Index Caini Chinotehnie Campionatul National Achr al Cainilor de Salvare 2013

Chinotehnie caini

Campionatul National Achr al Cainilor de Salvare 2013

Acest articol a fost pus la dispozitie cu amabilitate de Centrul de Educare Canina.

In perioada 02 – 03 noiembrie 2013, la Craiova a avut loc Campionatul National AChR al Câinilor de cautare-salvare. In prima zi a avut loc Campionatul Rescue la individual IPO-R, iar in cea de a doua zi s-a desfasurat Campionatul Rescue pe echipe IPO-RM. Este cel de al treilea an cind un asemnea eveniment se desfasoara cu succes, sub egida parteneriatului CNCG – CNC. 

Campionatul National IPO-R  incununeaza cu succes un an incarcat si variat de activitati chinotehnice utilitare de salvare: 6 concursuri si examene, 3 seminarii, 2 training-uri  rescue,  2 selectii nationale RH si 3 evenimente SAR.

Organizare impecabilă, program si desfasurare ceas, evantaiul foarte mare de rase, numarul foarte mare de inscrieri la aceasta specialitate, varietatea participantilor (atit din sistemul militar cit si din cel civil), varietatea si dificultatea exercitiilor si a locurilor de concurs au facut ca acest eveniment sa fie foarte apreciat si aplaudat  de catre toti cei prezenti: mass-media, spectatori si sustinatori ai concurentilor,  parteneri si oficialitati (ISU, Politie, Jandarmi, Crucea Rosie, Autoritatile locale etc.).

La acest Campionat s-au inscris atit campionii en titre, membrii lotului national IPO-R, cit si concurenti cu caini tineri, la inceput de drum, care doresc sa ajunga campioni nationali RH.

Cei prezenti au putut observa, aprecia si incuraja toti concurentii inscrisi la cele trei specialitati rescue: urma RH-F, cautare pe suprafata RH-FL si cautare in darimaturi RH-T.

Dupa 2 zile de concurs, experienta competitionala si chinologica, pregatirea fizica si psihica si-au spus cuvintul, iar arbitrul Campionatului, dl Eugen Szensi, arbitru international FCI, a desemnat cistigatorii pe specialitati, pe fiecare nivel din concurs si pe fiecare sectiune – individual si echipe.

Campion National IPO-R la specialitatea urma RH-F si Campion AChR 2013 este cainele Argos, rasa Malinois, proprietar dl. Willi Landt din Deva, reprezentind CDC. Astfel, Argos devine dublu Campion National IPO-R F.

Cistigatorul sectiunii RH FL A este ciobanescul german Cenzo, proprietar Gabriel Cristache, din Craiova, membru al CNCG si CdEC.

Podiumul sectiunii cautare pe suprafata RH-FL A este format din membrii CdEC – Centrului de Educare Canina, toti din Craiova:

Pagina anterioara
12
Pagina urmatoare
Trimite prin
Yahoo! Messenger
Share Acest articol a fost publicat la data 14.11.2013
Vizualizari: 2747 © www.4animale.ro
N-ai gasit informatia pe care o cauti?
Da click aici si spune-ne ce subiect ti-ar placea sa gasesti in site!

Editorii nostri vor scrie pentru tine un articol cat mai curand!

Membri

Am uitat parola | Utilizator nou

Director animale

Ai un petshop, cabinet, crescatorie, asociatie, adapost sau pensiune pentru animale de casa?

Inscrie-te in director

Chestionar animale

Credeti ca ar trebui eutanasiati cainii fara stapan din marile orase?

» vezi toate poll-urile