Cainii de salvare in Romania - istoria unui succes | 4animale.ro

Cainii de salvare in Romania - istoria unui succes

Chinotehnie Caini

Sigla Centrului de Educare Canina

Informatiile din acest articol au fost puse la dispozitie cu amabilitate de Centrul de Educare Canina.

Ne face o deosebita placere sa va prezentam un succes romanesc, un exemplu de vointa, perseverenta si altruism, dar si de excelenta comuniune a omului cu cel mai bun prieten al sau – cainele.
Echipa de Salvare Craiova din cadrul Asociatiei Chinologice Dolj, este clubul care, in anul 1996, a pus bazele specialitatii „CAINE DE SALVARE” in Romania (caine care sa salveze orice supravietuitor: de sub daramaturi, de pe orice teren accidentat si inundatii, din medii toxice si incendii, caine salvamont si salvamar), dupa modelul de lucru international al FCI (Federatia Chinolgica Internationala).
Din 2000, Centrul de Educare Canina Craiova (CdEC) este membru cu drepturi depline al IRO (Federatia Internationala a Cainilor de Salvare). Este o asociatie non profit, non guvernamentala, in interesul serviciului comunitar, respectand regulamentele Federatiei Chinologice Internationale, Federatiei Internationale a Cainilor de Salvare, Asociatiei Chinologice Romane.
Pe plan national membrii Centrului de Educare Canina au fost invitati in peste 35 de exercitii si demonstratii de cautare– salvare, la multiple expozitii canine de frumusete si examene de lucru realizate de Asociatia Chinologica Romana. Asociatia a participat activ in cincisprezece cazuri reale de cautare-salvare a unor turisti din muntii Parang si Bucegi, si in jud. Hunedoara, Dolj, Tulcea, Constanta; in actiunile de cautare salvare din Moldova, Oltenia, Jud. Hunedoara, in cazul inundatiilor din vara anului 2005 si primavara anului 2006 .
CdEC a fost prima scoala din Romania, care a prezentat oficial numere de dresaj cu caini Ciobanesti Romanesti in fata Comisiei de standarde FCI, condusa de Jean Maurice Paschould.
Din 2000 CdEC este membru al Contingentului Roman Voluntar pentru situatii de urgenta, partener MIRA–IGSU, ce actioneaza atat in Romania, dar si in Uniunea Europeana.
Pe plan international Centrul de Educare Canina a fost prezent la cele mai inalte competitii chinologice internationale:

Publicat la: 25-02-2009
Distribuie: Tweet