge,I'm gonna miss you

45

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

perechea mea! ce parere aveti??:bravo:
http://i301.photobucket.com/albums/nn53/alex_iasi2005/29032008628.jpg

46

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

sunt foarte frumusei :heart:

Adaugat: 29-03-2008 21:29

si blanzi se pare...abia astept sa imi iau si eu perus...am vb deja cu cineva pt cand va avea pui big_smile

Animalutele mele ....... Liza (kakariki)...Oz (perus) ...King (iepurila).......

47

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

sunt tare draguti!!! :heart: :heart: :heart:

You and me are friends...you smile,I smile...you hurt,I hurt...you cry,I cry...you jump off a bridge,I'm gonna miss you

48 (edited by ariadna 30-03-2008 08:34)

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Sunt frumusei toti!:) Felicitari!Alex, ai tai ce varsta au?

Don't worry, be happy!:)

49

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

baiatul(cel galben) are 1 an si 2 luni cred..iar fata aproape un an...azi le-am luat cuib..mai fac niste retusari la el ...si ii pun la puiuti!:D

Adaugat: 30-03-2008 13:23

Multumesc la toti pentru laude:)

50

Re: Despre Perusi - Melopsittacus undulatus

Al meu inca e micut.Maine face 4 luni.:D

Don't worry, be happy!:)