1

Topic: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

eu am o nimfa mascul si vreau si eu niste sfaturi....(sunt incepatoare):)

You and me are friends...you smile,I smile...you hurt,I hurt...you cry,I cry...you jump off a bridge,I'm gonna miss you

2

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

hai ca am gasit si eu informatii si pun acum:
Papagalii Nimfă sunt adesea recomandaţi ca pasărea începătorului. Din păcate, seminţele bogate în minerale pentru păsări şi apa nu oferă nici o poziţie optimă pentru păsările sensibile. Papagalii de Nimfă sunt atenţi şi buni tovarăşi de casă, numele lor englez "Cockatiel" este o varietate a cuvântului "Cockatoo", adică o minimalizare de cacadu.

Denumiri în alte limbi:
- Latină : Nymphicus hollandicus
- Engleză : Cockatiel
- Germană : Nymphensittich

TEHNICI DE DRESAJ PENTRU NIMFE
Papagalul este o pasăre care poate fi dresată, cu condiţia respectării anumitor tehnici. În continuare vom recomanda proaspeţilor deţinători al unui exemplar de Nimfă câţiva paşi pe care să-i urmeze, pentru ca acţiunea să fie încununată de succes. Trebuie reţinut faptul că, indiferent de vârsta papagalului, dresajul acestuia presupune foarte multă îndemânare şi răbdare. În cazul în care aveţi mai multe exemplare, este recomandat ca dresajul să se facă cu fiecare exemplar în parte, pentru a obţine rezultate de calitate.
1. Momentul în care Nimfa s-a liniştit şi s-a aşezat pe băţ este prielnic introducerii lente a mâinii în colivie. În mod sigur pasărea va reacţiona şi se va feri de mâna dumneavoastră, însă acest lucru nu presupune retragerea mâinii din colivie. Tot ce trebuie să faceţi este să insistaţi până se va obişnui cu prezenţa acesteia.
2. Următorul pas este să retrageţi uşor degetul din faţa Nimfei şi apoi să-l apropiaţi din nou, până când aceasta va fi tentată să se urce pe el. Asemenea altor păsări care îşi folosesc ciocul pentru a se căţăra pe ramuri, la fel va proceda şi Nimfa pentru a se căţăra pe degetul dumneavoastră, testând în acest mod suprafaţa pe care urmează să se aşeze. Acest lucru nu trebuie să vă dea impresia că ar încerca să vă ciugulească. Timp de una sau două zile, nu este indicat să lăsaţi Nimfa în afara coliviei, până ce acesta se va deprinde de tehnica căţărării pe degetul dumneavoastră.
3. Dacă aţi reuşit să dresaţi Nimfa să vă stea pe deget în interiorul coliviei, oferiţi-i libertatea de a explora camera. Trebuie să o lăsaţi să inspecteze în linişte încăperea unde vă aflaţi, chiar dacă, într-o primă fază, aceasta se va dovedi a fi înspăimântată şi va zbura haotic prin cameră. Tot ceea ce trebuie să faceţi este să vă găsiţi un loc mai retras, de unde să urmăriţi toate manifestările păsării. Există posibilitatea ca Nimfele să se întoarcă din proprie iniţiativă în colivia lor, doar fiindcă o consideră a fi o casă confortabilă. Cu cât Nimfa beneficiază de mai multă libertate, cu atât va avea mai puţine motive să se împotrivească reîntoarcerii în colivie.
4. După o vreme, vă puteţi apropia de Nimfă, pentru a observa dacă mai este amatoare să se caţere din nou pe degetul dumneavoastră, sau, din contră, va căuta un refugiu pentru a se ascunde. Trebuie să reţineţi că, pentru ca pasărea să se poată urca pe deget, acesta trebuie să se situeze la nivelul pieptului său. Dacă veţi dori introducerea Nimfei în colivie, fără voia ei, apropiaţi-vă uşor de pasăre, şi, în timp ce îi vorbiţi încet, o luaţi în mână, fără a o strânge prea tare, astfel încât ciocul său să se afle în palma dumneavoastră. O altă măsură pe care o puteţi lua pentru a introduce pasărea în colivie este diminuarea luminii din cameră, în această situaţie Nimfa va fi mai puţin tentată să zboare. Dacă a învăţat repede să stea pe degetul dumneavoastră, va veni oricând bucuroasă să vă aterizeze pe umăr, cap sau braţ. În cazul în care aţi achiziţionat o Nimfă matură, deja dresată, trebuie să folosiţi metoda prezentată mai sus, ţinând cont de faptul că o Nimfa adultă se poate dovedi a fi mult mai nervoasă în comparaţie cu una de doar câteva săptămâni.

LECÅ¢II DE VORBIRE PENTRU NIMFE
Primele Lecţii
Toţi cei care ne achiziţionăm o Nimfă ne aşteptăm ca aceasta să fie deja deprinsă cu oratoria. Surprinzător, se întâmplă frecvent ca această mică pasăre să fi deprins deja câteva cuvinte, fără a fi primit în prealabil vreo lecţie. Dacă acest lucru nu se întâmplă, veţi constata pe parcurs că a învăţa Nimfa să vorbească este un lucru pe cât de haios şi interesant, pe atât de dificil. O primă regulă este îndepărtarea oricărei surse care-i poate distrage atenţia, o altă persoană, televizor, radio sau animale.
Prima şedinţă nu trebuie să depăşească 5 minute şi este bine să fie predată pe înserate, atunci când Nimfa va obosi şi va asculta atent ceea ce-i spuneţi. De asemenea, nu uitaţi că lecţiile trebuie să conţină cuvinte scurte, pentru a fi mai uşor de memorat. Pe parcurs, timpul alocat şedinţelor va creşte progresiv, de la 5 la 15 minute, la fel şi numărul acestora, una dimineaţa şi cealaltă seara târziu. Trebuie să respectaţi pe cât posibil orele, până ce se va stabili o rutină. Capacitatea de asimilare a informaţiilor este mai degrabă limitată de dresorul Nimfei, care nu perseverează în a o învăţa pe aceasta câteva cuvinte. Nimfa, în comparaţie cu alţi papagali, pronunţă cuvintele cu o voce piţigăiată. Tonalitatea este mai clară cu cât papagalul este mai mare. Dacă Nimfa va începe să emită sunete apropiate de vocea dumneavoastră înseamnă că a început să înveţe să vorbească. O altă modalitate de a învăţa o Nimfă să vorbească este aceea de a o lăsa în compania unei Nimfe deja vorbitoare.
Lecţii Pentru Avansaţi
Odată deprinsă cu primele cuvinte, Nimfa va fi mai uşor de învăţat să dea răspunsuri precise la anumite întrebări, şi de ce nu, să poarte un dialog. De exemplu: la întrebarea "Ce mai faci?" ea să răspundă "Bine mulţumesc" şi de aici puteţi da startul unui întreg dialog, pe diverse teme, comice ori serioase. Nimfa poate învăţa să recite scurte poezii şi chiar să-şi pună singură întrebări şi apoi să răspundă, în funcţie de cuvintele uzuale folosite de dumneavoastră. Totul este să aveţi multă răbdare!

daca am pus prea multe deodata scuzati-ma..

Adaugat: 18-09-2007 08:29

eu am avut hamsteri si am dresat unul...cred ca si hamsterii pitici sunt la fel ca si cei normali. ideea este sa vorbesti mult cu el...trebuie sa fie bagat in seama. sa il consideri "om". eu de exemplu il lasam pe jos...si cand il strigam, venea din bucatarie in camera mea...si se uita la mine astepta sa il iau in bratze. ...si mai am multe exemple......

Adaugat: 19-09-2007 10:21

seris?o sa ii transmit!merisi.

Adaugat: 20-09-2007 08:32

bianca wrote:

eu am o nimfa mascul si vreau si eu niste sfaturi....(sunt incepatoare):)

ar trebui sa-i iau pereche?daca nu se inteleg?el s-a obisnuit cu noi si ii place sa fie alintat...daca e prea mic sa aiba pereche?are doar 5 luni si o saptamana yikes

You and me are friends...you smile,I smile...you hurt,I hurt...you cry,I cry...you jump off a bridge,I'm gonna miss you

3

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

COLIVIILE
    In cadrul acestui capitol ne propunem sa va oferim cateva sugestii in legatura cu modul in care se poate amenaja o "casuta" confortabila pentru Nimfe. Majoritatea oamenilor tin Nimfele in colivii, dar daca spatiul va permite, puteti sa achizitionati si o voliera. Este foarte important sa ii acordati Nimfei spatiu suficient pentru zbor si sa ii permiteti sa faca acest lucru la o ora anume in fiecare zi. Aranjarea spatiului trebuie planificata cu multa atentie, chiar daca initial poate parea simpla si in cazul in care aveti o singura Nimfa, ii puteti oricand imbunatati modul de trai daca nu va limitati doar la achizitionarea unei simple colivii.
    Coliviile pot fi impartite in doua categorii: cele folosite de catre posesorii obisnuiti de perusi si cele preferate de crescatori. De-a lungul timpului, designul coliviilor a ramas in general acelasi, aspectul cel mai important fiind reprezentat de dimensiuni, care trebuie sa fie cat de mari cu putinta. Este foarte important sa alegeti o colivie care este usor de curatat si care ofera un suficient spatiu de zbor, fiind de preferat cere rectangulare, in locul celor inalte, de forma circulara. Interiorul necompartimentat va oferi spatiul necesar atat zborului, cat si cataratului, demn de retinut fiind faptul ca latimea coliviei este la fel de importanta ca si inaltimea ei, cupola rotunda avand mai mult un rol decorativ.  Modelele disponibile in pet-shop-uri sunt, in mare parte, cromate, ceea ce le face mai usor de intretinut si elimina posibilitatea ruginirii. Exista insa si colivii colorate, lucru care permite asortarea cu interiorul casei.
    Timp de multi ani, crescatorii au folosit colivii din lemn cu usite frontale din sarma, iar amatorii preferau colivii confectionate doar din sarma. Bineinteles ca, in functie de marime si de calitatea materialelor din care acestea sunt confectionate, si preturile coliviilor variaza. O investitie foarte buna o reprezinta coliviile duble, deoarece acestea au componente care pot fi dezasamblate , permitand atat separarea unui anumit grup de Nimfe, cat si folosirea intregului spatiu. Oricare ar fi costul unei coliii, trebuie retinut ca nu se poate face rabat de la indeplinirea unor conditii de baza. Astfel, barele metalice trebuie sa fie bine finisate si cromate, iar in interior nu trebuie sa fie nici un obiect contodent, pentru ca pasarea sa nu se raneasca. Fiind pasari comunicative si curioase perusii nu se multumesc numai sa auda vocile stapanilor, ci vor sa si vada tot ceea ce se petrece in jurul lor. Ideale pentru acest lucru sunt coliviile metalice, care nu permit crearea unui mediu propice pentru profilarea parazitilor, dar care prezinta si incovienentul ca atrag praful, iar penele pasarilor cad in afara. Din cauza acestui lucru este necesara acordarea unei atentii sporite igienei locului. In cazul in care detineti mai multe colivii, este ideal sa le plasati pe stative inalte, acest lucru facilitandu-va accesul pe sub ele, pentru a le curata de pene, seminte si diverse impuritati. Cele mai reusite modele de colivii sunt prevazute cu bete pe care pasarile pot ateriza si cu recipiente pentru hrana si apa, care pot fi prinse pe barele laterale sau fixate prin dispozitive adecvate, ce se gasesc in pet-shop-uri si care au un design foarte atractiv. O metoda eficienta pentru a impiedica semintele sa cada din colivie este invelirea bazei acesteia cu un material plastic, insa coliviile moderne sunt prevazute cu panouri laterale demontabile, din plastic transparent, care servesc acelasi scop.
    Trebuie retinut ca amplasarea coliviei este foarte importanta, de aceea aceasta nu va fi asezata direct sub influenta razelor solare si nici in curent.
    Puteti acoperi colivia cu o panza care ii va tine cald perusului si care il va incuraja sa doarma, mai ales pe timpul noptii.
    Jucariile sunt si ele foarte importante pentru Nimfe, la fel ca si ramurelele pe care acestia isi vor exersa ghearele si ciocul, insa nu trebuie sa exagerati cu acestea si sa umpleti colivia, restrangandu-i astfel spatiul de manevra. In general, un leagan si cateva bare fixe, alaturi de un baton cu seminte care sa ii ofere Nimfei placerea de a ciuguli vor fi de ajuns pentru a-l face sa se simta bine.


VOLIERELE
    Majoritatea ansamblurilor de dimensiuni mari se numesc voliere, acestea avand avantajul ca permit amplasarea mai multor cuiburi sa ca pot fi usor transportate in exterior. Ele sunt disponibile in magazinele de specialitate in diverse dimensiuni si culori, putandu-va astfel alege modelul ideal, in functie de spatiul de care dispuneti. Ele permit gazduirea unui numar mai mare de pasari, unele fiind atat de mari incat va puteti deplasa cu usurinta in interiorul lor, iar altele sunt inaltate pe suporturi, ambele tipuri oferind Nimfelor spatiul suficient de zbor. La fel ca si blocurile de colivii, unele metode de voliere sunt dotate cu rotile, ceea ce faciliteaza mutarea lor, care devine necesara in cazul schimbarii temperaturii. Astfel, volierele vor putea fi mutate usor inafara casei, eventual pe balcon, pe timpul anotimpurilor calduroase, dupa care pot fi aduse inauntru daca vremea devine nefavorabila.     Materialele in care acestea sunt disponibile sunt foarte variate, astfel ca puteti alege intre modele confectionate din sarma cuprata (care insa nu rezista prea mult) sau din plasa dudata ori impletita. Nimfele au tendinta sa ciuguleasca lemnul, insa ignora plasticul. De aceea, ideale, atractive si foarte durabile sunt volierele din sarma plastifiata, insa ochiurile plasei trebuie sa fie foarte mici, pentru a nu permite accesul in interior al soarecilor sau a altor "musafiri" nepoftiti. Daca insa voliera va fi tinuta numai in casa si folosita pentru o singura Nimfa, atunci ochiurile plasei pot fi chiar si de 2 x 2 cm. In mod regulat trebuie verificate toate capetele de sarma, iar pentru a evita riscul ca papagalul sa se raneasca, acestea nu trebuie sa prezinte asperitati sau sa fie ascutite. Un alt aspect demn de luat in considerare il constituie iluminarea, care se poate face atat din interiorul, cat si din exteriorul volierei. In aceasta din urma varianta nu apar nici un fel de probleme, dar in cazul cand iluminatul din interior trebuie sa va asigurati ca pasarile nu vin in contact cu nici un fir electric. Ca masura de siguranta, evitati introducerea plantelor in interiorul volierei, deoarece Nimfele le vor distruge, dar, in cazul in care vreti sa ornamentati spatiul, puteti amplasa plante natura in exterior si artificiale in interiorul volierei.
    Volierele amplasate in exterior ofera Nimfelor cele mai bune conditii pentru a duce o viata cat mai aproape de cea din libertate. Ele asigura un spatiu suficient pentru ca Nimfele sa se poata bucura de razele soarelui si de adierea vantului. Avand in vedere ca volierele sunt destinate cresterii unui numar mare de Nimfe, detinatorii acestora fac parte de obicei din randul grupului crescatorilor-specialisti, care cresc Nimfe pentru show, si care prefera voliera realizata dupa un model functional si usor de intretinut. Pe de alta parte, crescatorii-colectionari pun accent pe estetica acesteia, ei detinand un numar mic de zburatoare.
    In magazinele de specialitate puteti achizitiona diverse modele de voliere, fiind scutiti astfel de oboseala si de pierderea timpului in scopul construirii unui astfel de ansamblu si avand certitudinea ca veti beneficia de un produs de foarte buna calitate.

Adaugat: 26-09-2007 10:34

IMPERECHEREA NIMFELOR
    Imperecherea Nimfelor se poate face atat intr-un sistem de colonie, cat si doi cate doi. Este esentiala crearea unui mediu propice imperecherii, prin asigurarea a cel putin 12 ore de iluminare, naturala sau artificiala, dar si prin mentinerea unei temperaturi usor mai ridicate in vederea diminuarii riscului ca femelele sa scoata un numar mic de oua. Daca se doreste obtinerea unei anumite varietati de Nimfe sau de culoare trebuie stiu faptul ca acest lucru nu se poate controla. Femela Nimfa are, de multe ori, un comportament greu de anticipat; este posibil ca aceasta sa respinga masculul sau sa isi atace ouale sau puii, deci imperecherea "programata" poate esua. Pentru ca sistemul Nimfelor sa aibe succes, trebuie sa luati in seama riscul unei slabe eficacitati in cazul cuplarii altor pasari decat cele reprezentative, cele ami bune rezultate fiind obtinute prin imperecherea unor exemplare de buna calitate. Daca totusi rezultate imperecherii sunt satisfacatoare si ati devenit stapanul unui numar apreciabil de pui, trebuie luata in calcul eventualitatea in care nu veti gasi cumparatori pentru toti acestia. In acest caz este necesara asigurarea conditiilor propice uneu bune dezvoltari a puilor de Nimfa cu care ati ramas.
1. Numarul oualor infertile este mai mare cu cat diferenta dintre mascul si femela creste.
2. Varsta de 2-4 ani este perioada cea mai fertila pentru Nimfe.
3. Femela produce in medie, un numar de 4-6 oua, dar exista cazuri in care numarul de oua este sub limita: 0-2 sau peste limita 7-9 (doar jumatate vor atinge varsta maturitatii).
4. Este indicat ca Nimfele sa fie tinute in voliere si nu in colivii, cei care traiesc in colivii fiind predispusi la infertilitate.
5. Perioada incubatiei dureaza cam 17-18 azile si depinde de conditiile meteo.
6. Pe intreaga perioada a incubatiei, in timp ce isi cloceste ouale, femela este hranita de partenerul sau.
7. Puii de Nimfa e acopera cu pene dupa 3 saptamani.
8. Sexul puilor de Nimfa se cunoaste dupa 3-4 luni, cand se produce prima naparlire.
9. Dupa primele 5-6 saptamani de viata, pasarile devin independente si au invatat deja sa se hraneasca.
10. Dupa ce puii ajung la penaj complet, femela incepe sa cloceasca un al doilea rand de oua.

Adaugat: 26-09-2007 10:34

PERICOLELE DIN CASA
    Daca Nimfa pe care ati achizitionat-o a invatat repede sa zboare si acum toata casa este a lui, nu trebuie sa uitati ca un singur moment de neatentie din partea dumneavoastra ii poate fi fatal papagalului dumneavoastra. De aceea, este necesara cunoasterea principalelor riscuri cu care se poate confrunta pasarea si modul in care puteti preveni aparitia accidentelor de orice natura.
    La fel ca orice alt animal de companie, si Nimfa trebuie protejata de pericolele care vin din afara sau din interiorul mediului ambiant al acestuia, care in acest caz se refera la apartamentul sau casa in care locuiti. De aceea, nu uitati niciodata usile de acces spre exteriorul casei deschise, deoarece Nimfa ar putea fi tentata sa  "arunce" o privire in afara apartamentului locativ, iar sansele de a se intoarce sunt de cele mai multe ori nule.
    Daca, pe langa Nimfa, mai detineti si alte animale de casa, caini sau pisici, este de preferat sa nu le tineti impreuna. Chiar daca s-au acomodat unii cu ceilalti si par sa se ignore, este de preferat sa-i tineti in camere separate. Un accident frecvent este acela cand Nimfa se loveste de geam, deoarece aceasta nu cunoaste materialul locativ. Va sfatuim ca, atunci cand lasati Nimfa libera prin casa, sa acoperiti toate ferestrele cu perdele sau cu draperii, pentru a preveni riscul accidentarii. Daca ferestrele sunt acoperite cu draperii lungi, cu falduri ample, este de dorit ca acestea sa fie confectionate dintr-un material usor, diafan. Materialele  bogate si grele pot deveni adevarate capcane pentru Nimfe care se pot infasura in acestea. In incercarea disperata de a se elibera, pasarea se va zbate si se va rani.
    Se stie faptul ca aceste pasari nu pot inota si se pot ineca in cazul in care vor patrunde in acvarii sau il alte recipiente care contin apa. Asigurativa-va ca acvariile sunt in permanenta acoperite, astfel incat Nimfa sa nu poata patrunde in acestea. Fiti atenti si la modul de utilizare a surselor de foc, cum ar fi aragazul, lumanarile etc. Aparatele casnice si electrocasnice reprezinta de asemenea un alt pericol cu care se pot confrunta micile vietuitoare. Atentie la ventilatoarele care nu au elicea protejata! Acestea pot rani grav sau chiar omora papagalul. De aceea, este indicat ca, inainte de a pune in functiune aparatul, sa inchideti Nimfa in colivia ei, unde va fi ferit de un posibil accident. In cazul in care casa dumneavoastra este decorata cu multe obiecte de ornament, este bine sa le indepartati din zona de acces a Nimfei. Aceste pasari au obiceiul de a se aseza peste astfel de obiecte fragile. Exista posibilitatea ca Nimfa sa se sperie si sa inceapa sa dea puternic din aripi, rasturnand obiectele cu pricina.
    Daca in casa aveti plante otravitoare, un sfat bun este sa renuntati la acestea in momentul in care achizitionati o Nimfa sau sa amenajati o camera speciala pentru plante, unde papagalul sa nu aiba acces. Copii nu reprezinta de obicei un pericol direct, dar exista si cazuri cand acestia devin interesati de pasari intr-un mod aparte si pot cauza ranirea acestora. Chiar daca iubesc Nimfele, copiii nu inteleg ca aceste pasari se pot speria foarte usor si la cele mai mici zgomote. De aceea, trebuie sa invatati copiii sa nu alerge, sa sara ori sa tipe in apropierea coliviei si nici sa o balanseze ori sa introduca obiecte ascutite printre barele  ei. Atrageti atentia asupra riscului aparitiei Nimfei in cazul in care copiii il duc in afara casei, ori atunci ferestrele sunt lasate deschise.
    De indata ce Nimfa a fost obisnuita sa stea pe deget ori pe umar, puteti lasa copiii sa-l tina si sa se joace cu el.

Adaugat: 26-09-2007 10:35

astea nu sunt scrise de mine.
Eu am 2 nimfe.
Una perlata (femela) si un lutino(masculul)
acuma femela sta pe 9 oua. ma rog la d`zeu sa iasa toti si sa fie frumosi si sanatosi!

4

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

serios?ai si tu nimfe?eu il am pe Paco si il tin pe mana acum.chiar vroiam pe cineva care sa aiba vreo nimfa

si eu nu il am decat pe paco!bine il am de 1 luna si un pic si inca nu stiu prea multe....

Adaugat: 27-09-2007 08:59

Ca sa poti pune o poza la avatar ea nu trebuie sa aiba o dimensiune mai mare de 60X60 pixeli. Deci, micsoreaza poza pe care vrei sa o pui la 60X60px.

Oricum, in curand forumul va fi capabil sa redimensioneze singur orice poza adaugata de utilizatori, fie ea la avatar sau in cadrul mesajelor.

De asemenea, tot foarte curand forumul va va da posibilitatea sa postati poze in cadrul mesajelor, direct de pe calculatorul vostru, fara a va face conturi pe alte site-uri si, asa cum am spus mai sus, fara a fi nevoie sa le redimensionati.

Daca nu mai ai rabdare si vrei neaparat sa pui o poza in avatar si nu te pricepi sa o redimensionezi, trimite-ne poza pe email si o sa o punem noi.

Adaugat: 04-10-2007 05:23

multumim!asta vroiam si eu sa intreb.de abia astept!vad ca chestia cu avatarul merge acum da eu am pus o poza mica..daca incerc cu una mare merge?

Adaugat: 04-10-2007 08:49

inca nu m-am hotarat daca ar trebui sa-i iau un coleg de colivie...multumesc de ajutor!

Adaugat: 04-10-2007 08:53

da mie imi place de licurici asa cum e.de ce vrei sa o schimbi?

Adaugat: 04-10-2007 08:54

va place imaginea mea?

Adaugat: 04-10-2007 08:56

nu mai vorbeste nimeni?sasha_alexa  mi-am cerut scuze.mai esti suparata?ce mai face yoko si yokolina?

You and me are friends...you smile,I smile...you hurt,I hurt...you cry,I cry...you jump off a bridge,I'm gonna miss you

5

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

nu sunt suparata. stai linistita. yoko si yokolina stau pe oua acuma. in cateva zile trebuie sa iasa puii. Unul dintre pui cred ca o sa il tin cu parintii lui wink (dak iasa)

6

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

stau pe oua?ce frumos.cate oua au?

Adaugat: 08-10-2007 05:52

am citit la cereri de articole ca yoko si yokolina sunt cam salbatici,asa-i?eu l-am imblanzit pe paco si e ca un ingeras.daca vrei te ajut cu imblanzirea lor.da despre rosella iti scriu la rosella.ne intalnim acolo daca vrei despre rosella si aici despre imblanzirea celor doi micuti;)

You and me are friends...you smile,I smile...you hurt,I hurt...you cry,I cry...you jump off a bridge,I'm gonna miss you

7

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

Yokolina mea a facut 9 oua (ceea ce e o raritate). sunt salbatici deoarece au atins varsta de 2 ani si eu nu am stiut ce varsta au decat dupa ce i`am luat. acuma cand iasa puii iau un pui si il dresez cum vreau eu wink

Adaugat: 08-10-2007 08:02

bun...azi am gasit in cuib coaja de la un ou dar nici un semn de pui...numai galbenus. se pare ca un ou era stricat. mai am 8. sa imi tineti pumnii!!! :pls:

8

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

iti tin pumnii! sa iasa toti 8 puishorii si sa fie sanatosi! :k:

9

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

merci mult. am vazut un video pe un site si arata cum iasa un pui de nimfa din ou. am stiut la ce sa ma astept :k:

10

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

Adaugat: 10-10-2007 07:42

ce ziceti de paco?:)si mult noroc cu puii.sper sa iasa frumosi si sanatosi!

You and me are friends...you smile,I smile...you hurt,I hurt...you cry,I cry...you jump off a bridge,I'm gonna miss you

11

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

e foarte frumos si seamana cu al meu asa putin cool

12 (edited by Bianca 10-10-2007 20:14)

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

:d

Adaugat: 10-10-2007 08:01

sunt asemanatori!DRAGUT!:k:

Adaugat: 10-10-2007 08:02

ce misto!ce descoperire:bravo:site-ul inepe sa fie unul dintre cel mai performant site pe cre l-am vazut!felicitari!

Adaugat: 10-10-2007 08:24

sasha_alexa tu esti inscrisa si pe animale?ca ai pus si acolo aceleasi poze cu yoko si yokolina ca la animalbume.am dreptate?acolo te cheama l0v1ng_aly?daca nu scuza-ma probabil e o confuzie :wis:

You and me are friends...you smile,I smile...you hurt,I hurt...you cry,I cry...you jump off a bridge,I'm gonna miss you

13

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

da...nu este nici o confuzie. caut cat mai multe site`uri cu animale la care sa ma abonez (in specia cu pasari)

14

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

ok vroiam doar sa stiu.poate ii aduci si pe ceilalti de acolo sa dea o raita pe aicisa avem cu cine discuta si aici ca de doar noi avem papagali si putem vorbi despre ei.frumos papagal! smile :angel: :bravo:

Adaugat: 10-10-2007 10:49

si ma refer si la cel din avatar si de pereche. wink :heart: iubesc nimfele :heart:

Adaugat: 10-10-2007 10:51

si pe celalalt site ai scris putine mesaje.eu sunt aproape de-al casei :wis: adica de-a casei :ironic:

Adaugat: 10-10-2007 10:52

ce zici?mai chemi pe cineva de acolo?asa,ca o companie big_smile

You and me are friends...you smile,I smile...you hurt,I hurt...you cry,I cry...you jump off a bridge,I'm gonna miss you

15

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

incerc sa chem. las un mesaj acolo la pasari exotice smile)

Adaugat: 10-10-2007 10:57

Celor care se pricep la pasari!!!!!!!

Cine imi poate spune de ce nu mai sta nimfa mea pe oua? eu stiu ca trebuie sa stea permanent pana ies ouale. Ai mei iasa afara, se plimba prin cusca, daca e usita deschisa iasa si zboara prin camera si numai dupa un timp se duce inapoi in cuib...De ce si ce se poate face???

16 (edited by yoyo_suricata 11-10-2007 17:55)

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

sasha_alexa wrote:

bun...azi am gasit in cuib coaja de la un ou dar nici un semn de pui...numai galbenus. se pare ca un ou era stricat. mai am 8. sa imi tineti pumnii!!! :pls:

eu tzii tzin. sper sa iasa din oua puii. big_smile

17

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

eu as putea sa zic ca ma pricep la cat am citit.exista si excepti cand femela paraseste cuibul ca sa se hraneasca daca masculul nu ii aduce si sa mai zboare putin ca sa-si mentina musculatura da la scurt timp se intoarec la la cuib.acum depinde de cat sta in aafara cuibului femela da daca nu sta mult nu cred ca e motiv de ingrijorare yikes

You and me are friends...you smile,I smile...you hurt,I hurt...you cry,I cry...you jump off a bridge,I'm gonna miss you

18

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

ei bine...ea mai iesea dar mai si intra...acuma daca o las inafara coliviei, nici cu slujbe nu o mai bag inauntru. abia abia daca mai intra.

19

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

asta poate fi un pic ingrijorator hmm

Adaugat: 11-10-2007 08:49

de cand sta femela pe oua?poate a trecut perioada de clocire si femela nu mai se simte obligata sa stea pe oua...

You and me are friends...you smile,I smile...you hurt,I hurt...you cry,I cry...you jump off a bridge,I'm gonna miss you

20

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

si eu cred ca a trecut...dar ink nu a iesit nici un pui. si ea noaptea mai intra si mai sta in cuib. adik ink mai cloceste

21

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

da cam cate zile a stat pe oua?

You and me are friends...you smile,I smile...you hurt,I hurt...you cry,I cry...you jump off a bridge,I'm gonna miss you

22

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

azi se fac 30 zile de la primul ou depus...al doi`lea ou a fost in 13

23 (edited by Bianca 12-10-2007 19:42)

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

si cum mai merge?vine cineva de pe acolo?sune si in subiectul cu nimfe sa se mai uite pe aia cu site-uri ca sa vada si ce site e.ca asa cine se uita?

Adaugat: 12-10-2007 08:25

deci ce mai fac puii?au iesit?

Adaugat: 12-10-2007 08:28

Cine stie ceva?
PACO stranuta cateodada da parca e pisica cand stranuta?ce pot sa fac?credeti ca e racit?fructe nu vrea sa manance :cry: .sa-mi zica si mie cineva ceva cat mai repede va rog! yikes

Adaugat: 12-10-2007 08:31

si as vrea sa mai stiu daca bradul este toxic pentru nimfe.asta pentru ca daca nu este sa-l las pe paco de craciun sa se joace in brad(bineinteles bradul neimpodobit).si nu stiu daca pot sa-l las linistita sa se suie pe acolo...astept pt craciunul e abia peste 2 luni si ma mai pot informa pana atunci smile

You and me are friends...you smile,I smile...you hurt,I hurt...you cry,I cry...you jump off a bridge,I'm gonna miss you

24

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

pasaroii mei sunt bine deocamdata. eu stiam ca perioada de incubatie e de 19-20 zile...a trecut deja o luna dar mai astept sa vedem. in rest... nu cred ca bradul e toxic dar e bine sa il supraveghezi pe paco atunci cand e afara... si al meu "stranuta" de jumatate de an...dar e din cauza ca se curata si puful acela il gadila (probabil)

Adaugat: 12-10-2007 09:38



doamne ce frumos ....vreau si eu unul sad(((((

25

Re: Despre nimfe - Nymphicus hollandicus

ala e un kakadau? mi-a zis cineva ca a vazut ca un kakadu costa 4 mil.:bang: