International Rescue Training Romania 2011 | 4animale.ro

International Rescue Training Romania 2011

Chinotehnie Caini

International Rescue Training 2011

Acest articol a fost pus la dispozitie cu amabilitate de Centrul de Educare Canina.

International Rescue Training, ce a avut la la Craiova, in perioada 08 -11 septembrie a fost primul Stagiu international de formare, evaluare si specializare al tuturor celor care sunt implicati in activitatea chinologica utilitara de salvare – voluntari, conductori, asistenti instructori, instructori canini, traineri, lectori, crescatori, arbitri etc, dupa noile cerinte si recomandari ale organismelor internationale.

Pentru a reda imaginea unei tari care are un nivel socio-cultural chinologic ridicat, organizatorii au realizat in prefata acestui stagiu, o noua lansare de carte dedicata psihologiei canine si a chinolgiei utilitare – Profil psihopedagogic in chinologia SAR – autor Liviu Ionescu.

Chintesenta Stagiului international de salvare a fost de implementare si informare al noilor regulamente de lucru pentru cainii de salvare IPO-R 2012, ce vor intra in vigoare de la 01.01.2012, al regulemntelor si cerintelor de lucru INSARG, al noilor metodologii de lucru si de interventie a echipelor canine de cautare.

Realizand importanta si nivelul ridicat al acestui Stagiu USAR, de la Craiova, organizat de Centrul National de Educare Canina, cei interesati de activitatea rescue au fost foarte multi. Desi a fost anuntat un numar maxim de 20 de locuri, datorita multiplelor solicitari, organizatorii cu aprobarea IRO, au marit numarul la 24 de cursanti, din cele 42 de cereri inregistrate. Astfel, a fost realizat un adevarat record national de interes si participare la un stagiu pentru o singura specialitate de lucru canina.

Cursantii sunt membrii ai diferitelor asociatii si cluburi canine (CNEC, CNCG, CDC, ACH.BV, ACH.SV) dar si din diferite ong-uri care sunt implicate in activitatea de emergenta, inclusiv reprezentanti din sistemul statal (SARS, Crucea Rosie, ISU). Echipa de traineri (lectori - Iulia Negrea, Dori Safta si lectori-asistenti - Alexandru Pasarica si Szenasi Eugen) coordonata de Liviu Ionescu –lector coordinator curs, au stat la dispozitia fiecarui cursant, in ideea ca toti cei prezenti sa se intoarca in orasele si cluburile lor cu un bagaj de cunostinte cat mai mare si variat, in ideea dezvoltarii activitatii de salvare din Romania si formarea unui fond canin cat mai numeros in activitatea de rescue, dupa noile cerinte si metode de lucru.

Publicat la: 15-09-2011
Distribuie: Tweet