Index Caini Chinotehnie Campionatul National MDM al cluburilor 2013

Chinotehnie caini

Campionatul National MDM al cluburilor 2013

Acest articol a fost pus la dispozitie cu amabilitate de Centrul de Educare Canina.

Acest tip de concurs este atipic examenelor canine - chintesenta fiecarei probe era una simpla si cit se poate de fireasca: gasirea victimelor, trecerea cu succes a fiecarei probe in cel mai scurt timp. Aparent simplu si usor, dar avind in vedere conditiile vitrege de timp, vreme si dificultatea terenurilor de concurs; rezistenta psihica si fizica, nivelul de pregatire al cainilor si al oamenilor au avut un rol esential. Intreg concursul este de tip maraton, nu exista pauza intre probe, totul se desfasoara contra cronometru, dupa un program strict si intr-o ordine bine stabilita de catre organizatorii si evaluatorii acestei sectiuni.

In acest an, spre surpinderea multora dar spre deliciul celor prezenti, conform Catalogului de inscriere, au fost inscrise 7 echipe, cuprizind un fond canin de 15 caini, de diferite rase – ciobanesc german, labrador retriever, golden retriever, ciobanesc alb elvetian, boxer, brac german, beagle si ciobanesc belgian malinois. Daca ne gindim ca la un examen de lucru proba rescue, nu se inscriu mai mult de 10 caini, putem sa catalogam participarea din acest an, la acest tip de evaluare-concurs, ca fiind foarte bună.

Clasamentul final a fost urmatorul:
Locul 1 – Centrul de Educare Canina 2 – din Craiova / Campioni MDM 2013
Locul 2 – Centrul de Educare Canina 1 – din Craiova
Locul 3 – Asociatia Salvatorilor Voluntari Rescue 1 – din Timisoara
Locul 4 - Asociatia Salvatorilor Voluntari Rescue 2 – din Timisoara
Locul 5 – CDC – din Brasov
Locul 6 – LuckyDog – Brasov
Locul 7 – ASV

Au fost decernate si premiile ”Cel mai bun tinar salvator” cistigat de catre craioveanul Alexandru Cristache – cu ciobanescul german Cenzo si respectiv „Cea mai buna tânără salvatorare, premiu cistigat de catre banațeanca Madalina Pleșa, cu ciobanescul german Gero. Cel mai tinar participant a fost Robert Nicola cu boxerul Sasha, iar decanul de virsta a fost Eugen Szenasi cu ciobanescul german Bella. Fondul canin participant a fost dominat de catre labradorii retrieveri, ei fiind si cei mai bine clasati in concurs.

A fost foarte greu, parca am fost la un examen paramilitar. Am fost surpins sa vad asa de multi participanti. Am vazut și caini foarte bine pregatiti, ce ne pot reprezenta tara cu succes, in orice tip de concurs si misiune. Despre cistigatori pot spune doar atit, cunosc foarte bine școala si cainii din Craiova, selectati si pregatiti de Liviu Ionescu, acolo sunt cei mai buni caini de salvare din Romania”, a declarat Szenasi Eugen, decanul de virsta al concurentilor.

Am spus si o repet, dupa fiecare eveniment canin utilitar rescue, un ochi plinge si altul ride. Plinge pentru ca multi caini de salvare din România nu sunt prezenti si in examenele de lucru sau la Campionatul National ACHR al Cainilor de Salvare, iar celalalt ride pentru ca participa din ce in ce mai multi caini la probele de rescue, chiar daca ei sunt prezenti doar la evenimente si competitii mici. Apreciez efortul si dorinta  de participare al celor prezenti. Ii felicit si le spun tuturor – ai cistigat continua, ai pierdut continua. Trebuie sa fim realisti, greul de acum incepe, aici a fost doar un mic dar important  pas spre nivelul international rescue la care visez sa ajunga citi mai multi caini din Romania, nu numai câinii mei”, a mentionat la conferinta de presa Liviu Ionescu, evaluatorul-coordonator al Campionatului MDM 2013.

Pagina anterioara
12
Pagina urmatoare
Trimite prin
Yahoo! Messenger
Share Acest articol a fost publicat la data 12.03.2013
Vizualizari: 2504 © www.4animale.ro
N-ai gasit informatia pe care o cauti?
Da click aici si spune-ne ce subiect ti-ar placea sa gasesti in site!

Editorii nostri vor scrie pentru tine un articol cat mai curand!

Membri

Am uitat parola | Utilizator nou

Director animale

Ai un petshop, cabinet, crescatorie, asociatie, adapost sau pensiune pentru animale de casa?

Inscrie-te in director

Chestionar animale

Credeti ca ar trebui eutanasiati cainii fara stapan din marile orase?

» vezi toate poll-urile