Index Caini Chinotehnie Campionatul National al Echipelor Canine de Salvare

Chinotehnie caini

Campionatul National al Echipelor Canine de Salvare

Campionatul National al Echipelor Canine de Salvare

Acest articol a fost pus la dispozitie cu amabilitate de Centrul de Educare Canina.

În perioada 01 - 02.11.2012, la Deva a avut loc cea de a III-a ediţie a Campionatului Naţional ACHR al Echipelor Canine de Salvare.  Evenimentul a fost organizat de către CNCG în colaborare cu CDC.

La nivel mondial, din 2010, FCI (Federatia Chinologică Internaţională) a stabilit împreună cu IRO (Federaţia Internaţională a Câinilor de Salvare) un regulament unic de examinare a câinilor de salvare. Mai mult, FCI realizează Campionatul Mondial pe Echipe, iar IRO realizează Campionatul Mondial al Câinilor de Salvare, la individual.

Din 2010,  România a început realizarea acestor tipuri de Campionate pe Echipe, tocmai în vederea calificării şi participării la un Campionat Mondial al FCI.

La acest tip de Campionat pot participa  câinii care au absolvit examenul de salvare IPO-R, indiferent de rasă sau varietate.

În concurs, fiecare echipă, formată din 3 conductori cu 3 câini, participă la doua sectiuni: sectiunea de cautare (în funcţie de specialitea absolvită de către câinii respectivi - urma RH F, căutarea pe suprafață RH FL,  căutarea in darâmături RH T) şi secțiunea obedienţă/dexteritate.

Pe o vreme ploioasă și ceață extrem de deasă, cu zone noroioase, echipele inscrise la Deva,  la proba de urmă – trebuiau să găsească victima dupa o urmă lunga de 2km, echipajele participante la proba de căutare pe suprafață trebuiau să găsească 3 victime ascunse pe o suprafață de 50.000 mp, in timp de 30 de minute, iar cei prezenți la proba de căutare in dărâmaturi trebuie să descopere 3 victime,  in 30 minute, pe o suprafață afectată, de 1500 mp.

Echipele canine de căutare-salvare  participă in examene de lucru sau misiuni reale chiar și in cele mai vitrege condiții  din punct de vedere meteorologic, logistic, al zonei geografice sau al fusului orar.

In această ediție a Campionatului Național al Echipelor Canine de Salvare și-au inaintat intenția de participare echipe canine din mai multe zone ale țării (Timișoara, Deva, Craiova).

Pagina anterioara
12
Pagina urmatoare
Trimite prin
Yahoo! Messenger
Share Acest articol a fost publicat la data 05.12.2012
Vizualizari: 2100 © www.4animale.ro
N-ai gasit informatia pe care o cauti?
Da click aici si spune-ne ce subiect ti-ar placea sa gasesti in site!

Editorii nostri vor scrie pentru tine un articol cat mai curand!

Membri

Am uitat parola | Utilizator nou

Director animale

Ai un petshop, cabinet, crescatorie, asociatie, adapost sau pensiune pentru animale de casa?

Inscrie-te in director

Chestionar animale

Credeti ca ar trebui eutanasiati cainii fara stapan din marile orase?

» vezi toate poll-urile