Index Caini

Donez pisoi

Donez pisoi (3 motani: Panda, Ochisor & Snow + 1 pisica: Mitzi) foarte dulci si jucausi! Manierati, educati la litiera, vin la "pachet" cu mancarica preferata! Langa Campulung Muscel, dar se pot aduce si in alte parti ale judetului Arges sau chiar Dambovita. 0721.592.592

Miti Mitzi
Mitzi sunt si vreau mereu
Sa ma joc doar cum stiu eu
Panda Panda
Sunt grasut si somnoros
Dar ma jur, nu-s plicticos
Mitu Ochisor
Am varful cozii albisor
Si ma cheama Ochisor
Snow Snow
Alb sunt, dar va spun un truc
Am si galben pe nasuc
Cainii (Canis lupus familiaris) sunt mamifere care fac parte din ordinul Carnivora, familia Canidae si sunt o subspecie a lupului. Istoricul domesticirii cainilor este inca dezbatut. Unele studii sustin ca acestia au fost domesticiti, din lupi, in urma cu circa 15.000 de ani, altele sustin ca acest proces a avut loc acum 100.000 de ani. Cele mai recente cercetari genetice sugereaza ca primii caini au fost domesticiti in Asia (China, Japonia), printre cele mai vechi rase enumerandu-se: Chow Chow, Shar Pei, Akita Inu, Basenji. De-a lungul timpului au aparut sute de rase de caini, cu elemente de diferentiere complexe si numeroase. Relatia speciala a cainelui cu stapanul sau se datoreste faptului ca, similar cu omul, cainele este un animal social. Acest aspect sta la baza adaptarii cainilor la situatii sociale umane si a capacitatii de a fi dresati. Cainii isi percep stapanii ca pe membri ai haitei lor. Desi cainii indeplinesc in societate o multitudine de roluri, cel mai frecvent si mai comun este acela de companion, "cel mai bun prieten al omului".

Campionatul National Achr al Cainilor de Salvare 2013

In perioada 02 – 03 noiembrie 2013, la Craiova a avut loc Campionatul National AChR al Câinilor de cautare-salvare. In prima zi a avut loc Campionatul Rescue la individual IPO-R, iar in cea de a doua zi s-a desfasurat Campionatul Rescue pe echipe IPO-RM. Este cel de al treilea an cind un asemnea eveniment se desfasoara cu succes, sub egida parteneriatului CNCG – CNC. 

Citeste tot

Articole recomandate

 1/11 
Campionatul National MDM al cluburilor 2013 12.03.2013 | 2258 vizualizari
Catel de Craciun? Mai bine nu! 03.12.2012 | 3942 vizualizari
N-ai gasit informatia pe care o cauti?
Da click aici si spune-ne ce subiect ti-ar placea sa gasesti in site!

Editorii nostri vor scrie pentru tine un articol cat mai curand!

Membri

Am uitat parola | Utilizator nou

Director animale

Ai un petshop, cabinet, crescatorie, asociatie, adapost sau pensiune pentru animale de casa?

Inscrie-te in director

Chestionar animale

Credeti ca ar trebui eutanasiati cainii fara stapan din marile orase?

» vezi toate poll-urile