Index Caini Chinotehnie IRO Symposium 2013 – un eveniment cotat cu calificativul EXCELENT!

Chinotehnie caini

IRO Symposium 2013 – un eveniment cotat cu calificativul EXCELENT!

Acest articol a fost pus la dispozitie cu amabilitate de Centrul de Educare Canina.

Dupa o perioada de lobby si de organizare de peste 2 ani, Centrul de Educare Canina a reusit sa duca imaginea Romaniei chinologice la cote maxime de aprecieri, dupa organizarea celui de al doilea eveniment mondial pe care il poate realiza IRO (Organizatia Mondiala a Cainilor de Salvare) – Congresul Mondial Canin «IRO Symposium 2013». Evenimentul a avut la loc la Bucuresti, in perioada 18 – 21.04.2013.
Centrul de Educare Canina este reprezentantul Romaniei si  membru IRO, iar pe plan national este membru CNCG, club membru al ACHR, membra a FCI. Deci putem spune ca Centrul de Educare Canina este punctul de legatura al celor doua organizatii mondiale partenere, IRO si FCI.
La nivel mondial , acest lucru s-a vazut si a fost foarte apreciat,  deoarece la Congresul Mondial Chinologic de Salvare «IRO Symposium 2013» au fost prezenti atit bordul IRO cit si membrii ai Comisiei de lucru a FCI, reprezentantii tarilor membre IRO si FCI, ai asociatiilor chinologice nationale, ai cluburilor mondiale a cainilor de rasa.
Acest simpozion mondial a fost unul total diferit fata de alte editii, deoarece prin tema sa «Colaborarea cainilor de salvare cu alte formatiuni in misiunile reale» a reunit reprezentanti atit din lumea chinologica cit si de emergenta, de cautare-salvare, de la toate nivelele.
Este pentru prima data cind la un asemenea tip de eveniment au  participat reprezentanti ai ONU (Natiunile Unite) ai INSARAG (Grupul Consultativ al Natiunilor Unite pe probleme de Salvare si Ajutor), ai organismelor europene de specialitate, precum si reprezentantii unor organisme internationale si mondiale pe probleme umanitare.
Timp de doua zile, dupa un program bine pus la punct si extrem de variat, cei peste 60 de participanti, din 40 de tari, de pe toate continentele lumii, au putut invata, discuta si analiza subiectele celor 12 speackeri, specialisti de elita.
Din echipa de prezentatori , invitati de catre de IRO, s-au numarat adevarate somitati in domeniu.
Tony Frish- presedintele INSARAG si ambasador ONU, Terje Scavdal -secretarul INSARAG, Tarcan Ozvardar(Turcia)- presedintele AKUT, Linda Hornisberger(Elvetia) - medic specialist USAR, Silvie Montier (Canada) - coordonatorul echipelor americane canine de cautare–salvare, John Ball (UK) - coordonatorul si trainerul echipelor canine international  de cautare,

Pagina anterioaraPagina urmatoare
Trimite prin
Yahoo! Messenger
Share Acest articol a fost publicat la data 04.05.2013
Vizualizari: 1753 © www.4animale.ro
N-ai gasit informatia pe care o cauti?
Da click aici si spune-ne ce subiect ti-ar placea sa gasesti in site!

Editorii nostri vor scrie pentru tine un articol cat mai curand!

Membri

Am uitat parola | Utilizator nou

Director animale

Ai un petshop, cabinet, crescatorie, asociatie, adapost sau pensiune pentru animale de casa?

Inscrie-te in director

Chestionar animale

Credeti ca ar trebui eutanasiati cainii fara stapan din marile orase?

» vezi toate poll-urile